Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj! Nemůžeme se doma dohodnout, jak je to se zimním časem, tedy s tím pásmovým časem. Já říkám, že by bylo výhodnější nechat letní čas, bylo by vidět déle i v zimě. Přítel tvrdí, že ne, že by se naopak stmívalo dříve, kdyby se letní čas ponechal.
Jak to tedy je? Berte to jako odlehčovací téma.
Díky za odpovědi
@g.sandova já teď našla, že se právě kdysi zavedl letní čas, kvůli úspoře elektřiny v letních měsících. Takže by vlastně zmizel letní čas a zůstal, by jen zimní a byla dřív tma večer a světlo brzy ráno. Přítel má pravdu.
Příspěvek upraven 13.10.14 v 14:55
@Ignácie mě štveš
díky, si to nakreslím, už jsem se v tom ztratila
@g.sandova pokud by čas zůstal tak jak je na letním, tak v zimě by se stmívalo později, protože na zimu se čas posunuje zpátky a tím pádem se o hodinu dřív stmívá, ale byla by dýl tma ráno
Teoreticky by bylo lepší nechat letní čas, bylo by vidět celý rok déle. Ale zimní čas je ten správný, takže kdyby byl jen jeden, je to ten zimní.
Tma by byla pozdeji, ale byla by dele rano. Zmena bude z 3 hod letniho na 2 hod zimniho. Tudiz tma by byla napr. v 18 letniho, coz je 17 zimniho.
@g.sandova podle zimního času (sestra si ho nechává na hodinách celoročně) by teď bylo kolem 14h a ne 15h. Takže když se stmívá v 18h, tak podle zimního už v 17h ![]()
@Ignácie píše:
Podle mě má přítel pravdu
Podle mě zakladatelka… ale zas by se později rozednívalo a to by mě štvalo snad ještě víc.
Nemám ráda nesmyslný letní čas. Vím, že jsem jedna z mála, ale jarní změnu času vnímám hodně špatně. Už se těším na zimní (normální) čas
![]()
Jinak pravdu má samozřejmě zakladatelka, ale to se doufám nemůže stát…
@Paoloska Tak já mám zase změnu ze zimního času na letní ráda a nemám ráda když se to vrací zpět.
Neboj zavést jen letní čas nejde, protože ten zimní je správný, takže max zruší letní a bude to vlastně tak jak by jsi chtěla.
@Paoloska píše:
Jinak pravdu má samozřejmě zakladatelka, ale to se doufám nemůže stát…
nemá pravdu, přítel má… byl zaveden letní čas. Takže kdyby ho zrušili, tak bude oficiálně jen zimní čas. ![]()
@Paoloska tak v Rusku si ho myslím nechali a jsou dle mě pokrokoví ![]()
@123vanda píše:
@Paoloska Tak já mám zase změnu ze zimního času na letní ráda a nemám ráda když se to vrací zpět.
Neboj zavést jen letní čas nejde, protože ten zimní je správný, takže max zruší letní a bude to vlastně tak jak by jsi chtěla.
tak já bych chtěla letní, ale o to nejde, my se přeme o to, kdy by se dřív v zimě stmívalo- jestli s letním nebo s zimním- tím pravým pásmovým.