Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
RyBANA píše:Angua píše:Já měla spolužačku Amel a říkali sme jí Amálko..
A jak se říká velké Amálce?Malá Amálka se mi líbí moc, ale nějak nevím, jak by se jí říkalo třeba ve 30 nebo 40…?
Tak co říkat velké Amálce Amel
To by asi šlo
Ono se to asi časem vyvrbí, jak u všech jmen… Taky jsme mysleli, že existuje jenom Same a Samíku a hle, kolik jsme toho vymysleli ![]()
Angua píše:RyBANA píše:To by asi šloAngua píše:Já měla spolužačku Amel a říkali sme jí Amálko..
A jak se říká velké Amálce?Malá Amálka se mi líbí moc, ale nějak nevím, jak by se jí říkalo třeba ve 30 nebo 40…?
Tak co říkat velké Amálce AmelOno se to asi časem vyvrbí, jak u všech jmen… Taky jsme mysleli, že existuje jenom Same a Samíku a hle, kolik jsme toho vymysleli
Kamarád je původem cizinec a jeho dvě nádherné holčičky - čokoládičky se jmenují Alem a Emnet. No, prostě Alí a Emča, ne? ![]()
První syn je David. Máme typické české měkké příjmení končící na „áš“ takže výběr trochu zúžený. Nyní já preferuji Kryštofa a Rozárku, manžel Matěje, Jáchyma a Aničku. Uvidíme jak se dohodnem. Mimochodem synáček pod vlivem kouzelné školky chce Františka nebo Fanynku. Nakonec bude ještě boj!!!!!
ahojky, taky jsme přemýšlely nad jménama a nepadlo mě se podívat na internet na jména která jsou povolená v ČR.Bude jich tam spousta a utčitě si vyberem ![]()
Ahojky, tak my máme doma Amálii a říkáme jí Málinko, Málí, Mal, Amalí, Amíšku, Amálko. Až bude starší asi jí budeme říkat pořád Málí, ale může se říkat i Málko.
Moc se nám to jméno líbí a je pravda, že jsou dvě skupiny lídí, kterým se toto jméno líbí nebo prostě nelíbí. Nadávka jde na všechna jména
.
Jsem to nečetla celé,tak jsem zmatená,myslela jsem,že je to o klukánkách
mě se líbí Matýsek,Jakub,Denis,Tobiaš a chtěla jsem Viléma,nebo Hynečka,no jo holt to bude zase chcanda ![]()
Tak u nás vedou jména Kryštof, Vojtěch. Ale jak se nakonec rozhodneme, to je ještě ve hvězdách ![]()
ahoj holkyyyyyy…prosim o pomoc
… před týdnem nám na velkém UTZ potvrdili chlapečk a my jsme teď tak trošku bezradní, co se jména týče…pro holčičku bylo jasné od začátku, ale na klukovi se nějak nedokážeme shodnout…nemáme typicky české příjmení, chtěla bych něco bez háčků, bez čárek, žádný Tadeáš, Matyáš, Štěpán atd. mě nelákají…fakt vůbec nevím…jsem teprve v 23tt, vím, že je času dost, ale přece jen o tom pořád přemýšlím…moc jsem chtěla daniela, ten neprošel…pak dominik…ten už vůbec ne…nakonec mě napadlo ještě samuel, i když ten je teď taky hodně rozšířený..no a pak martin po tatínkovi..martin se mi líbí moc už od malička, ale nejsem moc zastáncem dávání jména po rodiči..i když možná nic jiného nezbyde, protože na ničem se moc neshodnem
příteli se ještě líbí michal, ale já zase nemusím to oslovení Míša..
asi si v tom moc vymýšlím, ale znáte to, každý chce pro svoje děťátko „to pravé“ jméno…ale jak přijít na to, které to je?
za každý nápad budu vděčná
![]()
Tak já mám přesně opačný problém. My jsme chtěli jasně chlapečka - Tobiáška. Jasně, že se teď hodně dává, ale dávám přednost klasice a Jakubů, Davídků, Tomášků máme v okolí bohužel hodně. Na posledním ultrazvuku nám ale doktorka říkala, že to vypadá na holčičku, ukázala se ale jen na mžik. A teď řešíme jméno pro holčičku. Mě se líbí Nora a Tina a manželovi Thea a Sára. Možná ještě Viktorka. Naše přijmení není typicky české, ale taky nezní nějak exoticky. Já jsem se nejdřív taky přikláněla k Thee, ale jak jí oslovovat jako malou. Přijde mi to dost tvrdé - Theinko, Theuško ..
estrellita píše:
ahoj holkyyyyyy…prosim o pomoc… před týdnem nám na velkém UTZ potvrdili chlapečk a my jsme teď tak trošku bezradní, co se jména týče…pro holčičku bylo jasné od začátku, ale na klukovi se nějak nedokážeme shodnout…nemáme typicky české příjmení, chtěla bych něco bez háčků, bez čárek, žádný Tadeáš, Matyáš, Štěpán atd. mě nelákají…fakt vůbec nevím…jsem teprve v 23tt, vím, že je času dost, ale přece jen o tom pořád přemýšlím…moc jsem chtěla daniela, ten neprošel…pak dominik…ten už vůbec ne…nakonec mě napadlo ještě samuel, i když ten je teď taky hodně rozšířený..no a pak martin po tatínkovi..martin se mi líbí moc už od malička, ale nejsem moc zastáncem dávání jména po rodiči..i když možná nic jiného nezbyde, protože na ničem se moc neshodnem
příteli se ještě líbí michal, ale já zase nemusím to oslovení Míša..
![]()
asi si v tom moc vymýšlím, ale znáte to, každý chce pro svoje děťátko „to pravé“ jméno…ale jak přijít na to, které to je?
![]()
za každý nápad budu vděčná
![]()
ahoj,my to měli taky tak.Pro holčičku jsme to měli jasné,ale kluk?Taky problém.Já taky chtěla Daniela nebo Dominika a neprošlo to…
Tak co třeba Filip nebo Marek,David? ![]()
My se taky na klukovi nemohli dohodnout. A mame dva. ![]()
Poprve jsme meli seznam 10ti jmen, kazdy ho obodoval 1-10 a to jmeno, co melo po souctu nejvic bodu, to jsme dali. Akorat nemame Honzika, ale Jenika.
No a u Davci jsme jmeno vyplnili 1,5hod pred porodem, to jsme meli asi 5jmen, co by jako sly a konecny vyber nechal manza na me.
Jinak me se libil Vitek, Daniel, Dominik…
Taky nechceme jména po rodičích, i když já jsem Tereza a manžel by Terezku dal. Vadí mi když někdo na oslavě zavolá Péťo a otočí se polovina rodiny.
tak holky David mě taky napadl, i když jsem ho doma ještě teda nevyslovila nahlas, tak to zkusím dnes
…já jsem od začátku moooc chtěla toho daniela, jenže to je přítelův brácha a tak je pochopitelné, že s tím nesouhlasí, nedivím se mu, ale štve mě to, protože se mi to jméno strašně líbí a žádné jiné mi nepřijde dost dobré
jak byste davidovi říkali kromě „davídku“?
Terrad píše:
Taky nechceme jména po rodičích, i když já jsem Tereza a manžel by Terezku dal. Vadí mi když někdo na oslavě zavolá Péťo a otočí se polovina rodiny.
moje řeč
…i když kdo ví, jeslti to u nás právě tak nebude hih… ![]()