Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co na tom chceš hlásit? Jak jako ‚vzdala se ditete‘? Umožnila adopci ženě toho papiroveho otce? Proto ze jestli ne, tak je furt matka. Z hlediska práva je to ženska, co opustila Dítě a to zimě s otcem
Moc tomu nerozumím. hádají se, jsou bez peněz, závisláci na automatech, a za 5000 si koupili dítě? ![]()
Mám pocit, že maminku toho dítěte dobře znáš. Za 5 tisíc nepřipravila svému synovi vůbec hezký život. Měla by se k tomu postavit čelem a jít se poradit s právníkem, jak to pořešit, aby se malý dostal do klasické adopce a milující rodiny. Pokud maminku neznáš a víš to jenom z doslechu, tak to určitě nahlásit na sociálku. Je tolik týraných a utýraných dětí a nemuselo by být, kdyby nad tím lidé nemávali rukou, pže jich se to přece netýká. Rozhodně to nenech být a tomu malému podej pomocnou ruku ![]()
Tak tech 5000 asi zrovna nahodou vyhrali…
Ale nechapu, co ma byt cilem - jestli navrat k biomatce, nebo reseni situace v te rodine.
No nevim, rekla bych, ze je dulezity pravni stav. Jednou je otec v rodnem liste, papirove je tedy rodic. Dokazovat, ze to probehlo pod natlakem bude asi docela slozite, nevim, jestli jde podat zaloba na „vymazani,“ kdyz se prokaze, ze otcem neni. Pokud je papirove matka porad biologicka matka a neni rozhodnuto o svereni ditete do pece, tak to asi jde resit jako u kazdeho jineho paru.
Jestli jde o situaci v te rodine, tak socialka…ale je otazka, asi jenom proto, ze mluvi sproste, dite nikomu nevemou. Jestli by se treba ukazalo, ze ho zanedbavaji, tak treba ![]()
Jestli teda o dite chce usilovat biomatka, at se poradi na socialce a s pravnikem, pac tohle bude asi docela orisek. Pokud mas podezreni na spatne zachazeni s ditetem, muzes nahlasit na socialce.
Řekla bych, že jsi mladá a stalo se to přímo tobě. A co tvoje maminka by nepomohla?
A čeho se má dosáhnout? Co má být výsledkem? Matka chce dítě nebo nechce? Je způsobilá se o něj starat nebo není? Je lepší aby byl v ústavní péči nebo ne?
Tak ona původní maminka ve mě taky moc důvěry nebudí když se vzdá dítěte za 5000kč ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. V názvu je již zřejmé o co kráčí. Potřebuji poradit jak byjste se zachovali, když by jste věděli že někdo zaplatil za dítě… Ta žena byla v tíživé životní situaci a ten pár ( ne zrovna socialně zdatny, žijící z toho co dostanou od státu) si ji dovezl domu s tim že ji pomůžou. Později ji začli navádět ať jako otce dítěte nahlásí muže z toho páru.Tlačili na ni tak dlouho až svolila. Později ji donutili ať se dítěte vzdá. Odešla tedy z prodnice bez malého a oni dva si ho odnesli. Ji dali 5tis. A odstěhovali se do jineho města. Když tohle vím je mi z toho na nic. Co z toho malého vyroste. Oni se furt hadaji. U nich se nemluvi jinak než sprostě. On chodí hrat automaty takže nekdy skonči úplně bez pěněz. Zajímá mě. Oznamili by jste to někde nebo to nechali plynout.
já tam žádný podvod nevidím, ale celá ta situace je absurdní ![]()
možná kdyby si vysvětlila aspoň ty černé věci (když pominu dalších x otázek, které s tím souvisí), tak by se dalo aspoň zčásti pochopit, co se vlastně stalo…
To jde nechat dítě v porodnici, odejít a ono si ho odnese jiné individuum??? Co to je??
@BabyBella Já to chápu tak, že si dítě odnesl muž, který je v jeho rodném listu uveden jako otec. Tedy že matka z porodnice odešla bez dítěte a on si dítě vzal k sobě, když je podle papírů jeho otcem. Vzdát se dobrovolně dítěte jen za pět tisíc? To mi i na ženu v nouzi připadá hodně málo.
S tím asi nic neuděláš. Sociálku, pokud by noví rodiče dítě týrali. Bio matka by ho chtěla zpět? Jinak jedině asi týví nova nebo prima a jejich bulvár, aby se v tom začali hrabat, ale i tam závisí na spoluprácí aktérů - aspoň matky.
Pokud je matka s daným stavem věcí spokojená a pokud dítě u „otce“ nestrádá, neřešila bych to. Ono taky jak, co by mělo být cílem toho nahlášení? Aby se dítě vrátilo k matce, která ho už jednou prodala, navíc za takových okolností, že není jisté, jestli by se o něj vůbec dokázala starat? Nebo aby šlo do ústavní péče? Nebo prostě jen té rodině zavařit u úřadů?
Chtělo by to trochu víc informací.
Ahoj. V názvu je již zřejmé o co kráčí. Potřebuji poradit jak byjste se zachovali, když by jste věděli že někdo zaplatil za dítě… Ta žena byla v tíživé životní situaci a ten pár ( ne zrovna socialně zdatny, žijící z toho co dostanou od státu) si ji dovezl domu s tim že ji pomůžou. Později ji začli navádět ať jako otce dítěte nahlásí muže z toho páru. Tlačili na ni tak dlouho až svolila. Později ji donutili ať se dítěte vzdá. Odešla tedy z prodnice bez malého a oni dva si ho odnesli. Ji dali 5tis. A odstěhovali se do jineho města. Když tohle vím je mi z toho na nic. Co z toho malého vyroste. Oni se furt hadaji. U nich se nemluvi jinak než sprostě. On chodí hrat automaty takže nekdy skonči úplně bez pěněz. Zajímá mě. Oznamili by jste to někde nebo to nechali plynout.