Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
kozisek píše:
Lizbeth a jak se dá Jáchymovi říkat jinak, mě vůbec nic nenapadá.Samuel je hezké, ale také mě to dřív nenapadlo. No my měli Jan, Jirka u holky Lucka a Eliška. Kubíků je teď taky docela dost. Jenže vždycky je nějaké jméno „moderní“.
Napadá mne třeba Jáša, Jášík, Jája … Jáchym se nám taky líbil, ale nakonec ta asociace s Jáchymovem …
Nakonec to bude u nás Jonáš ![]()
samuel je dobré můžeš mu říkat Same,Samíku…
Příspěvek upraven 28.07.10 v 20:44
Tak u nás se rozhodovalo hodně a to z důvodu, že jsem chtěla Kubíka, ale mamka mě o rok a pár měsíců předběhla a Kubíka mám jako 15-ti měsíčního bratra. Takže u nás vyhrál Sebastián
Ale pěkný je i Samuel nebo Alex ![]()
První syn je Sebastián dali jsme ho když ho téměř nikdo endával ason tady a známí a pak se jich několik po nás opičilo…ted budem mít Olivera:)
tak u nás sice bylo jasno,že se bude jmenovat po taťkovi,ale i tak se mi jméno Petr líbilo,…v okolí často vede tadeáš,matyáš,dominik,vojtěch,ondřej,jaroslav a u sousedů mají Jeronýma…já raději klasiku,bo už je pře tadeášováno,pře matyášováno,…ale jsou to hezká jména,proto asi tak oblíbená…
Hlavně ať to není Jarmil nebo si z něho bude dost lidí dělat srandu. Znal jsem jednoho a ten měl kvůli jménu docela patálie…
Juro a ty jsi fakt Jura (Jirka), u nás se říká hodně Jirkovi Jurdášek, Juraj a tak. ![]()
Lizbeth píše:
Já tady vždy horem dolem tlačím JÁCHYMA, ale ještě se nikdo nechytil![]()
( máme holky
)
mě se líbí Jáchym strašně a Jonáš i Jonatán, ale to by přes chlapa neprošlo ![]()
Klidně bych říkala i Jáchyme, ale připraveno jsem měla Jájo..
Také jsem slyšela jednu maminku v parku volat na Jáchyma Džime ( Jime??), tak to se mi nějak nezdá..
Jájo je hezký, ale fakt mě teda nenapadlo, jak říkat jinak. Podle mě jsou všechna jména hezká, když se říkají s láskou a citem. Naše mamka pořád vymýšlela, aby se nedalo nadávat, ale když někdo chce …
kozisek píše:
Juro a ty jsi fakt Jura (Jirka), u nás se říká hodně Jirkovi Jurdášek, Juraj a tak.
Ne, v rodném listě mám „Jiří“.
Lizbeth: Jim je zdrobnělina od jména James - tedy náš Jakub.
V Brně máme „Church of the Saint James“
- to jen pro úplnost…
znám jednoho klučíka a jmenuje se Jáchym, říkají mu Michajle, je to opačně
zezačátku mě to přišlo hrozný, ale zvykla jsem si
Jura007 píše:
Lizbeth: Jim je zdrobnělina od jména James - tedy náš Jakub.
V Brně máme „Church of the Saint James“- to jen pro úplnost…
No vidíš jak byla b*bá.. ![]()
( ještě že tě tu mám)
Ps. můj děda byl Juraj ![]()
Jura tak jsem si to myslela správně, proč se říká Juraj? To je slovensky, ne? Vždyť Jiřík, Jiříček je tak hezké.
Tak to už bych nedávala Jáchym, když bych to až takhle „zkomolila“
(mychajle)