Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ja zasadne pouzivam doma co nejmin chemie - nikoli z lasky k prirode, ale z obavy, aby se mi o to mlade nekde neotzrelo. Takze nedesinfikuji ani zachod, vystacim si s praskem a octem - ikdyz tedka jsem vymekla a koupiula WC kachnu, protoze za okrajem to vazne smrdelo.
podle me desinfikovani je tak trochu cesta do pekel - hadejte, co maji na JIPkach a operacnich salech za bakterie - vubec ne ty bezne domaci, co ma kazdej ve strevech a vyhubi se beznymi ATB - maji tam multirezistentni stafylokoky, pseudomonady a podobny svinstva.
Tak při čtení této diskuse jsem musela 4× !!!!! jít čůrat
Do sprchy ne, to bych se zdržela
Ale jinak se snažím dodržovat čůraní na záchodě a pak sprchování. Ale přiznávám, že někdy, když tam jsem déle a zurčí ta voda......
Pudloslava píše:
Tak ja zasadne pouzivam doma co nejmin chemie - nikoli z lasky k prirode, ale z obavy, aby se mi o to mlade nekde neotzrelo. Takze nedesinfikuji ani zachod, vystacim si s praskem a octem - ikdyz tedka jsem vymekla a koupiula WC kachnu, protoze za okrajem to vazne smrdelo.podle me desinfikovani je tak trochu cesta do pekel - hadejte, co maji na JIPkach a operacnich salech za bakterie - vubec ne ty bezne domaci, co ma kazdej ve strevech a vyhubi se beznymi ATB - maji tam multirezistentni stafylokoky, pseudomonady a podobny svinstva.
No jo, to je fakt
Sakra, teď mám záchvat paniky trošku…Já tu vanu teda nedezinfikuju, ale ten hajzlík jo, to musí skončit
Dík
![]()
jako dámy co vám je to nehygienické se vyčůrat ve sprše.. já bych teda své dítě zase nedala do vany co je vydezinfikovaná nějakým tím domestosem či čím podobným.. pokud to rozežere vodní kámen… co to pak dělá s pokožkou amyslím, že snadněji se spláchne moč než tehle sráč… se na mě nezlobte ale vychovávat dítka ve sterilitě musí být snad podle každého rozumného člověka naprostá hloupost…
eMaminka píše:
jako dámy co vám je to nehygienické se vyčůrat ve sprše.. já bych teda své dítě zase nedala do vany co je vydezinfikovaná nějakým tím domestosem či čím podobným.. pokud to rozežere vodní kámen… co to pak dělá s pokožkou amyslím, že snadněji se spláchne moč než tehle sráč… se na mě nezlobte ale vychovávat dítka ve sterilitě musí být snad podle každého rozumného člověka naprostá hloupost…
Že čistím vanu a záchod Domestosem, který se po dvaceti minutách rozloží na soli a vodu a který se hlavně normálně opláchne vodou, neznamená, že vychovávám dítě ve sterilitě. ![]()
Při sprchování čůrám, při koupání ve vaně nee.Vanu umýváme 2krát týdně octem - ten dáváme snad do všeho.
Na Matíkovo prádlo nepoužívám aviváž, ale ocet, stejně tak to přidávám k našemu prádlu, do vody na vytírání podlahy, apod.Je to super eko čistič za pár korun ![]()
eshta píše:
ve vaně ne, ve sprše čůrám a dvojčatům myju kaka prdelky v umyvadleto bych se za vlhčený ubrousky nedoplatila
![]()
no a hodně často čistíme odpady
jsk jste to dělaly vy s malejma dětma, když jim rostly zuby? moji kluci teď kakaj cca 4-5krát denně a když si to vynásobím 2krát, tak už je to celkem síla
Čauky ![]()
Já Matíkovi zadek sprchuju ve vaně.Přijde mi zbytečný používat ty parfemovaný ubrousky a navíc když si představím, že bych mu to měla vytírat tak je mi z toho špatně
Tak je to raz-dva ![]()
lucineeccka píše:eshta píše:Čauky
ve vaně ne, ve sprše čůrám a dvojčatům myju kaka prdelky v umyvadleto bych se za vlhčený ubrousky nedoplatila
![]()
no a hodně často čistíme odpady
jsk jste to dělaly vy s malejma dětma, když jim rostly zuby? moji kluci teď kakaj cca 4-5krát denně a když si to vynásobím 2krát, tak už je to celkem síla
Já Matíkovi zadek sprchuju ve vaně.Přijde mi zbytečný používat ty parfemovaný ubrousky a navíc když si představím, že bych mu to měla vytírat tak je mi z toho špatněTak je to raz-dva
Já myju prdelku v umyvadle, neb do sprcháče bych ho budela celého svléknout, takhle můžu body nechat ![]()
Maky.p píše:Davdan píše:Kdysi na to byl vyloženě článek na novinkách, aby lidi čůrali do vody při sprchování, že je třeba šetřit…
dalimil píše:článeček už tu je
http://hobby.idnes.cz/…y-domov.aspx?…
Maky…
![]()
Ok, ráno vstanu a hned jdu do vany, sprchového kouta či sprchy a vyčůrám se. využiju chvíle „studené“ vody ze zapnuté sprchy, která to odplaví, ušetřím za vodu ve wc, toaletní papír a hned se umyji a je mi dobře!!
Moč je za normoš stavu sterilní a dodržuju zásady hygieny sanitárních prostor. Myslím, že je to fajn ![]()
Čůráte pravidelně nebo jste už někdy čůraly i ve veřejných sprchách? Jako například u bazénu a podobně?
Já se přiznám, že už párkrát ano a zajímá mě jestli jsem jediná. Klidně anonymně.
@Pudloslava
jak „desinfikuji“ záchod? to snad ani nejde, ne, domestos nic nevydesinfikuje, jen se tak v reklamě tváří
mnohem vice bakteriální džungle je houbička na nádobí, madlo vozíku v supermárketu, nebo klábosnice od PC, zejména sdílena více uživateli
proti nim je wc studánka čistá, jiskrná
a jistě, nadměrná čistota a hyperhygiena tvoří malé astmatiky a ekzematiky
imunita když zraje, potřebuje podněty z okolního prostředí, a když je nemá protože vydesinfikováno, začne si podněty vymýšlet
a to jsou právě pak ekzemy, astma, atop a dále / plus genetická složka, také významná /
v cikánských osadách na východním SK najdete chudinky malé děti špinavé, umazané, zaparazitěné až běda
z bahna si tvořej ohrádky a do nich močí / nejen /
avšak nemaj alergie, astma, nebejvaj atopici, zato maj infekce, žloutenky, průjmy, parazity…
ideál je nějak to vycentrovat…někam tak doprostřed…
v sprše? doma? jasně, to jde nejlíp
ale ve veřejné sprše neeee to je ekl, to by mi bylo hnusné
na veřejné wc si klidně sednu, pokud se jeví čistě a ne hnusně, max si otřu prkénko papírem předem
kožní bariera je mocná, netřeba se bát
na hnusné a páchnoucí ani nevkročím a zadržuji, zadržuji…
Nyní v silné chřipkové epidemii nejsou madla vozíků v obchodě zrovna procházkou nevirovou zahradou
já jsem očkovaná tak neřešim, ale přes ty madla se nejedna chřipka přenese zcela jistě
a když vidím malý děti jak to olizují…ůůůůůůů…sedí ve vezíku a přicucnou se k madlu, moje to taky dělaly
ble
věru, nyní v sezoně by je mohli 3 x týdně vzít nějakou desinf, alespon něco, lepší než nic…bejt majitelem obchodu, nařídím to…kliky a madla u vozíků…nebo pak nakupovat v rukavicích, kdo není očkovaný
neee v gumových, ani fetiš latexových, v těch obyč na ven, stejně je zima ![]()