Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak já to mám taky tak… přijde mi zbytečné chodit čůrat na záchod, když jdu do sprchy a spláchne se to.
S manželem to teda spolu neřešíme, ale když vlezou děti do vany a chce se jim čůrat, tak je vyžene na záchod, že do vany rozhodně NE! Já je klidně nechám.
U nás je to naopak, manžel jim to občas povolí, já nikdy. Ale i manžel jen v situacích fakt kritických.
Tak já se teda musím přiznat,že taky čůrám ve sprše a divná si nepřijdu,proč jako?Já čůrám rovnou do toho odpadního kanálku a pak se umyju intim gelem.A než odejdu z koupelny,vanu umyju.Nevadí mi to a neřešim to
Tak to mě nikdy nenapadlo čůrat do vany, to akorát když se mi fakt chce a nestihla bych to ze sprchy
Akorát teda po porodu jsem čůrala, ale to je asi trochu něco jinýho. Ale do tý napuštěný vany, to je trochu divný ![]()
Příspěvek upraven 12.09.11 v 22:57
Nikdy to neděláme - i děti důsledně z vany vyndaváme, když potřebují na malou.
Přesně z tohoto důvodu se mi příčí chodit do veřejných sprch… a doma bych to měla dělat? ![]()
Temaho píše:
Tak to mě nikdy nenapadlo čůrat do vany, to akorát když se mi fakt chce a nestihla bych to ze sprchyAkorát teda po porodu jsem čůrala, ale to je asi trochu něco jinýho. Ale do tý napuštěný vany, to je trochu divný
Příspěvek upraven 12.09.11 v 22:57
Ne do vany,ale ve sprše ![]()
Dřív jsem to měla jako tvůj přítel. Od druhého porodu neztrácím čas a záchod před sprchováním přeskakuji. ![]()
(Ale asi bych na to sama od sebe nepřišla, vzniklo to původně z nutnosti po porodu (že to jinak nešlo) a už to tak zůstalo…)
Tak asi jde o zvyk, mám tohle zafixovaný jako mytí rukou, když se přijde zvenku nebo před jídlem, prostě automaticky se před sprchováním/koupáním jít vyčůrat a učím to i svoje děti. Moje maximum je, že je vytáhnu z vany a ti malí se vyčůrají na nočník vedle vany, hodím přes ně osušku.
Vím, jaký jsem měla zábrany při porodu, když jsem ležela jako vorvaň ve vaně na porodním pokoji (počítalo se, že budu rodit do vody) a ptala jsem se, jak budu každou chvíli vylézat na čůrání
PA mi objasnila, že moč nevadí, že klidně můžu. Ani už nevím, jestli jsem to vydržela, nebo ne.
curam do sprchy i do vany ![]()
pak se stejne myji a sprchuji,tak co
prijde mi to takovy uvolnujici
no do napuštěné vany ne! ale ve sprše ano… a naučili mě to v porodnici… tam se po porodu taky chodilo na malou do sprchy.. stehy nepálily… a šlo to lépe…
nepřijde mi to divné, ale je fakt, že muž to asi nedělá.. chodí před na WC. ale nikdy jsme se o tom nebavili..
![]()
ehm, ja i kdyz se pred sprchovanim vycuram, tak ve sprse to na me dojde stejne znova ![]()
My čuráme všichni 3 - legalizoval to MM, který se někde dočetl, že je to velmi ekologické
Ve veřejných sprchách to teda nedělám, do napuštěné vany taky ne a i Samíka učím, že např. do bazénu se nečurá - a přestože doma ve sprše to má skoro jako reflex, tak to normálně chápe…
Tak já po porodu do sprchy čurala, taky mi to tak řekli… Ale doma ne… ![]()
Předem se omlouvám za anonym…
…ale s přítelem vedeme takovou diskuzi…
Když se ON jde sprchovat, tak jde před tím na záchod-myslím na malou, spláchne a jde do sprchy… ..když jdu JÁ, tak to prostě pustím ve sprše - nepřipadne mi to nehygienické (viz urinologie), stejně se budu celá mýt a ještě šetřím vody za spláchnutí WC…a nemohu to příteli vysvětlit…
co vy?? co si myslíte ? jak to děláte ?
ptám se, jestli jsem nebo nejsem normální…
Děkuji.