Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo a až se bude malá koupat ve vaně, normálně ji nechám…Teď si do vaničky taky čurá a nesprchuju ji po koupání…Vy jo? Moč je sterilní ![]()
mě se malej zrovna včera vyčural do vaničky a to jsme teprve začínali koupat-tak jsem ho hned vytáhla-nějak mě to bylo blbý ho v tom cachtat a umývat mu vlasy ![]()
Většinou teda chodím na wc před sprchou, ale občas se i zadaří ve sprše.
Myslím si, že pokud se dodržuje hygiena a pravidelně se vana umývá, desinfikuje, tak není žádný problém ![]()
jjanekk píše:
ehm, ja i kdyz se pred sprchovanim vycuram, tak ve sprse to na me dojde stejne znova
mám to stejně
![]()
Ve me tedy pustena voda pri sprse curani primo evokuje
Takze ano, kdyz se mi chce, ve sprchaci se vycuram ![]()
Ja teda do sprchy vetsinou ano i kdyz jdu predtim na zachod jak vetsina maminek pise stejne to ve me to sprchovani vyvola a fakt nebudu vylejzat utirat se brat si boty atd. abych tam pak vlezla znovu a zacalo by se mi chtit zas… by byl nekonecny kolobeh. Koupu se malokdy a kdyz uz snazim se vydrzet ale po porodu mi nejak selhavala kontrola takze to obcas uteklo…ale stejne se vzdy po koupeli jeste sprchuji a teprv pak si myju hlavu a pouzivam sprchac. Male je pul roku kdyz vidim ze ve vane cura neresim to. Kdyby se pokakala samozrejme ji vyndam ale abych ji vyndavala vzdy kdyz si curne nic by z toho koupanda nemela. Jinak velmi zajimava diskuze… nikdy me nenapadlo to resit rikala sem si ze je to vec ktera se proste neprobira a koukam ze je hodne lidi ktery to maji stejne jako ja… clovek si neprijde trapne…
takse přidám k této bizardní diskuzi
taky sem zdegenerovala po porodech, kdy kvůli hojení ran bylo nutné se často mýt, nejlépe čůrat tedy do sprchy… já vzhledem k očistkům, či tomu hnusu co odcházel velmi dlouho po porodu tak nějak přivykla a teď když se spustí voda, i když jdu předtím na wc tak stejně potřebuju zas… muj přítel tedy nikdy ne.. děti jsou naučené na záchod, jen té dvouleté to občas unikne ale to zatím i mimo sprchu ![]()
do veřejných sprch nechodím, v bazénu či na koupališti bych si to samozřejmě nedovolila… to je opravdu nechutné…
Přiznávám se a nestydím se. Jdu před sprchou, ale čůrám i ve sprše a teď při kojení, kdy piju i 5 litrů, mám furt žízeň, tak i 2× po sobě. Dcera taky čůrá. Přijde jí to směšné. Má přece panenskou moč.
Vanu myji každý den. Ale manžel to nedělá a nějak jsme se o tom nikdy nebavili.
Zakladatelko, dobré téma. Nikdy jsem o tom nepřemýšlela.
A on někdo dospělej si čůrá do napuštěný vany? Že tu tak všichni píšete, že vy zrovna ne:-)
Mimina chápu. Naše Linda si do vany načůrá snad pokaždé. Asi reflex, teplá voda:-)
Tak já se teda taky přiznám.
Taky čůrám do vany (během sprchování samozřejmě, já se stejně nekoupu, válení se ve vaně mě neba
), ale vždycky ji pak musím umýt Domestosem, nebo alespoň octem.
![]()
mě taky přijde normální se při sprchování vyčurat, do vany ne, to mi ani nějak nejde, ale ve sprše proč ne.. navíc z moči se dělají i krémy, moč se doporučuje na dezinfekce, v některých případech i k pití, myslím že při nějakých kožních problémech, není na tom nic špatného a ty co to odsuzují by si prvně o tom měly něco přečíst… ![]()
a to drhnutí vany domestosama atd. nebo koutu po tom co se tam vyčuráte a spláchnete sprchou mi přijde bizardnější než to že bych se tam vyčurala, moč je desinfekce a je sterilní
jako jasný vanu taky drhnu, ale jednou za týden nehledě na to jestli jsem se tam vyčurala nebo ne… ![]()
Gabrielaaa píše:
mě taky přijde normální se při sprchování vyčurat, do vany ne, to mi ani nějak nejde, ale ve sprše proč ne.. navíc z moči se dělají i krémy, moč se doporučuje na dezinfekce, v některých případech i k pití, myslím že při nějakých kožních problémech, není na tom nic špatného a ty co to odsuzují by si prvně o tom měly něco přečíst…
jí znám ještě lidi, staří pánové co když si něco udělali, nějaká tržná rána tak si na ni čůrali.. prý nejlepší věc na hojení…
když je velké teplo jedí syrové brambory, když je bolí záda strkají si za gumu od spoďárů nějaké bylinky, trčí jim z kaťat normálně listy trávy… je zábavné je pozorovat jak se léčí..jsou to chlapi koňáci co jim je už dobře přes 80 let ale furt běhají po kopcích za koňma a starjaí se o své statky… možná nejsou uplně hloupí ty starý lidi ![]()
eMaminka píše:Gabrielaaa píše:jí znám ještě lidi, staří pánové co když si něco udělali, nějaká tržná rána tak si na ni čůrali.. prý nejlepší věc na hojení…
mě taky přijde normální se při sprchování vyčurat, do vany ne, to mi ani nějak nejde, ale ve sprše proč ne.. navíc z moči se dělají i krémy, moč se doporučuje na dezinfekce, v některých případech i k pití, myslím že při nějakých kožních problémech, není na tom nic špatného a ty co to odsuzují by si prvně o tom měly něco přečíst…když je velké teplo jedí syrové brambory, když je bolí záda strkají si za gumu od spoďárů nějaké bylinky, trčí jim z kaťat normálně listy trávy… je zábavné je pozorovat jak se léčí..jsou to chlapi koňáci co jim je už dobře přes 80 let ale furt běhají po kopcích za koňma a starjaí se o své statky… možná nejsou uplně hloupí ty starý lidi
jj Gabrielo, taky si myslim, že se v dešní době hygiena velmi přeceňuje…Tvůj tatík je borec… myslim, že něco takového vidět ja tak se spíš pose… ![]()