Zkracování čípku

78
28.7.10 15:42

zkracování čípku

Ahoj holky,jsem v 26tt a jsem tady poprvé.Snad mě některá poradíte a uklidníte :roll: .Byla jsem dnes u své gyn a ta mě po prohlídce nařídila klidový režim, protože mám zkrácenej čípek o 4mm. Měřila mě ho vag. UZ a do těhu knížky napsala CS1 4/P.Něco jsem vyčetla na netu,ale závažnost problému jsem nedopátrala,kamarádka v tomto týdnu porodila a malej to nezvládl tak mám hroznej strach at neporodím dřív.Hned jsem zalehla s nohama nahoře a popravdě si to neumím 3měsíce představit :cry:. Kdyby jste náhodou s tím měla některá zkušenost, budu ráda za každej příspěvek. Přeju pěknej den a hodně štestíčka … Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6895
28.7.10 16:00

Já měla čípek zkrácený v obou případech.jsem totiz po konizaci.první porod jsem měla 36+5 a podruhé my dokonce museli porod vyvolat.tak se ničeho neboj.hlavně hodně lež a odpocívej!vsechno dobře dopadne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
28.7.10 16:02

ahoj mě se začal zkracovat čípek těsně před 30. týdnem a dr. mě taky nechal doma. Nenařizoval mi přímo ležet ale odpočívat a šetřit se. chodila jsem na kontroly častěji, malá se tlačila hodně dolů a nakonec jsem porodila 36+4 takže relativně v pohodě.

Ale kolik jsem měla čípek ti neřeknu mě to dr. nikdy nesděloval a jsem i ráda. Kdyby to bylo hodně špatný tak by tě poslali do nemocnice. Takže se šetři odpočívej a mysli na miminko ať to vydržíte co nejdéle.

Jinak tu bude určitě spousta mamin které tě uklidní ještě víc, tím že s podobnou „diagnozou“ přenášely :mrgreen: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
28.7.10 16:27

Moc děkuju holky, už ted jsem klidnější :-) . Délku čípku mě taky neřekla,jen že je kratší a ani nevím kolik má být.V mém případě asi taky dobře, protože se pak stresuju z každýho příznaku :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
28.7.10 16:46

Mě se začal zkracovat po 32. tt.-klidový režim, po 37.tt se to srovnalo - jako nezkracoval se více a nález odpovídal tt. Nakonec jsem nastoupila na indukci a malý vylezl sám ve 41+2tt. :lol: Klid a snaž se ho v domečku udržet co nejdéle - respektive nejblíže TP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21576
28.7.10 16:59

s Klárkou jsem vkůli stejnému problému ležela už od 22tt. nakonec jsem rodila 38+3. Klárka ale byla celou doébu na UTZ větší právě o 10 dní, takže vlastně v termínu ;-) buď v klidu, dej si nohy nahoru a podlož pánev malým polštářkem. zvládnete to v pohodě! CS 1 mám v tomto těhotenství už od 20tt (ale kvůli posouvání čípku dopředu, zatím se nezkracuje). u mě hodně pomohlo logicky Klárce vysvtělit, že je prostě příliš brzy a ven se ještě nemůže ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
28.7.10 18:31

Měli jsme podobný problém a rodila jsem den před termínem. Přeji hodně štěstí, dobře to dopadne, uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
28.7.10 18:45

Kdysi jsem četla v poradně dr. kouckého, že měřit čípek má smysl do 26týdne. Pak už to nemá vypovídající hodnotu a nemá se do ničeho zbytečně šťourat. Být tebou, zavolám znovu doktorce, že jsi nějaká vyplašená, jestli by ti znova nevysvětlila, co změřila, kolik změřila a co to znamená. a s touto informací se případně obrátila do poradny na www.porodnice.cz

• Citovat
  • Upravit
7631
28.7.10 18:50

Když jsem byla těhu, tak jsem také pořád pročítala rady a poradnu pana doktora Kouckého na www.porodnice.cz :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
28.7.10 18:56

Za vaše příspěvky fakt moc děkuju,snad to bude v pořádku. Spoléhám i na to, jak jste psaly, že pokud by to byl závažnější problém tak mě pošle do nemocnice…Další kontrolu mám až za měsí.Budu co nejvíc ležet a nikde nepoletovat :-) …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
28.7.10 18:58

Ahojky, já mám klidový režim nakázaný cca od 21-22tt.. Taky mám mít nohy nahoře atd.. Neboj, když sedíš, snaž se hodit nožky aspoň tak aby byly ve stejné výšce jako pánev a hlavně klid , zvládneme to :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
28.7.10 19:15

Tobě samozřejmě taky hodně štěstí!!!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dankas
28.7.10 21:57

Mas nejake ztahy,spinis,krvacis ci mas palivy btezujici vytok?Pokud ne tak neplas.Ja sem to mela ve dvou tehot.prvni jsem prolezela ve spitale,druhy jsem taky mela zkracovani od 24 tt a na rady Dr.Kouckeho z Porodnice.cz jsem ani nelezela a s jednim ditetem jsem se ani nijak nesetrila a porodila jsem stejne jako to prvni v 38 tt.Treba v Anglii vubec nevystruji vnitrne a neplasi tak tehule.Ale pokud budes mit nejaky problem,bolesti a tak tak to poznas a zvolnis sama.Hlavne mej psychiku dobrou,nemysli na nejhorsi co by se mohlo stat a vsechno bude dobry.

• Citovat
  • Upravit
Dankas
28.7.10 21:59

Jo a jeste pise ze je to normalni jev ze se postupujicim tehotenstvim zkracuje cipek.Ja nevim co ti doktori plasi furt.

• Citovat
  • Upravit
78
29.7.10 09:18

Ahojky, žádné problémy nemám jen někdy pobolívání v podbříšku jako při menzes, ale to jsem četla, že je normální jak se zvětšuje děloha :roll: .Jinak krvácení ani výtok ne. Od včerejška se snažím ležet podložená polštářem a bolí mě z toho záda v kříži jako blázen :-).Jsem ráda, že čtu samé pozitivní názory holky fakt :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí