Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojda maminy,
píši, možná jen tak… Nebo mě spíš zajímá, jestli to někdo udělal a jak to zvládl ![]()
Jsem člověk co má rád změny… A je to jen nápad… Ale mám sto chutí udělat změnu, zbalit kufry a odjet s rodinou pryč z čr, a zkusit život někde v dáli… Vím, že to není jen tak, ale tak se chci zeptat jestli náhodou neměl někdo stejné pocity a svůj nápad realizoval… jak jste to vyřešili s rodinou? A všema povinnostma v čr? Co jste si předzajistili? a pod… Díky moc ![]()
Ahoj, tak presne to me chytlo pred pul rokem, vzala jsem rocni dite, manzela a bez znalosti jazyka sme tu. Mam dobrou praci, samoze predem vyhlidlou, manzel az ted, ale tez. A dite skolku pro deti od roka a pul. Sme stastni, protoze tu mame trikrat tolik nez doma a doma je to jeden velkej pruser. Jazyk kdyz mas zaklady, se naucis strasne rychlem ale ucit se samo musis. Vse jde a jdi do toho… nemenila bych uz nikdy to mi ver. Mam radost ze mas zajem a si akcni, ale chapu mamky, ktery maj strach. Ale radeji budu zas nekde jinde zacinat od piky, ale s pocitem, ze nevydelam jen na jidlo, ale dopreji si i diteti mnohem vic. Pa Jarka ![]()
Myslím,že takových lidí moc není.Nevím co na říct,ale možná bych udělala změnu někde jinde,nevím proč se stěhovat jen tak pro potěšení,a dělat si zbytečné komplikace.
Ano moc lidi opravdu takovych neni, ale ja to treba pro pobaveni fakt nedelala, ale pro penize. Nechci s manzelem zit v CR a nemit ani na jidlo. Hledej, snaz se a opravdu kdyz uvidi, ze se ucis, snazis a mas zajem, opravdu najdes dobrou praci. Promysli, a nevahej
,,, mj papirovany tak tragicky neni, sme damy v EU ![]()
Jejda, první příspěvek a hned tak nakopávající ![]()
Jenže možná menší komplikace… Mám za měsíc a půl termín pro druhé mimi… Tak nějak ani neřeším co se může tady všechno dít, když tady člověk není…vše se jednou vyřeší jestli to bude trvat rok, dva nebo deset… A co rodina jak to vzala? A jste v rámci eu a nebo za oceánem? Nevím dnes mě to problesklo hlavou a tak nad tím pořád přemýšlím… nic nás tady nedrží (pouze jak píšu ta rodina) ![]()
Jasny, ze v klidu porod v CR, ne v Kongu
, ale rodina? Uplne v pohode, sme vlastne kousek, to jde. Ackoliv kdyz jsou letenkove akce, letame, je to levnejsi nez benzin a rodina muze kdykoliv priject. Ale zase tak horke to neni, radsi si nekdy zavolame, mame klidek
, pak se vidime o to vic radi. ![]()
Je to risk nebo zist odjet za zahranice,bud se bude dařit nebo ne,každý nemá štěstí.Já jsem ráda za to co mám:-)
Na to musí být nátura člověka.
A když je - proč ne. Můžou být drsný a těžký začátky, taky si nemusíš nikdy zvyknout a nakonec se vrátíš… A třeba taky ne - a budeš spokojenější.
My máme family roztahanou po celým světě, takže mi to nepřijde jako něco neuskutečnitelnýho.
My jsme to udelali pred 4 roky,
najednou uz jsme nemohli dal a chteli jsme zmenu,tak jsme uskutecnili dost velkou,odjeli jsme do Anglie
Jako rodinka? A jak to dopadlo? Předpokládám, že dobře, když píšeš, že to jsou 4roky… ![]()
A tam co?
S rodinou jsme to nijak neresili,bavime se jenom s tchyni,ta samozrejme brecela,ale uz se s tim vyrovnala,casto k nam lita,
co jsme vsechno zarizovali s urady-no oznameni ve skole kvuli detem,pak na socialce,na pojistovne,ja na pracaku a uz ani nevim
nejdriv sem jel manzel pres agenturu a za 3 mesice jsme prijeli za nim,nabytek nam privezli druhy den,je to na dlouhe povidani,tak nevim co konkretne Te zajima
a kam by jste chteli?
Dituska píše:
Jako rodinka? A jak to dopadlo? Předpokládám, že dobře, když píšeš, že to jsou 4roky…
A tam co?
Dopadlo to dobre,ale zacatky byly dost kruty
A když si se rozhodla.. kolik bylo dětem? Máme jedno 20měsíců a druhé na cestě… ![]()