Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj mám s manželem dilema nemůžeme si vybrat jméno pro chlapce ty v kalendáři tak na těch se nějak nemůžeme dohodnout tak bych se chtěla zeptat jaká jména by ste volili vy děkuji
jednoho dne to bude Nikodém nebo Benedikt
trochu netradiční, ale když už se s tím dítětem tak nadřeme, tak ať je originální ![]()
Ahojda,
no já s manželem nejsme nijak originální. Líbí se nám „klasická“ pro někoho třeba i nudná jména. Čekáme chlapečka a s největší pravděpodobností to bude Jakub. V záloze byl pak ještě Adam, Matyáš, Šimon a Jirka, ale Kubík zatím vede. ![]()
my chtěli jméno které není moc časté a k tomu jsme požili http://www.nasemimi.cz/…-prehled.php?…
jinak všechny použitelná křestní jména najdeš
http://cs.wikipedia.org/…C3%ADch_jmen
a nakonec máme velkou Elišku a malou Alexandru ![]()
goldenka píše:
jednoho dne to bude Nikodém nebo Benedikttrochu netradiční, ale když už se s tím dítětem tak nadřeme, tak ať je originální
Já chtěla z těch trošku „netradičních“ Tobiáš, Matyáš, Šimon, Patrik nebo Ondřej, ale postupně se z nich stávají tradiční jména, tak jsem dala k českému příjmení Pokorný, „obyč“ křestní jméno Jakub.....a musím říct, že jsme velmi spokojení všichni ![]()
Spolužačka na VŠ má dva syny - Alex a Amos, a spolužačka ze ZŠ má Otto Hubert.
Záleží také, zda se ti to jakoby bude hodit k příjmení, a trošku bych přemýšlela nad dětskými posměšky a použitelností tvarů jména i v dospělosti ![]()
U nás zvítězil Samuel… Ale množí se v poslední době nějak moc ![]()
Kailovka píše:
Ahojda,no já s manželem nejsme nijak originální. Líbí se nám „klasická“ pro někoho třeba i nudná jména. Čekáme chlapečka a s největší pravděpodobností to bude Jakub. V záloze byl pak ještě Adam, Matyáš, Šimon a Jirka, ale Kubík zatím vede.
Pokud mohu soudit podle našeho Jakuba, tak to není žádná nuda - Jakoubek, Kubík, Kubíček, Kubísek, Kubínek, Kuba, Jakubisko (když zlobí), Kubča, Kubikula nebo Jája ![]()
zoubky píše:Kailovka píše:Pokud mohu soudit podle našeho Jakuba, tak to není žádná nuda - Jakoubek, Kubík, Kubíček, Kubísek, Kubínek, Kuba, Jakubisko (když zlobí), Kubča, Kubikula nebo Jája
Ahojda,no já s manželem nejsme nijak originální. Líbí se nám „klasická“ pro někoho třeba i nudná jména. Čekáme chlapečka a s největší pravděpodobností to bude Jakub. V záloze byl pak ještě Adam, Matyáš, Šimon a Jirka, ale Kubík zatím vede.
Díky
Mě se Kubík taky moc líbí právě proto, že se mu může říkat různě od Jakuba až po Jáju, jak jsi to napsala Ty ![]()
My máme Matyáše a bráška bude Tobiáš…Já teď chtěla Sebastiana,ale ten mi neprošel ![]()
Jinak jsme ještě uvažovali: Denis,Dominik,Daniel,Filip,Maxmilian,Tadeáš,Patrik,Tomáš…bylo toho víc,ale už si nevzpomínám ![]()
Máme Matyáše a druhý bude Jonáš. Druhý měl být také třeba Antonín, Ondřej nebo Tadeáš.
Ahoj,
náš syn se jmenuje Viktor. Žádného v okolí neznáme, ten náš je prostě jediný a jedinečný. ![]()
Goldenko, tak můj sen je taky Benedikt
, nebo aspoň zkráceně Ben. Pak se mi z těch klasičtějších líbí Marek a Vítek. Líbili se mi dřív Šimonci, Štěpánci, Matějové atd., ale roztrhl se s nimi pytel, tak už se mi tolik nelíbí. Snít můžu o čemkoli, táta chce jen po sobě a není ochotný přistoupit na jiné jméno, takže konec výběru ![]()
Já tady vždy horem dolem tlačím JÁCHYMA, ale ještě se nikdo nechytil
( máme holky
)