Zkušenosti s PGD v Brně

641
19.12.10 14:20

zkušenosti s PGD v Brně

ahojky chtěla bych zjistit co obnáší Pgd,hlavně ohledně ceny a jestli se dá na 100%vyloučit špatný gen,budu moc ráda za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
727
19.12.10 17:29

Ahojky, byli jsme v brně a díky PGD máme mimča.U nás bylo něco špatně právě v genetice.V Repromedě dokážou rozpoznat 8 špatných chromozomů.Ale nikdo ti nic nezaručí na 100%.To ti žádnej dobrej doktor neřekne, protože tohle je strašně složitý obor a oni znají jen zlomek toho.
Nás stálo PGD 39 000 Kč.Z 25 embrijek nám jich zůstalo 9 dobrejch, ostatní buď nevydrželi, nebo měli právě špatnej chromozom.
V repormedě doporučuji Dr. Hromadovou, byli jsme s ní moc spokojený.Jinak tahle klinika je dost drahá, možná nejdražší v ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
641
19.12.10 17:56

ahoj Maaji díky za odkaz,mi právě váháme jestli to risknout normální cestou což nevím co udělá psychika,anebo radši to umělé oplodnění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
20.12.10 21:39

ahoj,

my teda podobný „problém“ nemáme, byly jsme ale na genetických testech a při nich nám dr. kladl na srdce abychom zbytečně tyto testy nepodstupovali, protože celá ta procedura je zrádná v tom, že špatným zobrazením embrijek může dojít k vyřazení zdravého embrijka. Jen tím, že došlo ke špatnému zobrazení řeknou že je špatné ale ve skutečnosti může být v pořádku. Nám zdůrazňoval, že když máme výbornou genetiku (z důvodu absence spermijek u manžela) je zbytečné dělat diagnostiku embrií.
Jo a byl to právě genetik z Brna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
641
21.12.10 15:14

ahoj strsim,díky ale mi na tu genetiku musíme,manžel má špatné geny a proto nechceme riskovat že bysme měli potom postižené dítě,a kde jste na těch testech byli?nám to genetik doporučil,tak nevím,ted váhám jestli do repromedy nebo heliosu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
21.12.10 17:45

mluvil o Obilňáku - byl to Mudr. Kalina - to je teda aspoń napsané na zprávě z genetiky. Hodně svérázný člověk, ale zdál se mi rozumnější než všichni ostatní v CARu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
21.12.10 19:47

Prdulko, my jsme měli tři potraty (přirozené oplodnění)a nikdy nám nepřišli na to, proč těhotenství nevydrželo, proto nám doporučili PGD.Mohli jsme to zkusit bez Pgd, ale jelikož jsme neměli problém s otěhotněním, ale s udržením těhu - velká pravděpodobnost byla, že embrijka měli nějaký genetický problém, který jsme díky tomu aspoň částečně vyloučili.Jsem za to vděčná.

Strsim, my jsme měli genetiku v pořádku a stejně nám PGD doporučili.My jsme byli oba v pořádku, veškeré výsledky v normě a stejně to nešlo, tak pak už zkusíš cokoliv dostupného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
22.12.10 09:50

Máááji chápu přesně jak to myslíš. U nás je problém v manželovi a v tuto chvíli už jsme přistoupili k léčbě v Praze u dr. Kočího přesto že jsme od Zlína…
Když člověk cítí, že mu někdo konečně může pomoci tak pro to udělá maximum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
641
22.12.10 10:31

ahoj holky ,díky že se to tady rozjelo :think: ,mi právě máme špatný akorát u manži ty geny,byl u genetika taky dr.kalina ale na testech byl u něj v dětské nemocnici,mi nemáme problém otěhotnět ale jen ty špatné geny,už jsme o jedno přišli právě kvuli tomu a nemám sílu jít do toho podruhé,byla jsem ztoho psychicky špatně,jsme už objednaní na konzultaci do Heliosu na 5.ledna tak uvidíme jak se to bude vyvíjet dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.12.10 15:07

Ahoj prdulko,moje kamaradka byla na PGD v Heliosu, predtim nekolikat otehotnela,ale potratila :( Rekli ji,ze nektere z embryi, co vysetrili, meli nejake chyby,ktere mohly zpusobovat ty potraty,takze ty ji zpatky nedavali.Nejake embrya ale byly nastesti dobre a ted cekaji dve holcicky. Tak hodne stesti, at se to podari co nejdriv :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
641
31.12.10 13:37

ahoj věrko,děkuju moc,no holky já se na to strašně těším ale zároven i bojím,jdem teprv na konzultaci ale nějako cítím že to pujde,jsem šíleně natěšená na to,asi si říkáte že jsem pako ale asi jo no protože zatím nevím co nás čeká :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.11 16:51

Holky, neuměla byste mi některá odpovědět na dotaz ohledně PGD?
 https://www.emimino.cz/…kovat-88582/

• Citovat
  • Upravit
613
25.11.11 17:11

Zalezi na tom, co ma to PGD vysetrovat. Ja jsem ted na to strasna bedna, precetla jsem co se dalo :D FISH kontroluje jen nektere chromozomy, vetsinou 5 nebo 8, ale nezachyti uplne vsechny chyby - ale nekomu pomuze uz to; pak je CHG, ktera vysetruje vsechny chromozomy, takze by se mely zachytit chyby i v tech chromozomech, pokud tam samozrejme jsou, ktere nezachyti FISH; a pak je PCR metoda, ta je na urovni genu (ty ostatni chromozomu), ale hleda se uz chyba v tom konkretnim genu, ktera se dopredu zna, nedaji se vysetrit vsechny geny embrya, ale daji se tak pry vyloucit geneticky dedene treba i smrtelne nemoci…
My ted podstupujeme IVF s PGD-CGH v Heliosu, vysetreni nam cele plati pojistovna, takze na nas zbyva jen klasicke ICSI a prodlouzena kultivace, coz neni tak hrozny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.