Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, je tady někdo kdo se chystá do centra repromeda v Brně na 1.ivf?
Podělte se o svůj příběh…
lemaz: ahoj, jak to tam probíhalo? jak dlouho se snažíte o mimčo a jaké jsi musela podstoupit vyšetření? a jak to dopadloo?
jéééé mooc gratulujiii
. Jaké vyšetření jste museli podstoupit a na kolik vás to vyšlo? Po jaké době bych mohla podstoupit první ivf? Na první konzultaci jdu ve středu, tak jsem fakt zvědavá. Kolik vajíček jsis nechala zavést?
Ahoj, tak napoprvé nám to bohužel nevyšlo. na první konzultaci jsem šla 30.6. a 1.11. jsem byla na punkci. Ale já jsem měla dlouhý protokol, který se zkomplikoval, takže jsem ho jela znovu.
Podstoupili jsme vyšetření na hormonální profil, spermiogram, genetiku a teď imunologii. Byla jsem mezitím dvakrát na hystereskopii - poprvé zjišťovali průchodnost čípku (jsem po konizacích) a podruhé odstraňovali hematom. brala jsem Prednison (zanedbatelná částka asi 135Kč), Diphereline (začínající látkana dlouhý protokol) mi hradila pojišťovna, a pak jsem si platila Puregon. 300ui za zhruba 1300. Denně jsem si píchala: 5 dní 150ui denně, od 6 do 13 dne 250ui denně. Píchá se to do břicha a je to celkem bezbolestné.
Zřejmě mi měli nasadit větší dávku, protože jsem málo reagovala. Celkem jsem měla 7 folikul, 4 vajíčka z nichž bylo jen jedno zralé. Zkusili oplodnit i ty nezralé, ale neujali se. No, nevyšlo to.
Zaplatili jsme si ten Puregon (máš na výběr i látku, kterou platí pojišťovna, ale jsou to klasické injekce a prý to nepůsobí dobře), pak metodu ICSI (vpíchnutí spermie do vajíčka). Celkem nás to vyšlo zhruba na 32 tis. Příště to bude alespoň o 12 tis víc, protože budu muset brát dvojnásobné dávky hormonů.
Držím ti palečky a kdyby něco, tak se ptej.
měla jsme to podobně jako lemaz, taky dlouhý protokol (u nás problem u mě nemám ovulaci) takže diphereline(hradí pojištovna) potom anopyrin, prednison tabletky asi 70 kč,vaginální gel drinone aasi 300 kč za měsíc kontrola objevila se cysta, čekali jsme týdne zda zmizí, zmizela(jinak by hrozila punkce nebo další in dipherelina za 3000) dostala jsem puregon - malé dávky denně asi 100 iui, píchala jsem asi 10 dní mezitím kontroly co 3 dny - utz a odběr krve, vajucha rostla, odběr odebráno 9 vajuch - 8 kvalitních, měli jsme icsi (napíchnutí spermii) a prodlouženou kultivaci - tu přežila jen dvě vajíčka
nechala jsem si vložit oběd dvě a v bříšku mi teď roste miminko
za 1,5 měsíce rodím.
Celková cena asi 25 tisíc.
IVf je hlavně náročné na psychiku,ale ta odměna stojí za to ! ![]()
pokud ti mohu doporučit tak choď k dr Hromadové, hodně dokrá doktorka, příjemná, vše vysvětlí,doporučuju. Bohužel nemám moc dobré zkušenosti s dr Fišerem, ne že by byl špatný,ale je dost pesimista a dle mého to přenáší na klienty. A toto není jen názor citlivé ženské,ale i manžela ,který se mnou všechny konzultace absolvoval ![]()
Souhlasím. Fišer je jistě odborník, ale sílu ti nedodá. Je strohej. To paní doktorka Hromadová je zlatíčko.
lemaz: tak to mě moc mrzí, že to nevyšlo a přeji ti hodně sil na další pokus a neboj se, to už určitě vyjde
. Jinak je to teda palba s těma částkama, ale určitě to za to stojí
A co je vlastně to vyšetření imunologie?
dita: je to fakt super, že to vyšlo, tiše závidím a samozřejmě to všem moooc přeji, jelikož vím, jaké to je, když to nejde… a metoda ISCI je, když má partner špatné sperma nebo jak to je? No jsem objednaná k nějaké paní doktorce, tak uvidím ![]()
Repromeda nedělá imunologii před prvním IVF. Je to vlastě test krve, jestli si tvé tělo nedělá protilátky proti spermiím nebo embriu. Dr Fisher sice tvrdí, že lehké formy řeší právě tím Prednisonem a složitější formy bychom už poznali dříve ze zdravotní dokumentace. No, nechtěl mi to udělat, ale dupla jsem si a 13.12. si jdu pro výsledky.
ICSI - se může používat, když je horší spermio. My ho máme velice dobré a přesto jsme si ho zaplatili. Ono tam je větší šance, že se vajíčko oplodní.
A co se týče Fishera, tak jediný den, kdy byl fajn, byl embriotransfér. To byl milej, jak med. Ale možná to bylo tím, že jsem chtěla, ať se mnou na sál jde i přítel.
Chce se to nebát a chtít ponich vše, na co máš nárok. Přeci jen, je to dost peněz.
A prosím tě, hlavně buď klidná (to se to řekne,že?). Vyjít to napoprvé nemusí, ale také může.
My se chystáme na druhý pokus někdy na jaře. A to si už sakra od nich odnesu ty dvojčátka!!!!!!!!!!!!!
Lemaz ano moje řeč, Fišer má zvláštní přístup. Já ho dokonce jednou odmítla že ho nechci na utz
že bych raději dr Hromadovou, prostě chodit k jednomu doktorovi je pro mě lepší… transfer mi dělala mladička doktorka už ale nevím jméno, možná Prokopová?
Přesně jak píše Lemaz trvej na co největším množství vyšetření před ivf - genetika, imuno, může to odhalit spoustu věci, známa měla dvě ivf - nevyšla, pak jí zjistili(Asi z imuna) že má nějakou bakterii která embryjka hnedka zabíjí, ted bere ATB a věřím, že další ivf vyjde!
Lemaz a víš co mě překvapilo, platil zvuj manžel za odběr krve (teda za vyšetření krve cca 1600 kč) my to platili a v jiném caru to dělají na pojištovnu ![]()
my máme SPG taky OK,ale při isci je větší pravděpodobnost oplodnění a repromeda raději používá kvalitnější metody při kterým se zvyšuje pravděpodobnost úspěchu !
fakt jsem zvědavá, jak to dopadne, no já bych asi na tu imunologii ani jít nemusela, jelikož jsem už s manželem hodně dávno miminko čekala, jenže to nevyšlo jak by mělo, takže bych jeho spermie neměla zabít, ne? Tak mi to aspoň říkal doktor, tak nevím.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.