Život v cizině a pocit prázdnoty

179
29.10.15 09:04

život v cizině a pocit prázdnoty

Ahoj, nevim kam tohle tema zaradit.
Ziju jiz dva roky mimo CR, napred Francie, ted Svycarsko. Staram se o deti a ted chci menit praci. Kazdy si asi rekne, holka stastna, ve Svycarsku. Ano, mam se dobre, muzu si koupit, co chci, ale uzira me hrozna silena prazdnota uvnitr me. Mam tu pritele, se kterym jsme se uz nekolikrat rozesli, chybi mi rodina, s hledanim prace to nejde tak, jak jsem doufala.. Nejak mam pocit, ze se mi vsechno sype na hlavu. Porad premyslim nad tim, zda-li mit dobry zivot a byt tady sama nebo vydelat v CR par kacek a mit tam rodinu.. Nejak se mi vytraci vnitrni motivace a nic mi nedela radost.
To se asi promita do vztahu, kterej nefungoval, jak by mel, ale asi i hodne mou vinou.. proste absolutni syndrom vyhoreni. Ma nekdo podobny stavy? :( mam koupeny naky uklidnovaci tablety proti uzkosti z lekarny, ale ze by to pomahalo, bych nerekla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5100
29.10.15 09:08

@AnnieA Tak se vrat do Čech. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
29.10.15 09:10

@Marcam jenze… tady mam pritele a vim, ze kdyz se vratim do Cech, budu na nervy zase z toho, ze mam sotva na najem a na jidlo… s praci je to tam ted hrozny :( vubec nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
29.10.15 09:11

Já bych byla raději doma s rodinou a menší výplatou, ale šťastná, než bohatá ve Švýcarsku, ale s pocitem prázdnoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
29.10.15 09:12

@radkka dalsi vec, ze chci, aby za mnou rodice casem prisli.. ale jsem ve stresu i z toho, ze to nevyjde a co pak, atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
29.10.15 09:14

Proste asi prave prozivam syndrom vyhoreni a je to hnus.. achjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
29.10.15 09:15
@AnnieA píše:
@radkka dalsi vec, ze chci, aby za mnou rodice casem prisli.. ale jsem ve stresu i z toho, ze to nevyjde a co pak, atd..

A rodiče by odešli? Já nevím, ale myslím si, že starší člověk už se jen tak do ciziny nepohrne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10222
29.10.15 09:15

@AnnieA tak se zkus zamerit jen na sebe, prihlas se na nejaky kurz neceho co te bavi nebo by ti mohlo do budoucna pomoci najit praci. A partner se taky casem najde jiny, i v CR bys mohla byt bez pritele a citit se opustena. Zkus to obdobi nejak aktivne prekonat a pokud to fakt nepujde, tak bych uvazovala o navratu. Abys zpetne nelitovala, ze jsi pro zlepseni nic neudelala a nejakou chvili nepockala. Ono i blizko rodine muze mit clovek stejne pocity.
Stesk po rodine chapu, taky bydlim v zahranici a nekdy je to tezke… :nevim: (jsem taky ve CH, frankofonni cast, treba bydlis pobliz?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2078
29.10.15 09:19

Žila jsem v tomhle stavu 6 let (ve stejne zemi jako teď ty)a skončilo to mým absolutním vyčerpáním a zhroucením. Opravdu jsem svůj život nenáviděla. Jen s tím rozdílem, ze jsem uz byla vdaná a narodil se nam tam syn.Ted jsme uz rok a půl zpátky v Čechách a jsem opravdu šťastná. Financne se to sice nedá srovnávat ale mužů říct jednu věc:JA ŽIJU! Zatimco tam jsem jen přežívala.
Kdybys chtěla, napiš SZ. Rozumim ti, vic nez si umíš představit :hug: a je mi te pravdu strašne líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
29.10.15 09:20

Taky žiju v cizině, ale mám výhodu, že tu mám rodinu. Nešla jsem sem sama. Jinak tvé pocity chápu, je to těžké hlavně na začátku, tím spíš, pokud tam nemáš vůbec nikoho „vlastního“. S přítelem vám to neklape, on je Čech nebo cizinec?
Kdyby jsi měla pohodový vztah, necítila by ses tak prázdná.

