Zkušenosti Apolinář

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
93
8.6.12 15:03

zkušenosti - apolinář

Ahojky,
jsem mladá prvorodička a jsem právě ve 13tt+6, takže se musím do zítra rozhodnout do jaké porodnice, nejvíc by se nám s přítelem líbil Apolinář, ale pořád se nemůžu rozhodnout, jestli by nebylo lepší Podolí, nemáte nějaký tip nebo zkušenost? Jinak mám asi hloupou otázku, ale jak celý proces po přijetí do porodnice probíhá? Jsem ze všeho taková vyjukaná :-) Děkuju moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8996
8.6.12 15:13

Díky za tuhle diskuzi. Mám stejný dilema. Co jsem tak slyšela tak pokud máš vícečetné těhotenství nebo rizikové tak by vyhrál Apolinář a pokud je vše ok a čekáš jedno dítě tak Podolí je takové příjemnější. U Apolináře co jsem slyšela mají lepší JIPku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
8.6.12 15:19

Většina lidí ti asi apolináře doporučí, já bohužel ne. Mám odsud naprosto traumatickou zkušenost, kdy se mnou jednali jak s dobytkem. Odmítli mi dát epidurál dokud to ještě šlo, pak už bylo pozdě. Nechali mě na zhasnutém porodním boxu samotnou a kdybych nezačala volat o pomoc, tak porodím úplně sama a dítě spadne na zem. Napomínali mě, ať se uklidním a nekřičím, a když jsem po porodu měla třesavku, tak „to máte z toho špatného dýchání“… Ještě že už mám pro tento život odrozeno :)
Takže za mě rozhodně Podolí, ačkoliv jsem tam teda nerodila, nic už nemůže být horší než apolinář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68916
8.6.12 15:21

Nevím, jestli už na to přistoupilo i Podolí, ale Apolinář má ohromnou výhodu už při té registraci - registruješ se přes net v klidu z pohodlí domova ;) Stáhne se nějaká aplikace z jejich webu.
Jinak já rodila u Apolináře v únoru a maximální spokojenost, byla jsem na obyčejném vícelůžkovém pokoji a nescházelo mi tam nic. Spolubydlící rodila v Podolí a prý je to v podstatě srovnatelné, v Podolí prý lepší porodní sály (u Apolináře mají jen porodní boxy, ale v nejmenším mi to nevadilo), u Apolináře jí líp sednul personál, ale to je asi na tom, na koho zrovna natrefíš… ani s jednou z těchto porodnic určitě neuděláš chybu ;) Ale já se přiznám, že už jenom kvůli tomu vopruzu s registrací bych šla znovu k Apoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
8.6.12 15:21

já byla u Apolináře a nemůžu si to vynachválit. Měla jsem plánovanýho císaře, takže jsem byla na JIPce a moc fajn. Personál úžasnej, jako v hotelu :-) Sestry na oddělení, jak dětské, tak ty pro nás ochotné, milé. Jediné, co bych vytkla, tak poporodní péče gynekologa. Nic strašnýho, jen mi neudělali ultrazvuk, můj doktor si mě pozval týden po propuštění a ještě že tak, byl by z toho jinak zánět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
8.6.12 15:28

Ja rodila U Apolinare 2×, nemam z toho zadne spatne zazitky. Podruhe mi tam zachranili zivot (masivni krvaceni po naprosto bezproblemovem porodu, vsechno se „podelalo“ z minuty na minutu - nestava se to casto, ale kdyz uz, je to hukot). Je to proste „nemocnice“, ale mne to nevadilo.
S neprijemnou sestrou jsem se nesetkala na zadnem oddeleni, s jednim protivou doktorem jednou, ale to je vsude … to neresim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
8.6.12 15:33

Děkuju moc, holky, jsem pořád na vážkách… každopádně jediné, co vím od známých atd, tak v žádném případě Motol, ale to mi pořád nic neřeší..:( ach jo, děkuju moc, asi dám na intuici a zvolím Apolináře, i když mě děsí zkušenost Liberte…:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
8.6.12 15:36

Podívej u mě zvítězil apolinář, prote diskomfort a blbce pár dní přežiju - na prvním místě je zdraví moje a dítěte a JIPku maj lepší u Apolináře. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
8.6.12 15:44

tak snad jo :-) děkuju moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9126
8.6.12 15:45

Taky můžu doporučit Apolináře, sice jsem měla plánovaného císaře kvůli neotočenému miminku, ale ochotný, příjemný personál, i sestry na pokojích. Myslím, že ta péče je tam kvalitní a jak někdo píše, pokud se něco zvrtne, jsou na to připraveni.
Překvapuje mě zkušenost Liberte, mě naopak přišlo, že se snaží dát epidurál každému :nevim: A všem se dostatečně věnovali a to zrovna bylo zavřené jedno oddělení.
Já jsem se tam registrovala osobně, přišla jsem tam asi o 2 hodiny dříve, protože tam bývá dost plno. Nejsem si už jistá, ale mám pocit, že když ti vycházelo 14+0 na sobotu, tak se registrovalo v pátek :think: Ale to mají uvedeno na stránkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4279
8.6.12 15:50

Já rodila 2× u Apolináře. Nemůžu si stěžovat na nic.Sice pravda,že vybavení je v podolí lepší. Ale já nešla přece rodit do 4 hvězdičkového hotelu..ale jdu rodit do porodnice. Ve chvílí kdy přicházejí kontrakce mi bylo úplně jedno,zda ležím na posteli za milion nebo za 10 000 Kč. Péče skvělé (na blbce můžeš natrefit všude). Kdybych ještě jednou (není v plánu :oops: ) šla rodit,jedině k APOLINÁŘI :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11725
8.6.12 15:52

Ahojky,
myslím, že obě porodnice jsou velmi dobré, na blbce narazíš všude.
Já rodila 2× u Apolináře a vždy velká spokojenost, jdu tam za "pár "rodit znovu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
8.6.12 15:54

děkuju moc! ještě se zeptám jak je to u Apolinářem s epidurálem? Je hrazený nebo se tam platí? Kdžytak se omlouvám za hloupý dotaz, opravdu nemám zkušenosti..:) Jinak v sobotu to není problém, protože na stránkách už se dá zaregistrovat kdykoliv..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11725
8.6.12 15:55
@te.m. píše:
děkuju moc! ještě se zeptám jak je to u Apolinářem s epidurálem? Je hrazený nebo se tam platí? Kdžytak se omlouvám za hloupý dotaz, opravdu nemám zkušenosti..:) Jinak v sobotu to není problém, protože na stránkách už se dá zaregistrovat kdykoliv..:)

epidurál neplatíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3338
8.6.12 15:58

Dneska jsem se zaregistrovala přes net. Pokud by to šlo přes net i v Podolí, asi bych volila Podolí. Nedovedu si ale představit, že bych 3h ráno někde čekala s dvočaty. Minulý rok jsem U Apolináře strávila 98 dní. Nakonec se tam narodila i dvojčata. S rizikovým oddělení jsem byla MOOOC spokojená. :potlesk: U porodu jsem měla skvělého doktora :potlesk: a naprosto příšernou PA. Její chování (i z odborného hlediska dle gynekoložky) by bylo na žalobu. Všichni jsme v pořádku a já věřím, že jsem měla jen smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková