Jaká je životnost spotřebičů?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
My nekupujeme úplně to nejlevnější, takže to 5-10 let vydrží.
Ovšem z mého hlediska je to málo. Za obvyklé bych považovala 10 a více. Navíc co dostanu do ruky starší věc, tak je obvykle ergonomicky mnohem povedenější než cokoli, co jsem schopna sehnat teď.
Navíc dřív jsem považovala za standart 15-z rodiny a dětství. Dnes je fajn, když vydrží 10 a z posledních pořízených kousků mám pocit, že klesneme k 5.
To úplně levné je do dnů až měsíců po záruce pokažené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My mame smulu na varne konvice, to je co dva roky nova a ted ta posledni odesla za 6 mesicu. Pak mam smulu na fotaky. Pracka nam tahne 11. rok, mela nejake „poruchy“ typu sponka zasekla pod bubnem, ale to se vzdy vyresilo doma. Kdyz jsme opousteli sporak ve starem byte, tak mel 15 let a byl po male tez domaci oprave - odizolovani jednoho dratu. Nasi meli prvni pracku 20 let, druhou 10 let a ted ta treti mela po 4 letech poruchu, ta je po oprave. Kupujeme spis levnejsi (ne uplne nejlevnejsi, ale skoro), ale zrovna konvice, co vydrzela 6 mesicu, tak byla z tech drazsich. Asi zalezi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak starší spotřebiče vydrží déle, ale ty co se vyrábí ted, už ne. Televizi máme 19 let. Lednice odešla po 11 letech, jedna pračka po 8, druhá po 7. letech. U nás obvykle odchází spotřebiče v sériích, takže během půl roku měním půl domácnosti:D. Ted čekám co myčka, už má 10 let ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukám, že nejrizikovější spotřebič je pravděpodobně rychlovarka, tu zmiňujete skoro každá
Toho jsme naštěstí ušetřeni díky indukci. Ještě se vynořilo v paměti, že jsme museli ještě v záruce reklamovat topinkovač od Philipsu. JInak asi opravdu nic
Čím si ty rozdílné zkušenosti vysvětlujete? Protože je prostě divné, že někomu se nekazí nic a jinému s pravidelností všechno…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cincula a máš tedy konvici na plotýnku?, jak jsi spokojená?
mě třeba konvice philips funguje už 9let
a vypadá stále dobře, to samé našim, těm jsem jí kupovala asi před 8mi lety, jen jednou, ještě v záruce vyměnili těsnění a šlape furt…
pračka Electrolux vrchem plněná 9 let, naši mají taky electrolux asi 7let, jediný co tam odešlo je jeden čudlík na time manageru, což je celkem blbý
ale tak dá se…
pak mají naši lednici Fagor asi 20let, teď budou měnit do nové kuchyně, jinak šlape furt.
mě štvou věci typu toastovač, at koupíš dražší nebo levnější, ze všech se loupe teflon, i když používám jen dřevěné nástroje
můžu ho po roce vyhodit a to děláme toasty občas, dávám tam tedy pečící papír, nerada vyhazuju funkční veci…
to samé pánve… hrnce moc to nevydrží.
lednici máme2,5 roku samsung, sušičku jsem dostala Beko loni k Vánocům, tak doufám, že budou sloužit ještě dlouho…
a jak jsou na tom ty robotický vysavače?
to mě zajímá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak myčku, plotýnku a troubu máme Neff, odkupovali jsme od lidí co se odstěhovali a jsou staré ted cca 4,5 roku
akorát myčka nám zlobí a někdy neumyje a je to záhada, občas je tak 30% nádobí obšlehnutých bordelem a nemůžu přijít na to, čím to je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Káťa19 toustovač jsme vyřešili tak, že tam dávám pečící papír. Je to fajn, nic se nepřichytává.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za kratší životnost spotřebičú jako je pračka může Strana zelených a evropská unie. Dřív mohl dát výrobce do přistroje kurvítko v elektronie t byka třeba součástka co generuje teplo vedle součástky které teplovadí, nebo se některé kovové součastky nahrazovali vrámci uspor plastem. Ale diky nařízení EU které prosadily ekologické organizace se nesmí v běžných spotřebičích používat olovo na pájení kuli tomu vznikají mikrotrhlinky ve spojích a elektronika odchází, Vyjimku májí pouze dúležité systémy na kterých záleží životy lidí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinKa36 píše:
Za kratší životnost spotřebičú jako je pračka může Strana zelených a evropská unie. Dřív mohl dát výrobce do přistroje kurvítko v elektronie t byka třeba součástka co generuje teplo vedle součástky které teplovadí, nebo se některé kovové součastky nahrazovali vrámci uspor plastem. Ale diky nařízení EU které prosadily ekologické organizace se nesmí v běžných spotřebičích používat olovo na pájení kuli tomu vznikají mikrotrhlinky ve spojích a elektronika odchází, Vyjimku májí pouze dúležité systémy na kterých záleží životy lidí.
JO a bude to ještě lepší. EU chce, aby si všichni pračky spravovali doma svým nářadím. To bude vytopených ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Káťa19 ano, používáme obyčejnou konvici z Kiku. Voda vře o něco rychleji než u rychlovarky. Je to sica aušus a po cca pěti letech musím kupovat novou protože prorezne, ale za tu dobu se mi stejně okouká a těch stopade do toho dám ![]()
@MartinKa36 na mých spotřebičích pravděpodobně také závisí životy, protože žádnou kratší životnost nepozoruji ![]()
Je ale pravda že v 80tých letech mí rodiče opraváře pračky i televize znali dokonce i jménem, ale kvůli EU to pravděpodobně nebylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pred 10ti lety kupovana pracka, sporak, lednice, vysavac. Ted odesla akorat pracka, fungovala bez zavad celou dobu a vysavac se tez kupoval jiny ( chlap ho odvaril pri uklidu po rekonstrukci
) jinak lednici potrebujeme vetsi, takze bude potreba vymenit. Ceka nas udelat jadro, chlap to chce udelat jinak, takze aj sporak poleti. Co se tyka funkce, tak nam to slape, zalezi take jak se o to hospodynka stara ![]()
- Citovat
- Upravit
Sendvičovač je taky moje zkáza…kupuju co dva roky nový, nevím zda by mi záruku uznaly..přitom mamka má asi 8 let Philips a nic se jí neloupe, já si můžu koupit jaký chci a na houby…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cincula
Výjimku mají v podstatě jen výrobci letadel, aut a vlaků… v v okamžiku kdy je ta elektronika namáhána otřesy nebo teplem tak to prostě chcipne, a je to neopravitelné teda opravit se to provizorně dá a někteří lidi to opravují NB a telefony s tím že to obratem prodávají ale oprava dlouho nevydrží
- načítám...
- Citovat
- Zmínit