Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,vím že od 1.11.2011 do 31.3.2011 jsou povinné zimní pneu ale co když stejně sníh napadne až v půlce prosince?Jako jedná se mě o to než koupím zimní pneu můžu jezdit na letních i po 1.listopadu když nebude sníh a neměla bych být pokutována Policií ČR?
Toto jsem vygooglila:
Provozem vozidel v zimním období se podle novelizovaného zákona o silničním provozu rozumí provoz v období od 1. listopadu do 31. března. Nové znění zákona stanoví povinnost přezout na zimní pneumatiky, pokud se
Co vy na to?
Řekla bych, že záleží na tom, na jakého policistu narazíš. Víš jak to je.
Ale bavili jsme se o tom a pokud nebude sníh a zima, tak bys pokutu dostat neměla.
To si nemyslím, podle mě jsou prostě od 1.11. zimáky povinné, ať je sníh nebo ne ![]()
aha,tak teď jsem z toho jelen,myslela jsem,že se přezout prostě musí i když nebude sníh,měla jsem v plánu přezout příští víkend,ale popravdě se mi moc nechce,proč si je ničit???!!!Tak teď nevím ![]()
já myslím, že je tam docela podstatná tato věta:
„lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat…“
věř tomu, že když narazíš na aktivního policajta, tak ti řekne, že to lze předpokládat, i když bude sluníčko a 15 stupňů
může se vymlouvat na to, že počasí v zimě je nevyzpytatelný.......mám to z vlastní zkušenosti, tchán takhle jednou boural a tak vím, jaký dokážou policajti být ![]()
No to právě není pravda. Jsou místa, kde jsou povinné od 1.11 do 31.3. Na ostatních silnicích záleží na podmínkách.
no hlavně jde o to.. že přezouvat má smysl, pokud je přes den 7-8 st.. jinak to nemá smysl, gumy se ničí, auto víc žere.. takže pokud bude třeba 15 st tak je to k ničemu, gumy ae lepí, a nejede to..
ale je pravda, že záleží na tom na jakýho poldu natrefíte.. některej to vezme, a jinej pokud bude po datumu máš smůlu
no ja slysela ze uz je to natvrdo od prvniho listopadu je musi prej mit vsichni, bez ohledu na pocasi a podminky. Ake nevim to na sto procnet, je to informace z druhe ruky i kdyz od policajta, ale vite jak to je oni kolikrat vedi min nez my laici.
Manžel je řidič, ta vím jak to je (je mi to neustále vysvětlováno
) , ale je pravda, že v tom je strašný zmatek.
Tak je teda myslim, ze povinne je to od 1. listopadu. Urcite se najdou policajti, kteri kdyz bude pekne vam pokutu nedaji. Ty dodatky o povetrnostnich podminkach myslim plati, ze pokud bude v pulce rijna nebo dubna snih, tak zimni pneu musite mit taky a nuzou vam dat pokutu.
Letos ještě povinnost plošná není, platí to pořád jen v úsecích označených značkama „povinné zimní výbavy“ nebo tak nějak… Takže pokud člověk jezdí v místech, kde ty značky nejsou, ještě letos přezouvat na zimní pneu nemusí… ![]()
Ha tak teď mi chlap vysvětlil, že to, co jsem napsala před chvílí je blbost, tak se omlouvám
![]()
Taky bych řekla, že je to povinné po tom, co se změní letní čas na zimní, což je snad 31.10. My budeme přehazovat pneumatiky už příští týden. Obecně se doporučuje používat zimní pneumatiky od té doby, co teplota venku klesne pod 7 st. Zimní pneumatiky používáme už tak 5 let a musím říct, že se mi to dost vyplatilo. Neumím si představit jezdit v zimě na letních. Kdysi jsme je měli u starého Favorita a bylo to o hubu.
Přezouvala bych až v tom, případě kdy bude celý den pod 5 stupňů. Vždyť přece při více stupních je nesmysl, aby se objevila námraza, led (natož sníh). A v zákoně je jasně určeno, že jen za těchto podmínek jsou zimní pneu povinné. Takže je budu přezouvat až když bude alespoň tři dny neustále pod 5 stupňů, protože za těhle podmínek se už dá předpokládat, že námraza bude.
Ale vzhledem k letošnímu počasí si myslim, že to nebude trvat už dlouho a budeme přezouvat.
svecovaveru píše:
Přezouvala bych až v tom, případě kdy bude celý den pod 5 stupňů. Vždyť přece při více stupních je nesmysl, aby se objevila námraza, led (natož sníh). A v zákoně je jasně určeno, že jen za těchto podmínek jsou zimní pneu povinné. Takže je budu přezouvat až když bude alespoň tři dny neustále pod 5 stupňů, protože za těhle podmínek se už dá předpokládat, že námraza bude.
Ale vzhledem k letošnímu počasí si myslim, že to nebude trvat už dlouho a budeme přezouvat.
Jo, ale jsou úseky, kde musíš mít zimní pneu od 1.11. do 31.3. i kdyby bylo 20°C.