Zkažené ořechy - může se mi něco stát?

Anonymní
1.11.18 18:01

Zkažené ořechy

Ahoj, asi hloupej dotaz, ale radši se zeptám, mám rýmu, jsem hodně nastydlá, vzala jsem si k jídlu mix ořechů, ale když je ochutnali ostatní zjistili, že jsou zlažený, plíseň na sobě neměly… může se mi krom průmu a zvracení něco stát? Začínám 3. trim…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
152
1.11.18 18:16

Pochybuji, pokud nesníš kilo mandlí. Je to jen zežluklý (zoxidovaný) tuk, nic jiného. Kolik jsi toho snědla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
1.11.18 18:48

Asi 50g ???? jsou žluklý, ale ja v tom nastydnutí vůbec necítim chutě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
1.11.18 19:13

Tys to fakt nepoznala a snědla jsi 50 g? 8o :D No, tak vážně - ořechy jedovaté být můžou a to hodně (v takovém množství, myslela jsem, že se jedná o dva tři oříšky). V burácích a slunečnici je to nejčastěji - alfatoxiny a mykotoxiny. Hořké mandle jsou jedovaté samy o sobě, u všeho ale záleží na množství. Samotné žluknutí nevadí, ale obvykle je způsobeno špatným skladováním, které zároveň podporuje vznik jedů. Nejsem odborník, ale jestli jsi toho snědla tolik, raději bych konzultovala s lékařem. Zvláště kvůli tomu těhotenství. Ale na paniku to není určitě, spíše bych to udělala previntivně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
1.11.18 19:23

Byl to nově načatý pytlík :roll: a přiznám se, že necítím ani chut kořeněných jídel a víc vyrazných chutí :roll: taky na mě doma koukali jak na blázna :poblion:
Tak snad se jen po :poblion: nebo jen po… :zed:
Děkuju za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
1.11.18 19:36

Nově načatý pytlík nic neznamená, ořechy tím naopak trpí, lepší je je kupovat volné a nechat si navážit. To jen pro info :kytka: Držím palce, ať to přežiješ bez větších :poblion: a :zed: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
2.11.18 02:01

Jde o aflatoxiny, nee alfatoxiny. Jsou to karcinogeny,neni to zdrave,ale neni to akutni otrava. A treba byly jen zlukle, jestli ti nebylo blbe, uz nebude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.20 09:55

Muzu se zeptat zakladatelky, jak s temi orechy dopadla? Resim stejny problem, dekuji :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky