Klučičí jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1159
28.7.10 21:55
MadGirlNancy píše:
Náš budoucí syn bude Jeremiáš :srdce:
Jeremiáš a Justina…ach, krásná dvojka :srdce: …ale kdyby to byla holčička, tak fakt nevím…ale na to se tu nikdo neptá, naštěstí :-)JO a ohledně Kryštofa, kamarádi jednoho mají a řikají mu Štůfek, to se mi moc líbí.

jj holčičí jsou krásný: Valerie, Amálie, Laura, Johanka, Emma, Viktorie, Sofie, Jůlie,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
29.7.10 07:55

jjeleno: Dalibor je super a taky se mi líbí ještě Radim :palec:

Nikito: to s tím sourozencem je super :palec: Neuvěřitelná životní událost :wink:

Crystal: Oliver je náš kocour, Kryštof byl kocour předchozí, takže hezká jména, ale mám je spojená s kočkou stekně jako goldenka Bena se psem :-)

Kožíšek: možné nadávky jsou blbé. Jména, která se nám líbila a z toho důvodu jsme je nevolili: Amálka - Análka, Denis - penis, Robert (asociace asi jasná, že). Jinak jak psala RyBANA - nepříjemně může znít i hezké jméno - já jsem Romana a jméno se mi líbí, ale od dětství nesnáším, když mi někdo řekne Romko :twisted: Manžel je Roman a v jeho rodném kraji mu běžně říkají Rome - to je taky dost hrozný!

Jelikož jsem poměrně dlouho bydlela na jižní Moravě, tak mi Jura jako obdoba Jiřího přijde úplkně normální a moc se mi to líbí - je to krátké a hezky znějící, i pro prcka přeci jen vyslovitelnější než Jiří. Na Slovácku nikdo neřekne Jiří, ale Jura a takových jmen je víc. Slovenské zdrobněliny jmen jsou pak Martinko, Matějko apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
29.7.10 10:28

Našemu Jardovi (Jaroslav) říká leckdo lecjak. Moje babi zásadně Sláveček (šílenýýýýýýýý), Jaroušek, Jardík, Jarda, Jára … no a sám sobě říká Jája :-)

Juraj se jmenuje (ještě nedávno ) primátor Budějc … (tuším, že je původem z Nitry) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
29.7.10 10:31

Ještě k těm nadávkám - ty uděláte z každého jména, stačí jen chtít. Já se jmenuju Markéta, a řekli byste, že to nejde. Jde to. Na mě se zásadně pokřikovalo Marketice - parketice, a když přitvrdili, tak krávu Markétu pošleme na Krétu … :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
29.7.10 11:12

Ahoj holky, teda docela se u toho bavím, co se nedá všechno vymyslet. My s manželem teda taky perlíme máme Kryštofa, ale to jen, když zlobí jinak je to Kryštůfek, Kryšťa, Fík, Fíček, Kryšťofíček, Kryšťofík a taky Šťovík :lol:
Manžel byl teda celé těhu přesvědčen, že je tam Barča(snad příště). Pak jsme přemýšleli taky nad Jakubem, Vojtou(ale to já používám dost často"ty Vojto vykloubenej") Filípkem a nakonec je to Kryštůfek :palec:
Taky myslím, že každé jméno má své kouzlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niky7
29.7.10 11:27

Holky a co rikate na tobiase? V kalendari neni ale cetla jsem ze ma svatek na Marii. myslite, ze by s timto jmenem byl nejaky problem.? jeste nevim co to bude ale u kluka by to bxyl tobik:)

• Citovat
  • Upravit
20518
29.7.10 12:08
Niky7 píše:
Holky a co rikate na tobiase? V kalendari neni ale cetla jsem ze ma svatek na Marii. myslite, ze by s timto jmenem byl nejaky problem.? jeste nevim co to bude ale u kluka by to bxyl tobik:)

Tobiášů je už tolik, že jak jsem četla v nějaké nedávné diskusi, dokonce bude až příští rok zařazen a bude mít svůj svátek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
29.7.10 12:34

Ty jo Nouky tak mám asi fakt nějak málo bujnou fantazii :lol: :lol: Ono, když chce někdo ublížit, tak si tu nadávku fakt vymyslí, i kdyby se měl na hlavu postavit.

Járu mám bráchu, chudák trpěl jako kůň, když byl na vojně a mamka na něj hulákala Jaroušku. Mazáci měli pré. Je mu 40. a od nás mu nikdo jinak neřekne. :lol: Slávek říkají i na Miloslava, Miroslava, Vítězslava,…

Kryštůfek se mi také líbí, Tobíka znám jednoho a to na e-miminu. :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.7.10 14:04

Tobiáš je můj bratranec, je mu už 9 a problém neměli ani tehdy - a to jsme se na ně dívali, kde takové jméno vyhrabali :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
29.7.10 14:25

HOLKY.DĚKUJU ZA ZDROBNĚLINY PRO SAMUELA.A INSPIRACI.TO SE MI LÍBÍ-OLIVER,ANTONIO,TOBIAS.ALE U MANŽELA BY TO ASI NEPŘIŠLO.MÁME JINÝ VKUS :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
29.7.10 15:24

Ještě mě napadlo - v našem příbuzenstvu z obou stran je zvykem dávat jména po rodičích. A mamnžel nemá „rodové“ jméno. Jeho sestřenice jsou ale tak zvyklé na tuto tradici, že Járovi říkají jeho jménem a ještě jistou zdrobnělinou - „Rádíček“ (od Radka) - to je úplně šílený ...... to se mi ježí všechny chlupy, i ty v nose ..... :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
29.7.10 15:35

Ahoj, my máme Adámka, těch je teda taky dost, ale bylo to jediné jméno, na kterém jsme se s manželem shodli… :-D Ve výsledku mi ale jméno nepřipadá zas až tak důležité…i když teda moje ségra je Barbora a celé dětství a dospívání se chtěla nechat přejmenovat (protože jí nadávali Barboro-bramboro), a dneska se jméno Barborka dává holčičkám hodně. Své dceří dala sestra jméno Agáta, ale sebe chtěla tenkrát přejmenovat na Kateřinu… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
29.7.10 18:39

Já mám taky ségru Agátu a je to krásný jméno :srdce: No jestli mám v bříšku holčičku,tak máme vybrané jméno Amálka,strašně se nám oboum líbí a jestli jí někdo řekne análko,tak je debil a Ami se s ním určitě párat nebude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.7.10 21:09

A jak se říká velké Amálce? :-D Malá Amálka se mi líbí moc, ale nějak nevím, jak by se jí říkalo třeba ve 30 nebo 40…? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
29.7.10 21:15
Angua píše:
A jak se říká velké Amálce? :-D Malá Amálka se mi líbí moc, ale nějak nevím, jak by se jí říkalo třeba ve 30 nebo 40…? :think:

Já měla spolužačku Amel a říkali sme jí Amálko..
Tak co říkat velké Amálce Amel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky