Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Tak já to mám taky tak… přijde mi zbytečné chodit čůrat na záchod, když jdu do sprchy a spláchne se to.
S manželem to teda spolu neřešíme, ale když vlezou děti do vany a chce se jim čůrat, tak je vyžene na záchod, že do vany rozhodně NE! Já je klidně nechám.
U nás úplně stejně ![]()
@Borrealis píše:
Nyní v silné chřipkové epidemii nejsou madla vozíků v obchodě zrovna procházkou nevirovou zahradoujá jsem očkovaná tak neřešim, ale přes ty madla se nejedna chřipka přenese zcela jistě
a když vidím malý děti jak to olizují…ůůůůůůů…sedí ve vezíku a přicucnou se k madlu, moje to taky dělaly
blevěru, nyní v sezoně by je mohli 3 x týdně vzít nějakou desinf, alespon něco, lepší než nic…bejt majitelem obchodu, nařídím to…kliky a madla u vozíků…nebo pak nakupovat v rukavicích, kdo není očkovaný
neee v gumových, ani fetiš latexových, v těch obyč na ven, stejně je zima
Rozhodne nechci brát iluze, ale očkování není proti každé chřipce, jen proti některým druhům.
A desinfekce madel vozíku 3× týdne by byla jako plivnout do moře.
nejsem na bakterie a viry přehnané úzkostna, ale když uz posadim malou do vozíku, mam desinfekční ubrousky, kterými madlo otřu, ačkoliv vím, že to je spíš pro klid mě duše.(dávám ji tam posadit málokdy, je to pytel blech křížený s pytlem haďat a spis se obávám, že mi vyleze-vypadne) V tramvaji když se držím, taky si nepatlam pokaždé hned gel ![]()
A bych nebyla jen OT tak ano, od porodu jsem se přestala za čůrání ve sprše jakkoliv stydět. ![]()
Taky curam do sprchy
přijde mi zbytečné jít předtím na záchod, tak i tak se to prostě spláchne
@Borrealis píše:
Nyní v silné chřipkové epidemii nejsou madla vozíků v obchodě zrovna procházkou nevirovou zahradoujá jsem očkovaná tak neřešim, ale přes ty madla se nejedna chřipka přenese zcela jistě
a když vidím malý děti jak to olizují…ůůůůůůů…sedí ve vezíku a přicucnou se k madlu, moje to taky dělaly
blevěru, nyní v sezoně by je mohli 3 x týdně vzít nějakou desinf, alespon něco, lepší než nic…bejt majitelem obchodu, nařídím to…kliky a madla u vozíků…nebo pak nakupovat v rukavicích, kdo není očkovaný
neee v gumových, ani fetiš latexových, v těch obyč na ven, stejně je zima
Očkování proti chřipce není taky žádné terno. I se sníženou imunitou mi nebylo doporučeno, že je to na nic.
@Trixia píše:
Rozhodne nechci brát iluze, ale očkování není proti každé chřipce, jen proti některým druhům.
A desinfekce madel vozíku 3× týdne by byla jako plivnout do moře.nejsem na bakterie a viry přehnané úzkostna, ale když uz posadim malou do vozíku, mam desinfekční ubrousky, kterými madlo otřu, ačkoliv vím, že to je spíš pro klid mě duše.(dávám ji tam posadit málokdy, je to pytel blech křížený s pytlem haďat a spis se obávám, že mi vyleze-vypadne) V tramvaji když se držím, taky si nepatlam pokaždé hned gel
A bych nebyla jen OT tak ano, od porodu jsem se přestala za čůrání ve sprše jakkoliv stydět.
A takový člověk o sobě napíše " nejsem na bakterie a viry přehnané úzkostna"
No a teda když jsme u té chřipky. TAk před pár dny jsem byl u jednoho velkého výrobce v polsku pro zboží a s manažerem jsem jsme řešili nějaké ceny a fakturu mi nechal vyjet u jejich účetní. Už když jsem přišel tak jsem ji viděl otevřenýma dveřma. Celá zelená, fialový kruhy pod očima, furt kašlala a chrchlala. No děs.
A tak tomu manažerovi říkám že ať mi tu fakturu přinese sem, že za ní prostě nejdu. No chvíli na mě koukal, ale šel. Fa jsem opatrně vrazil do složky a rychle se pakoval pryč. Taky mě asi měli za magora, ale ta účetní vypadala fakt děsně.
@Borrealis ty si myslis, ze ockovani proti chripce ti zaruci to, ze ji nedostanes?
To je placebo efekt ![]()
@omites no tak jelikož od začátku roku jsem ošetřila v práci kvanta neočkovaných lidí co měli chřipku jako hrom
a plivali mi do obličeje
a nedostala jsem jí, tak – překvapení — mi vakcína funguje velice dobře
očkuji se posledních cca 10 let a — překvapení — jsem bez chřipky, i přes ohromnou denní expozici v práci od nemocných
očkuji take jedno ze svých dětí ze zdravotních důvodů, a chřipku nemá
letos vakcína funguje dobře, očkovaní lidé mi drží, zatímco neočkovaní padaj jak hrušky včetně komplikací, žádná vakcína nefunguje na 100 procent, takovou trivialitu snad zde ani netřeba psát
vakcína funguje lépe než jen placebo efektem, kdyby nefungovala, již by byla z trhu fuč
vakcíny jsou testovány a i zpětně ověřovány a hlídány jako máloco jiného v medicíně
tož tak, je brutální epidemie letos, popadaly celé rodiny, s nadějí vyhlížím její konec, je to nápor čekala jsem že to mrazy zmírní a ono ani ne, jen proto mě napadla ona souvislost s madly, jeden ze spolehlivých způsobu přenosu tohoto otravného ortomyxoviru
![]()
@Borrealis to bude spíš kombinace přirozené imunity získané kontaktem s pacienty a již zmiňovaného placebo efektu. Očkování v tom hraje asi nejmenší roli, jestli vůbec nějakou. Manžel se taky nechává očkovat a kolikrát ležel „virozou“ („přece to nemůže být chřipka, když jsem očkovaný!“)
@jakanas píše:Říkám ze nejsem „přehnaně úzkosená“
A takový člověk o sobě napíše " nejsem na bakterie a viry přehnané úzkostna" ......
@Borrealis vakcínám nevěřím, moji prarodiče měli nejhorší chřipky právě po očkování, u moji mamky to bylo stejné, možná tím, že se necháváš očkovat déle může víc pomoct v odolnosti
ale spousta pracovniků ve zdravotnictví je odolnějších ![]()
@Borrealis nikdy jsem na chripku ockovana nebyla, nikdy jsem opravdovou chripku nemela. Pracuju ve zdravotnictvi. Ockovani na chripku je humus a normalni doktor, by to do sebe nebo sve rodiny nikdy nepichl.
@Eemii píše:
@Borrealis nikdy jsem na chripku ockovana nebyla, nikdy jsem opravdovou chripku nemela. Pracuju ve zdravotnictvi. Ockovani na chripku je humus a normalni doktor, by to do sebe nebo sve rodiny nikdy nepichl.
Tak takhle bych to asi nerekla. U zdravych lidi to smysl nema. Neradim a neockuji. U starych to smysl ma. Musi se ovsem trefit vakcina na kmen ktery ten rok zrivna prijde coz se nemusi podarit.
Jinak k tematu- do sprchy ano, do vany ne. Ve verejnych sprchach ne.