Životní pojištění - poradíte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Životní pojištění
Ráda bych poprosila o radu, uvažuji, že manželovi uzavřeme životní pojištění jako živiteli rodiny (je řidič), můžete mi říct, kolik zhruba měsíčně platíte, aby bylo slušné pojistné plnění v případě úrazu, invalidity, …, abych věděla, s čím mám zhruba počítat. U jaké jste pojišťovny a jak jste tam spokojení? Moc děkuji za Vaše zkušenosti. Martina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, je řidič z povolání? Určitě by částka za smrt měla být nejméně 1,5 násobek nejvyšího ročního čistého příjmu. Jednu pojišťovnu bych ti doporučila, bo s hní mám dobrou zkušenost, ale nechci dělat reklamu, nicméně si myslím, že podmínky jsou všude víceméně doooost podobné, liší se asi jen v detajlech, ale v ceně asi moc nee.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Před cca 10-ti lety jsem pracovala pro jednu firmu,co dělala finanční poradenství.Smlouvy se lišily,to je pravda,ale ne nijak výrazně,skoro všechny si byly v základu podobné.Ale za tu dobu finanční trh udělal veliký skok kupředu a ani já po letech praxe se v něm neorientuji.
Pozeptala bych se známých,s jakou poradenskou firmou mají nejlepší zkušenosti-je dobré vybrat velkou firmu,která je dlouho na trhu.A vyslechla bych si názory cca 3-4 poradců z různých firem.A potom se rozhodla pro nejzajímavější nabídku.
Každopádně si předem rozmysli,zda chcete jít do rizika-investiční fondy s životním pojištěním-nabídnou vysoký úrok,ale není garantován.Může se stát,že třeba po 20-ti letech z peněz na účtu budou jen halířové položky.A nebo klasickou životku,bez rizika,ale s minimálním ziskem-většinou to funguje tak,že po letech je na účtu ta samá částka,jako zaplacené pojistné. Částku pro případ smrti vyplatí každá pojišťovna bez potíží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, je to řidič z povolání. Ráda bych věděla, na jakou měsíční částku se mám zhruba připravit, doteď měl životní pojištění, kdy platil 2400 Kč ročně, ale žádné plnění v případě úrazu ani invalidity, pouze 90000 v případě úmrtí a takové pojištění mi přijde nanic, tak jsme ho zrušili a teď chceme uzavřít něco pořádného, ale bude to asi o dost dražší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já před 5 lety uzavřela životní pojištění (trochu jiné - dožití 65 let, pak můžu peníze vybrat, případně, když se mi něco stane, peníze dostane rodina.
Jsem pojištěna u AXA a měsíčně platím 1250,– ale poté, co jsem přišla o práci a přišla do jiného stavu jsem snížila splátky na 300,– měsíčně. V případě dožití 65 let to dělá při určitém úroku cca 1,5 milionu. Ovšem u AXA myslím nabízí jen podílové pojistky (tzn., že se peníze ukládají na podílové fondy).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme životky od ČSOB pojišťovny,bez úrazovky,dohromady za mě i manžela platíme 1310,– měsíčně,každý máme v případě smrti částku 400 tisíc. Úrazovku máme zvlášť od Pojišťovny České spořitelny,platíme jako rodina 830,– měsíčně,je to jen úraz,bez spoření,ale pojistné částky jsou dosti vysoké.Myslím,že na trhu je to asi nej. úrazovka.Plnění za úraz bylo od nahlášení za 2 týdny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím Vás. Pokud přemýšlíte o životce, je nejprve třeba řádně zanalyzovat to, na kolik peněz se mám pojistit. To je nejdůležitější. Je to podobné, jako když máte barák. Některý má hodnotu 5 milionů, tak ho pojistím na 5 mega. Jiný má cenu 20 milionů - na kolik ho pojistím??? Ano - na 20.
Podobně je to s životkou - každý z nás má jiné výdaje,popřípadě závazky, které by právě ta pojistka v případě, že se něco stane měla umět zajistit. Proto každý potřebuje -nebo nepotřebuje být zajištěn na jinou sumu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
O spoření mi nejde vůbec (kdybych měla peníze navíc, dám si je raději na stavebko …). Raději bych platila menší částku jen na pojištění (úraz, invalidita,…) kdyby nedej bože něco než větší částku na pojištění + spoření. Naše výdaje cca 20000
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel taky pracovně hodně jezdí a životně je pojištěn u ČSOB Pojišťovny, kde mají ke všem těm ivaliditám a úrazům i riziko dvojnásobku plnění pro případ smrti nebo úrazu při dopravní nehodě. Jakože když se to stane, dostaneš peníze 2×. Ještě mi říkali, že je to hodně levné riziko, pořád jsme přihazovali „statisíce“ a s výslednou cenou pojistky to moc nehnulo. Protože je manžel zásadní živitel rodiny, tak měsíčně platí asi 1000,– (je v tom i úrazové poj.dětí, má to na hodně let, takže i daňové odpočty).M
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máte Martino také nějaké závazky? Jako hypotéku, úvěr ze stavebka atd?
Pokud ne, tak další otázka je, jak se na výdajích Vaší domácnosti podílíte Vy a jak Váš partner? To je informace, která Vám přesně řekne, kolik peněz do rodinného rozpočtu by bylo třeba měsíčně dodat v případě výpadků příjmů vlivem nepříznivých okolností. Teď už víte, kolik je to za měsíc. Teď si to vynásobte 24 až 60. A v tomto rozpětí by se měla pohybovat suma, na kterou by měl být Váš partner pojištěn. Ale pozor, pokud máte nějaké peníze v rezervě pro nepříznivé a nenadálé okolnosti našetřené, tak o tuto sumu výslednou cifru odečtěte. A je to. Teď už víte, na kolik by se měl Váš partner pojistit pro případ smrti. A pak jsou další možnosti, které mohou být i horší než smrt - tedy po stránce finanční. Jinými slovy - pokud prolítnu komínem krematoria, tak jediný náklad do budoucna bude péče o urnu s mým popelem a pronájem hrobu. Ale pokud budu dlouhodobě nemocný, bude to finančně horší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky
Určitě je potřeba se informovat na poplatky a hlavně pojistné podmínky,a hystorii pojitovny
Nechte si určitě udělat více návrhů od různých pojišťoven a nikomu nejste povini nic podepisovat.
Pokud vám bude radit makléř nezůstaňte taky u jedné společnosti,většinou nejsou nezávislí a snaží se nějakou prosazovat.
Pokud budeš potřebovat s čímkoliv poradit tak písni pa pa Beruška
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit