Život bez muže

14955
17.4.19 19:07

Tak odejít od despotického muže neberu jako dobrovolné samoživitelství. Dobrovolná samoživitelka je moje kamarádka, co si opatřila dítě úplně bez otce, což je pro mě dost diskutabilní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
122406
17.4.19 19:14
@Mmmrkvička píše:
Ahoj ženy :mavam:,
zajímalo by mne, kolik vás tu tak je, co si vybrali DOBROVOLNĚ život svobodné maminky… než se nechat například komandovat od egoistického manžela? Jak to finančně zvládáte?
Vrátily byste čas a neodešly od muže, nebo jste nyní spokojenější? Neměnily by jste?

Zvládnout se dá všechno a ne každý muž je despota. či egoista. A tak ta, co je teď sama, si může najít prima chlapa. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
17.4.19 19:20

Já jsem dobrovolně už 10 let sama. A měnit to nebudu, k ničemu ho doma nepotřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
17.4.19 19:23
@Mmmrkvička píše:
zajímalo by mne, kolik vás tu tak je, co si vybrali DOBROVOLNĚ život svobodné maminky… než se nechat například komandovat od egoistického manžela? Jak to finančně zvládáte?
Vrátily byste čas a neodešly od muže, nebo jste nyní spokojenější? Neměnily by jste?
Žádný chlap mě doma nikdy nekomandoval :kytka: osobně by mi bez muže bylo smutno. Každá žena má jiný plat, jsou i takové, co berou peněz jak několik rodin. Svůj plat znáš jen ty, pokud dokážete vyžít, život svobodné matky dnes není žádná ostuda a je to jen na tobě. Lepší žít sama než s volem
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.19 19:38
@Mmmrkvička píše:

Protože nepíšu o sobě, tak anonym:

Moje tchýně se rozvedla ve 24letech, když měla doma 3lete a 6m děti a nelituje a nikdy nelitovala. Do ted nevíme co se stalo - oba tvrdí, že ten druhý byl nevěrný a že první dítě bylo náhodou a pak následoval vynucený sňatek :nevim:
Poté už tchýně neměla nikdy chlapa (resp asi jednu dobu randila s jedním, ale nikdy ho nevzala domů). Od te doby je dobrovolně sama. Zvládala - měla ale vždy dvě práce a děti prostě chodily do družiny po škole. Nicméně doma už byli prostě spolu - neměli TV a četli si, chodili do přírody, malovali, tvořili. Manžel na dětství vzpomíná s láskou a je pravda, že mají velmi blízké vztahy všichni a mají se rádi. Takže to jde a myslím, že docela dobře. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.19 19:47

Já jsem odešla od táty mého syna, ale to neberu jako, že jsem chtěla být dobrovolně svobodná, ale neměla jsem na výběr. Přítel dítě nechtěl a věděla jsem, že jestli si ho nechám, tak od něj nebudu mít jakoukoliv podporu, tak jsem se sbalila a odešla. :think: Klukovi jsou 4 roky a bývalého jsem od odchodu neviděla. :palec: Dobrovolně bez chlapa je moje teta, která měla vztah naposledy jako mladá. Teď ji táhne na 55 a je pořád sama, bez dětí, chlapa nepotřebuje, nikdy žádného nehledala a že nápadníky měla a pořád má. Ale prostě chce být sama a je takhle spokojená.

• Citovat
  • Upravit
272
17.4.19 19:57

@Kfětoslava
Ale je… Když už žádnýho nechceš, tak to bylo míněno, když už máš chlapů plný zuby a jen je odháníš, protože už chceš mít konečně klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
17.4.19 20:01

Taky jsem dobrovolně bez muže, okolí moje rozhodnutí nechápe, ale já mám prostě takovou povahu. V budoucnu bych chtěla dítě, takže jsem se domluvila s kamarádem a hodláme to do cca tří let zrealizovat. Jinak žena, co odešla od např. despotického chlapa, podle mě není matka samoživitelka dobrovolně, prostě vyřešila nevyhovující situaci, jak nejlépe to šlo, a nejspíš půjde časem do dalšího vztahu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
17.4.19 20:27

@annelisa
Do dalšího vztahu může jít kdokoliv, kdykoliv.
Kdybych nechtěla být s dcerou sama, nejsem. Za poslední rok jsem odmítla docela dost mužů… a pořád mi říkají, co je v tom, že prý tak krásná ženská je sama :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
17.4.19 20:53
@Mmmrkvička píše:
@annelisa
Do dalšího vztahu může jít kdokoliv, kdykoliv.
Kdybych nechtěla být s dcerou sama, nejsem. Za poslední rok jsem odmítla docela dost mužů… a pořád mi říkají, co je v tom, že prý tak krásná ženská je sama :-D.

Jojo, taky poslouchám, proč je tak pěkná holka sama. :D Ale třeba v nové práci jsem už nic neponechala náhodě - nosím prstýnek plus mě do práce občas vozí kamarád. Díky tomu si kolegové mysleli, že jsem minimálně zadaná, jestli ne rovnou vdaná. Nechala jsem je při tom a mám klid od všech těch starostlivých řečí a soucitných pohledů… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.19 21:06

Byť to bude znít zvláštně, už někdy v dobách na základce jsem si představovala svůj život jako svobodná matka. Tak se i nakonec stalo. Dva roky jsme žili společně jako rodina, ale nebyl dobrým tatínkem a partnerem taky ne. Vzájemně si nechybíme a je nám skvěle. Vrhla jsem se do podnikání, což byl hodně velký krok pro mě/ nás, ale díky tomu jsme finančně dobře zabezpečeny. Neměnila bych za tento pocit, být sama svou paní. Ono každé má svoje, a záleží na povaze člověka, mně, jako samotáři, tohle žití vyhovuje maximálně :) :)

• Citovat
  • Upravit
272
17.4.19 21:18
@Anonymní píše:
Byť to bude znít zvláštně, už někdy v dobách na základce jsem si představovala svůj život jako svobodná matka. Tak se i nakonec stalo. Dva roky jsme žili společně jako rodina, ale nebyl dobrým tatínkem a partnerem taky ne. Vzájemně si nechybíme a je nám skvěle. Vrhla jsem se do podnikání, což byl hodně velký krok pro mě/ nás, ale díky tomu jsme finančně dobře zabezpečeny. Neměnila bych za tento pocit, být sama svou paní. Ono každé má svoje, a záleží na povaze člověka, mně, jako samotáři, tohle žití vyhovuje maximálně :) :)

Mluvíš mi z duše.
Já jsem se tak konečně také našla.
Poprvé ve svých 35letech bydlím s dcerou sama a je nám dobře. Žádná kritika, žárlivé scény, hádky, ponižováni se… prostě pohoda, klídek, lehárko :-).
Je to mé nejšťastnější období mého života. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
17.4.19 21:26

Mě by bez muže bylo moc smutno a ekonomicky by to taky bylo horší! Ale já doma nemám egoistu ani despotu ;) S takovými se žije těžko, vidím to i ve svém okolí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
17.4.19 21:28
@Anonymní píše:
Byť to bude znít zvláštně, už někdy v dobách na základce jsem si představovala svůj život jako svobodná matka. Tak se i nakonec stalo. Dva roky jsme žili společně jako rodina, ale nebyl dobrým tatínkem a partnerem taky ne. Vzájemně si nechybíme a je nám skvěle. Vrhla jsem se do podnikání, což byl hodně velký krok pro mě/ nás, ale díky tomu jsme finančně dobře zabezpečeny. Neměnila bych za tento pocit, být sama svou paní. Ono každé má svoje, a záleží na povaze člověka, mně, jako samotáři, tohle žití vyhovuje maximálně :) :)

Fandím. :palec: A souzním. Taky jsem se rozhodla už někdy v pubertě, že nechci klasický vztah. Na druhou stranu mám chlapy ráda a mám s nimi dobré vztahy. Ale žít v páru prostě nechci, jsem holt samotářka a nějak to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14955
17.4.19 21:33
@pe-terka píše:
Mě by bez muže bylo moc smutno a ekonomicky by to taky bylo horší! Ale já doma nemám egoistu ani despotu ;) S takovými se žije těžko, vidím to i ve svém okolí :think:

Taky by mi bez muže bylo smutno, proto jsem si jednoho fajn muže vzala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí