Život bez řidičáku

Anonymní
8.7.24 11:40

Život bez řidičáku

Zakládám diskuzi pro ty z nás, co neřídíme. Řidičák sice mám, ale jsem mizerná řidička, vysklila jsem auto, zapomínala jsem brýle, nesoustředila jsem se a dělala jsem opravdu hloupé chyby. Postupně jsem řídit přestala.
Jak se vám žije bez řidičáku? Jak na vás reaguje okolí?
Mně nejvíc vadí, že všichni komentují, jak je potřeba řídit, ale pak nadávají na soudnost řidičů, že nemají všichni hned řídit.
Zatím mě život bez řízení neomezuje.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5683
8.7.24 11:49

To je dobre a jen vice takovych jako ty - to je zas zbozne nas ridicu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9417
8.7.24 11:50
@Anonymní píše: Více

Záleží kde bydlíš - jiné to je, když jsi ve městě a máš k dispozici MHD nebo někde na vesnici se špatnou veřejnou dopravou.
Jinak by vůbec neřešila okolí - raději autem nejezdi pokud víš, že nejsi dobrá - chráníš aspoň okolí a vlastně i sebe před nějakou nehodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.24 11:52
@izabe píše: Více

Na vsi. Všude jezdím vlakem a autobusem, případně s partnerem.
Na kratší vzdálenosti kolo.

• Citovat
  • Upravit
14949
8.7.24 11:53

Já si taky poradím i bez, obstaram sebe i děti v pohodě a na nákupy nejezdime, nýbrž si je nechavame stejně vozit :lol: na co všude tolik aut. Manžel řídí skvěle, ale i tak nejezdi vsude bezhlavě autem a nemá problém používat běžně MHD nebo jít na vlak, bus, pěšky. Ale jsou i tací, co jezdi autem fakt úplně všude, což třeba moc nechápu. Kor v naši lokalite, kde je ta obslužnost veřejnou dopravou skvělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9324
8.7.24 11:55

Mne život bez řízení neomezoval spoustu let. Ani 3 děti a přestěhování na mini město mě nedonutilo řídit. Byla jsem spokojená, ráda chodím pěšky, nevadí mi MHD, deti na to zvyklé, takže taky žádný problém. Ale pak přišla situace, kdy mě nemožnost se někam dopravit autem výrazně omezovala, stala jsem se závislá na někom, kdo řídí, denně shánět, kdo me odveze. A to byl pro mě ten moment, který mě donutil po mnoha letech sednout za volant. Odmítám být na někom závislá. Okolnosti pominuly, už bych řídit nemusela, ale tak jsem si na to zvykla, že si teď naopak nedovedu představit, že bych nejezdila.. nicméně znám. opravdu hodně lidí, kteří neřídí celý život, jsou s tím spokojeni, tak proč ne. Pokud to vyhovuje tobě a nezatěžuje to rodinu, nejsi závislá na nějakém řidiči, tak pak není důvod řešit řízení. Zvlášť pokud ti to fakt nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
8.7.24 11:57

Já řidičák zatím nemám, teď ho nepotřebuju a necítím se na něj. Ale taky to pořád někdo komentuje. Jak to, že neřídíš? Ty se bojíš? Na to ale pomůže řídit! :roll: Řídit mi, zvlášť ve městě, nepřijde jako samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.24 12:01

Mě jedno namychla kolegyně. Stěžovala si, že s nemocnou dcerou musí cestovat několik kilometrů v horečkách. Protože žádný řidič není doma. Autobusy, lidí, horečka, oslabená imunita všechno, špatně. Pak z ní vylezlo, že má auto u baráku, řidičák v kapse. Ona prostě řídit nebude. Ale stejně se bude rozčilovat, že má nemocný dítě a musí ho busem dopravit k lékaři i dvě města dál.
Takže pro mě byla v tu chvíli nezodpovědná koza. Co se snaží být zajímavá, v postavení nepochopené matky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.7.24 12:06

Je to kolikrat na prd. A bohuzel ani partner nema ridicak… mate to nekdo take tak?
Dodelat nepripada v uvahu, oba panickou hruzu.

• Citovat
  • Upravit
11623
8.7.24 12:07

Udělala jsem si řidičák a pak asi 11 let neridila az na pár výjimek. Ve městě me to neomezovalo vubec, Manžel taky do prace jezdil MHD, protože je to rychlejší. Ještě skoro 2 roky po přestěhování na vesnici jsem neridila, praci jsem mela v místě bydliště. No nakonec 3 roky zpátky jsem si zaplatila kondicky, protože přišly situace, kdy jsem i já jako řidič byla potřeba. Život mi to dost zjednodušilo, to nepopírám. Hlavně ta nezavislost. Neřešit, jak se dostanu s detma k doktoru, na fyzio apod, nějaký akce u nas v okolí..ale pokud se na to necitis, nejsi si jista, je lepší za volant nesedat. Ja měla trochu blok po bouračce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6476
8.7.24 12:08

Ridičák mám, ale neřídím vůbec. Je mi 48 a nikdy to nikdo neřešil, že neřídím. Jezdím vsude MHD. Manžel auto má, takže na nějaké výlety řídí on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.24 12:11

Osobně chápu, mám auto u baráku, mám řidičák, ale neřídím, protože řídím špatně.
Ale já si nestěžuju. Naložím dítě do vlaku a jedeme.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.7.24 12:21

Znám pár lidí co neřídí. Jeden z nich žije v Praze a auto by tam spíš překáželo. Kolegyně řidičák nemá, domu ji nic nejezdí a pokud ano musí několik kilometrů přes les. Nebo někoho ukecat aby ji domů odvezl. Dělá to takhle hromadu let. Známí se budou stěhovat na samotu u lesa s velice nízkou veřejnou obslužnosi. Ona bude s dětmi doma sama půl měsíce. Do města se v konkrétní čas dostanou jen autem. Takže buď si ty papíry dodělá (auto má) nebo bude každý den někoho shánět aby je odvezl do škol, práce.
Já se řídit bála, každou jízdou jsem. To chtěla odpiskat. Donutila mě práce a přítel co tě krát neměl papíry. Pokud jsem chtěla být sním musela jsem. Jet. Stejně tak do práce kam v konkrétní čas nejezdil autobus. Teď jsem ráda, že můžu vyjet. Nehlídam cas, nemusim balit auto uveze dost.
Rozumím ale tomu že ve městě kde má člověk úplně všechno pod nosem a všude dojde nebo dojede pár minut, auto mít nemusí.

• Citovat
  • Upravit
17042
8.7.24 12:23

Nemám vůbec řidičák a fakt je mi to jedno. Komu to vadí, ten má smůlu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.24 12:24

Mě namychlo to její stěžovatni na manžela, co si jako dovolil jít do práce. On jí to auto doma nechal pro případ, že bude muset k lékaři. Taky už ji měl asi plný zuby. Pokud nechceš řídit a rozhodně se jet busem tak si nemůže stěžovat. Ona to tak chtěla předci :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová