Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
manzel ma pracovni nabidku do Dubaje, je tu nekdo kdo zije v Dubaji,prip.jeho dite v Dubaji chodi do skoly? Uz jsem neco na internetu procitala, ale budu moc rada za jakoukoliv radu;) dcera ma v zari nastoupit do prvni tridy, takze tak jako tak mame tu skolu na prvnim miste. Dekuji;)
Ty blaho…v tom ti neporadim, ale v Dubaji je nadhera…preju, at se dobře zabydlite ![]()
Mrkni na Jarošovi. cz, pán píše na blogu postřehy ze života v Kataru a má dítě školního věku, teď chodí tuším někam do přípravky
Příspěvek upraven 08.07.13 v 10:32
Protože asi nehodláte úplně přesídlit do Dubaje, bude potřeba domluvit školu. Buď českou při zastupitelství tam. Pokud taková není, můžeš ji vzdělávat doma a ve škole v ČR jen dělat zkoušky. Pokud zná jazyk, může dělat souběžně školu anglickou nebo arabskou tam a českou tady.
Iha, tak do toho by som nesla. Nic tam nie je, ziadna kultura, iba obchodne domy
Osobne uz nikdy viac, velmi mi to tam bolo nesympaticke, a ked som k tomu pocuvala pribehy cesiek, ktore tam ziju, tak to fakt nie je pre mna. Jednej tam zomrel muz a ona uz 3 roky bojuje o vyplatenie zivotnej poistky, ktoru uzavrel. Ako zenu ju ignoruju a neberu vazne. No ale nebudem odradzat, mozno vam za to tie peniaze stoja, ale ja by som do toho nesla. Cele leto musi clovek byt zavrety, lebo sa von nedostane. Na plaz mozno len na vybrane, lebo inak ti chlapi vyzlecu zeny ocami a este si aj opovrhujuco upluvnu, len preto, ze mam tricko na ramienka… no diky ![]()
Tak ja tedy nemam az tak zkusenost se zivotem tam, ale nekolikrat jsem tam byla na dovolene a libilo se mi tam moc. Chapu, ze zivot tam bude jina realita nez dovolena, ale vubec jsem nemela problem s oblecenim. Nosila jsem tricka na raminka, kratoucke sukne nebo kratasy i mimo hotel a nikdo me pohledem nevslikal ani si neodplivnul
. Tak do mesity bych se tak nedostala to je jasne. Jinak to klima je jine a narocne. Byla jsem tam v cervnu a to bylo hodne divoke.
Jinak taky zalezi na jak dlouho by jste meli zustat, urcite bych malou dala do nejake mezinarodni skoly a v CR by musela delat zkousky. Ja bych se tam na rok ci dva docela rada dostala.
Do konce tydne se dozvime podminky a pak to muze byt celkem rychly presun. A nejdeme tam za penezi rozhodne, ale pro manzela je to zkusenost a vyzva, jsme jedine pro, zkusenost pro vsechny, myslim ze muzem jedine ziskat a kdyz proste cokoliv nepujde, tak neni nic snazsiho nez se vratit.:) uz jsme zili dva roky kousek od Parize, nemame problem s tim zit chvili jinde a ze je to vsude kulturne vic ci min jine, to mame vyjasnene. I pro deti to muze byt prinos, hlavne kvuli jazyku. Mezinarodni skoly jsem se divala, jen nevim jak prvni rok bez anglictiny, jinak se Any tesi, mluvime o tom hodne, ona moc nema zabrany jazykove:) a je to celkem sikula, cte sama dobre, myslim ze by jsme to mohli zvladnout, i kdyz to lehke nebude to je jasne. A v cechach srovnavacky…no uvidime jak to nakonec dopadne. Treba se tu objevi jeste nekdo kdo tam ma ditko ve skole;)
A jinak, ano zeny zahalene atd…ale co jsem se docetla a i co tam byli znami, nekolik, tak vsude cisto, vsichni mluvi anglicky, na plazi normalne v bikinach, po ulici chodi holky v suknich pod zadek…jelikoz je tam vetsina pristehovalcu, je to asi trosku jinak.
No uvidime, proste to berem jako prilezitost a zkusenost…jestli to tedy nakonec klapne;)
@Fanicka Osobní zkušenost nemám, ale co jsem si nedávno všimla, tak na FB jsou nějaké komunity Čechů a Slováků, kteří tam žijí.
A v každém případě respekt, že máte tu kuráž. ![]()
Já bych jela hned, přesně jak píšeš, můžeš hodně získat, a dětem je naprosto jedno kde žijí, mají li kolem sebe milující rodiče. Se školou bych si nedělala starosti, dala jí do mezinárodní školy, tam jsou na tohle připravení a děti nemají jazykové bariéry.
Hodně štěstí a přeji ať Vám to vyjde.
@Fanicka
Chtěla jsem se zeptat jak vám dopadlo stěhování do Dubaje? Já se teď stěhovala za manželem s 3 detma:-) nejstarsi dcera (5r) Anička tady začne navštěvovat britskou skolu teď od záři, takže budu řešit stejně věci jak vy… Když tak se nějak ozvěte…budu rada…
Ahoj všem, s 3 dětma do Dubaje? Já mám 2 a o Dubaji taky přemýšlíme. Mohu poprosit o nějaké info, jak to zvládají děti? A kolik taková škola stojí?
Pekne zdravím. Chcem sa spýtať či ešte žijete v Dubaji? Chystám sa tam teraz v apríli s dcérou 20 ročnou. Čo by sme si nemali nechať ujsť pri jeho návšteve? Ďakujem za Váš čas pri odpovedi.
Ahoj! Som z Sk a uvazujem odist do Dubaja, mam rada teplo, myslim, ze su tam aj pracovne prilezitosti kazdeho druhu,… vy ste sa uz prestahovali? ako sa tam zije, dari? skuste mi odpisat, necj ziskam nejake know how a pomoze mi to posunut sa…
dakujem!
Zdravím
Mám dotaz. Můj manžel tady pracuje. Čeká na resident visa. Jen nevím jak to bude se mnou.? Pokud mu vízum do 30 dnů od příletu ne vydají pojedeme na hranice rám bam zas dají další razítko na 30 dní a to už by do té doby mu v8za mel vystavit zaměstnavatel. A co já.? mě pak taky dají resident vízum protože můj manžel ji taky? Nebo jak to je a kolik to stojí.?
Jinak manžel je z UK a já ceska ale brali jsme se v ČR. Tak nevím jestli tady na to koukají.
Dekuju za jakoukoli radu. ![]()