Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahojky chtěla bych zjistit co obnáší Pgd,hlavně ohledně ceny a jestli se dá na 100%vyloučit špatný gen,budu moc ráda za odpovědi ![]()
Ahojky, byli jsme v brně a díky PGD máme mimča.U nás bylo něco špatně právě v genetice.V Repromedě dokážou rozpoznat 8 špatných chromozomů.Ale nikdo ti nic nezaručí na 100%.To ti žádnej dobrej doktor neřekne, protože tohle je strašně složitý obor a oni znají jen zlomek toho.
Nás stálo PGD 39 000 Kč.Z 25 embrijek nám jich zůstalo 9 dobrejch, ostatní buď nevydrželi, nebo měli právě špatnej chromozom.
V repormedě doporučuji Dr. Hromadovou, byli jsme s ní moc spokojený.Jinak tahle klinika je dost drahá, možná nejdražší v ČR.
ahoj Maaji díky za odkaz,mi právě váháme jestli to risknout normální cestou což nevím co udělá psychika,anebo radši to umělé oplodnění
ahoj,
my teda podobný „problém“ nemáme, byly jsme ale na genetických testech a při nich nám dr. kladl na srdce abychom zbytečně tyto testy nepodstupovali, protože celá ta procedura je zrádná v tom, že špatným zobrazením embrijek může dojít k vyřazení zdravého embrijka. Jen tím, že došlo ke špatnému zobrazení řeknou že je špatné ale ve skutečnosti může být v pořádku. Nám zdůrazňoval, že když máme výbornou genetiku (z důvodu absence spermijek u manžela) je zbytečné dělat diagnostiku embrií.
Jo a byl to právě genetik z Brna
ahoj strsim,díky ale mi na tu genetiku musíme,manžel má špatné geny a proto nechceme riskovat že bysme měli potom postižené dítě,a kde jste na těch testech byli?nám to genetik doporučil,tak nevím,ted váhám jestli do repromedy nebo heliosu
mluvil o Obilňáku - byl to Mudr. Kalina - to je teda aspoń napsané na zprávě z genetiky. Hodně svérázný člověk, ale zdál se mi rozumnější než všichni ostatní v CARu
Prdulko, my jsme měli tři potraty (přirozené oplodnění)a nikdy nám nepřišli na to, proč těhotenství nevydrželo, proto nám doporučili PGD.Mohli jsme to zkusit bez Pgd, ale jelikož jsme neměli problém s otěhotněním, ale s udržením těhu - velká pravděpodobnost byla, že embrijka měli nějaký genetický problém, který jsme díky tomu aspoň částečně vyloučili.Jsem za to vděčná.
Strsim, my jsme měli genetiku v pořádku a stejně nám PGD doporučili.My jsme byli oba v pořádku, veškeré výsledky v normě a stejně to nešlo, tak pak už zkusíš cokoliv dostupného.
Máááji chápu přesně jak to myslíš. U nás je problém v manželovi a v tuto chvíli už jsme přistoupili k léčbě v Praze u dr. Kočího přesto že jsme od Zlína…
Když člověk cítí, že mu někdo konečně může pomoci tak pro to udělá maximum…
ahoj holky ,díky že se to tady rozjelo
,mi právě máme špatný akorát u manži ty geny,byl u genetika taky dr.kalina ale na testech byl u něj v dětské nemocnici,mi nemáme problém otěhotnět ale jen ty špatné geny,už jsme o jedno přišli právě kvuli tomu a nemám sílu jít do toho podruhé,byla jsem ztoho psychicky špatně,jsme už objednaní na konzultaci do Heliosu na 5.ledna tak uvidíme jak se to bude vyvíjet dál
Ahoj prdulko,moje kamaradka byla na PGD v Heliosu, predtim nekolikat otehotnela,ale potratila
Rekli ji,ze nektere z embryi, co vysetrili, meli nejake chyby,ktere mohly zpusobovat ty potraty,takze ty ji zpatky nedavali.Nejake embrya ale byly nastesti dobre a ted cekaji dve holcicky. Tak hodne stesti, at se to podari co nejdriv ![]()
ahoj věrko,děkuju moc,no holky já se na to strašně těším ale zároven i bojím,jdem teprv na konzultaci ale nějako cítím že to pujde,jsem šíleně natěšená na to,asi si říkáte že jsem pako ale asi jo no protože zatím nevím co nás čeká ![]()
Holky, neuměla byste mi některá odpovědět na dotaz ohledně PGD?
https://www.emimino.cz/…kovat-88582/
Zalezi na tom, co ma to PGD vysetrovat. Ja jsem ted na to strasna bedna, precetla jsem co se dalo
FISH kontroluje jen nektere chromozomy, vetsinou 5 nebo 8, ale nezachyti uplne vsechny chyby - ale nekomu pomuze uz to; pak je CHG, ktera vysetruje vsechny chromozomy, takze by se mely zachytit chyby i v tech chromozomech, pokud tam samozrejme jsou, ktere nezachyti FISH; a pak je PCR metoda, ta je na urovni genu (ty ostatni chromozomu), ale hleda se uz chyba v tom konkretnim genu, ktera se dopredu zna, nedaji se vysetrit vsechny geny embrya, ale daji se tak pry vyloucit geneticky dedene treba i smrtelne nemoci…
My ted podstupujeme IVF s PGD-CGH v Heliosu, vysetreni nam cele plati pojistovna, takze na nas zbyva jen klasicke ICSI a prodlouzena kultivace, coz neni tak hrozny…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.