Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pro tvůj klid: udělej si 27. ráno test a pokud bude negativní, tak těhu s nějvětší pravděpodobností nejsi
Pokud ti dr. bral krev, tak by těhotenství zjistil. Pokud ti dělal klasické vyšetření spodkem, zjistit to nemusí, protože první dny je to „jen“ shluk buněk… Pokud budeš volat dr., že se bojíš, jestli nejsi těhu, nechá tě nejprve udělat si domácí test (např. clearblue je dobrý, detekuje už asi dvoutýdenní těhu) a pak až tě vyšetří…
Zapomněla jsem dodat, že u posledních dvou styků ted v červnu 10. a 16.6. vždy ukápla troška ven tak se to setřelo a pokračovalo takhle ještě 2× na to s tím, že nakonci asi nějaká ta kapka šla dovnitř, nemělo by to vadit když to bylo dobře otřené co myslíte? spermie by tam už neměli být?
PS. Kolik ti je? Spermie do tebe můžou „ukápnout“ už na začátku styku, aniž by tvá polovička měla orgasmus…
Tak jestli nějaká ta „sprška“ šla do tebe, jak říkáš, ještě 10.6. a ty jsi byla u mudr. 11.6., tak to neměl šanci poznat ani omylem. HA máš začít brát 27.6., tj. 17. den po posledním nechráněném styku, pak by případné těhotenství měl odhalit těhu test udělaný ráno 27.6. Pokud tedy nebudete nadále tak lehkomyslný a nebudete pouštět „spršku“ i nadále, jestliže mimi nechcete a čekáte jen na dobu, kdy konečně můžeš začít užívat HA. Jestli má partner problém se včasným vytažením, ať používá prezervativ, od toho je určený.
Kdy od té doby - 10. - 16.6. by šlo zjistit zda došlo k otěhotnění, jak dlouho to trvá od tohoto styku zda došlo k otěhotnění, a šlo by to poznat do 27.6. kdy má dorazit MS nebo ta přijde normálně a až u druhé by to šlo zjistit? prosím vás poradíte, co si myslíte?
@maritimka píše:
PS. Kolik ti je? Spermie do tebe můžou „ukápnout“ už na začátku styku, aniž by tvá polovička měla orgasmus…
Ted jsem se chtěla zeptat na to samé - „kolik ti je?“
![]()
Je mi 21 let, partner problém nemá, spíše se jedná o to, že kdyby došlo k otěhotnění až tolik by nám to nevadilo proto ta menší neopatrnost, mimi máme v plánu do tří let a pokud by k tomu došlo ted nebránili bysme se, pokud ne chtěla bych si být jistá než začnu brát HA zda jsem či nejsem těhotná
Takže jste praktikovali přerušovanou soulož? Asi ano
Kamarád takhle má tři děti
zkus test a uvidíš ![]()
@Anonymní píše:
Je mi 21 let, partner problém nemá, spíše se jedná o to, že kdyby došlo k otěhotnění až tolik by nám to nevadilo proto ta menší neopatrnost, mimi máme v plánu do tří let a pokud by k tomu došlo ted nebránili bysme se, pokud ne chtěla bych si být jistá než začnu brát HA zda jsem či nejsem těhotná
Udělej si test ten den ráno, kdy máš začít brát HA, eventuelně se na ten den ráno objednej na gyndu s tím, že ti vyšel pozitivní test (i když fiktivní). Dr ti udělá UTZ spodkem a zjistí, jestli jsi a nebo jestli se jedná o planý poplach… A nebo se s partnerem dohodni, že HA začneš brát až od dalšího měsíce a do té doby používejte GUMU ![]()
PS. Být tebou, přečetla bych si nějakou „chytrou“ knihu na toto téma, protože podle toho, co píšeš, nejsi úplně v této věci vzdělaná (nechci urážet, jen konstatuji)
@Anonymní píše:
Kdy od té doby - 10. - 16.6. by šlo zjistit zda došlo k otěhotnění, jak dlouho to trvá od tohoto styku zda došlo k otěhotnění, a šlo by to poznat do 27.6. kdy má dorazit MS nebo ta přijde normálně a až u druhé by to šlo zjistit? prosím vás poradíte, co si myslíte?
@1miss1 Kamarádka nechtěla děti ani omylem, na braní HA byla líná a našla si vždycky někoho, kdo u sebe neměl kondom - má dvě děti, každé s jinym (i jiná barva) a není moc šťastná… Ale co se dalo dělat, dotyčný vždy řekl „dám si pozor
“
Maritimka: tak pozor mám stálého partnera nějaké střídání jak mi tu naznačujete nehrozí tak hned nemusíte mít poznámky, že dopadnu podobně (není to myšleno zle jen mi to tak vyznělo)
Zdravím vás
mám takový dotaz, skoro po roce jsem se rozhodla, že začnu brát znovu antikoncepci, s přítelem dáváme pozor ale posledně až tak moc ne a tak se vás chci zeptat zda je možnost, že jsem otěhotněla když od 14.4. do 10.6. proběhlo asi 8 styků ze všech které byli napul hlídané a asi dva možná třikrát šla dovnitř malinká troška spíš kapka pokud vubec, zda by dr. poznal, že jsem těhotná na vyšetření jsem byla 11.6. a sdělil mi, že je vše v pořádku a napsal mi prášky, MS jsem vždy dostala ta poslední byla o něco slabší kratší ale jinak byla, bylo by něco toho 11.6. něco vidět na ultrazvuku pokud bych byla těhotná? ptám se protože asi od 27.6. mám začít brát prášky a tak bych nerada kdybych pak zjistila, že jsem těhu, při posledních dvou styků jsem možná(?) měla plodné dny myslím že to poznám podle bílého výtoku který bývá v postejnavou dobu