Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Lizbeth za Jáchyma jsem tvrdě bojovala a nakonec rezignovala.
Mám typicky český příjmení, takže volba byla jasná - kluci budou mít typicky český jméno. Ale zase jsem nechtěla něco, co by bylo úplně netradiční - něco jako Budivoj. Takže Jaroslav a Jindřich se mi líbí moc
A až budeme mít třetího kluka (nevím, to je ještě ve hvězdách, ale kdyby
, tak bude Miroslav.
Když už jsme u té diskuse - nějak je na můj vkus moc Matyášů, Tobiášů, Lukášů, atd. Ale prosím neverte mě za slovo, pokud se vám líbí … ![]()
jé holky.my ted taky bádáme.máme 2 kluky.honzík,martin.mě by se do třetice moc líbil samuel.
ale nevím jak mu říkat zdrobněle.manžel zatím moc nedšený není.tak pomalu zpracovávám.za 4 měsíce jdeme na snažení tak máme ještě časek.jinka se nám líbí jirka,ale ten se nelíbí zase rodině.s holkou tak nějak nepočítám.to by byla náhoda:-)
lleennttiillkkaa píše:
No také jsme měli vybráno..
A Vítka budu mít za pár měsíců synovečka
![]()
Lizbeth píše:lleennttiillkkaa píše:No také jsme měli vybráno..
A Vítka budu mít za pár měsíců synovečka![]()
no pokud se příště zadaří holka, tak bude Barbora, prý aby každý měl svůj chrám a nehádali se ![]()
Lizbeth a jak se dá Jáchymovi říkat jinak, mě vůbec nic nenapadá.
Samuel je hezké, ale také mě to dřív nenapadlo. No my měli Jan, Jirka u holky Lucka a Eliška. Kubíků je teď taky docela dost. Jenže vždycky je nějaké jméno „moderní“. ![]()
kozisek píše:
Lizbeth a jak se dá Jáchymovi říkat jinak, mě vůbec nic nenapadá.Samuel je hezké, ale také mě to dřív nenapadlo. No my měli Jan, Jirka u holky Lucka a Eliška. Kubíků je teď taky docela dost. Jenže vždycky je nějaké jméno „moderní“.
Jj, máš pravdu, že Kubíků je hodně, ale my vybírali jméno, které není v naší rodině ani okolí, a kupodivu Kubík ani jeden
Kdybychom se rozhodli pro druhé dítě, hodlám si prosadit Šimona nebo Ondřeje (dle data narození) a holčičku bych strašně chtěla Anežku…no řekni, Anežka Pokorná, to zní krásně ![]()
Zoubky ono Honzíků je také dost, ale u nás to bylo po zesnulém tchánovi a navíc se nám to jméno i líbilo. Anežka Pokorná - hezký.
Mě se líbí i Bětuška, ale forma Alžběta vůbec. ![]()
kozisek píše:
Zoubky ono Honzíků je také dost, ale u nás to bylo po zesnulém tchánovi a navíc se nám to jméno i líbilo. Anežka Pokorná - hezký.Mě se líbí i Bětuška, ale forma Alžběta vůbec.
Já mám Alžbětu spojenou s jednou dost protivnou holkou od známých…bohužel i tohle hrálo ve výáběru jmen roli
Hmm, my máme v rodině samé Jirka, Josef, Jan, Václav a Marie ![]()
jo Benedikt je hezkej, ale říká se mu Ben a naši mají psa Bena tak aby to nebylo blbý ![]()
Ahoj,
zatím nevím co čekám,tak taky přemýšlím o klučičích jménech.Líbí se nám Max,Maxmilián,Dominik,Samuel(ale toho má vysněného ségra,tak to jí nemůžu udělat)
Ze začátku jsme chtěli dát Maxe,ale teď se mi víc líbí Dominik a taky jsem to měla být já,kdybych byla kluk ![]()
Jinak znám rodinu,co mají Jáchyma a říkají mu Jášo ![]()