Mně hodně drží nahoře fungující vztah, čekáme přírustek, partnerova rodina mě má ráda, tak si tu nepřipadám už tolik cizí.

V tvém případě bych zapřemýšlela nad tím vztahem - jestli to má šanci. Vracet se do Čech by taky už bylo ale docela těžké, zase by jsi porovnávala fin. možnosti, to je jasné. Ale cítit se dobře ve své podstatě je přeci důležitější, než koupit si všechno, co bys chtěla.
Přeji ti, abys udělala šťastné rozhodnutí :hug:

Příspěvek upraven 29.10.15 v 09:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
29.10.15 09:22

@AnnieA No tak stejné pocity můžeš prožívat i doma a budeš k tomu ještě litovat, žes nezůstala tam, žes neudělala něco, něco… něco.
Není tam nejaké místní komunitní centrum, kde se schází lidi? Možná se tam pořádají večery pro mezinárodní lidi… Nebo jestli nevíš, kde začít… zajdi do nějakého info centra, do knihovny, kdekoliv se zeptej… možná prostě potkáš lidi, kteří jsou na tom stejně jako ty… odcestovat domů můžeš kdykoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
29.10.15 09:23

Ja jsem taky v cizine a jsem takova bipolarni :mrgreen: Nekdy si to tady hrozne uzivam, jindy me popadne splin…ze Svycarska muzes aspon kdykoliv domu na dovcu, i na delsi vikend, ja byla doma jednou za 3 roky…ale ve finale mam pocit, ze je to spis vevnitr v cloveku, jestli jsi spokojena se zivotem, misto je az druhotne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
29.10.15 09:23
@Marcam píše:
@AnnieA Tak se vrat do Čech. :kytka: :kytka:

Vůbec se sem nevracej (do ČR). Zůstaň ve Švýcarsku. Děti povyrostou, můžeš jít do nové práce, vyměníš chlapa. Ale rozhodně né na východ evropy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36203
29.10.15 09:25

Nemam to uplne jako ty, ale vím co cítíš. Já se od krásného moře přestěhovala kvůli dítěti a rodine blíž, teď ziju ve velkém městě v hnusnem bytě a už se potřetí za tenhle rok stehujeme. Jsem vyčerpaná, nikoho tu neznám, když se mě někdo zeptá, co jsem tu viděla za ty měsíce tak mužů říct tak leda hřiště.. Mohla bych si tu stěžovat hodinu, Jsem tu sice sama, ale zase zpátky nechci, už jsme pryč 4 roky.
Ale nám vztah funguje, aspoň doufám. To je taky jedna z věci, proc jsme šli bliz, potřebujem si trochu odpočinout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
29.10.15 09:39

@ Annie: Ahoj, skus si to cele v klidu prehodnotit a dat deadline - pokud se do pul roku situace nezlepsi, tak se vrat… do te doby, tak jak bylo psano vys, skus byt aktivni… nejaky sport, vyhledej pres net kamaradku v okoli, mozna nejaky jazykovy kurs, ktory bys pak mohla vyuzit i po navratu… ja jsem odesla do zahranici pred par lety, nejdriv to bylo fajn, financni situace supr, ale kolektiv v praci nic - moc, do toho nemoc v rodine, a tak jsem si uvedomila, ze zivot v cizine pro mne neni, ze budu radej v pohodne mezi lidma, ktere mam rada, rekla jsem si, ze vydrzim rok a pokud se nestane zazrak, vratim se… rok po navratu byl nejstastnejsim rokem v zivote, uzivala jsem si lidi kolem… ale za ten rok jsem vdacna, vratila jsem se jistejsi, mam ve vecech, vic jasno, vic veci si vazim, v praci vyuziju, co jsem se naucila tam, koupila jsem si par veci, na ktere bych tady setrila par let… divam se na to jako na tvrdou ale uzitecnou skusenost… a i ted si obcas rikam, ze kdyz mne tu vytoci, na nejaky rok „zdrhnu“, ale ted s rodinou by to uz nebylo tak lehke… drz se, skus si to nejako sprijemnit, a kdyz to nepujde priprav se na navrat (pracovne moznosti, vyuziti toho, co si se tam naucila - minimalne jazyk, mozna nejaka skola na zlepseni kvalifikace…) a pak si ten navrat uzivej a neohlizej se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí