1. IVF - Repromeda

• Fotoalbum (393)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
210
26.12.10 10:52

Anus, přesně tak, kdo nezažil, nepochopí!!!!! a to platí úplně ve všem-nemusí jít zrovna o IVF. Jo to si říkáme asi každá-proč zrovna já. Naštěstí u mě to že jsem nechtěla jít do druhého trvalo pouze ten den kdy jsem dostala ms, druhý den ráno jsem se probudila s tím že to zkusíme hned jak jen to půjde ještě jednou, opravdu se teď chytám toho že druhý pokus je úspěšnější,a teď si celkem věřím že by to mohlo vyjít. Při první jsem si moc nevěřila, vzpomínala jsem jak jsem na začátku roku brala clostilbegyt a říkala si že to určitě výjde, a moc jsem tomu věřila a prdlajs, takže jsem se bála věřit, ale teď možná jak jsou vánoce, jdu do toho že to výjde. O ot bude větší zklamání když ne :-x no snad je to ještě daleko, na toto myslet. V takovém případě to necháme na delší dobu uležet, a až budem silnější a dáme se finančně do pořádku tak snad někdy, možná…
Jo je to síla jak se kupují děti, co??
Pro mě jsou nejhorší ty kecy-u nás nikdo neví že se snažíme natož že chodíme do CARu a máme už jedno IVF za sebou, ani rodiče, nejdříve jsem jim to nechtěla říkat ať mají krásné překvapení až by to vyšlo, tak mlžíme, jako že ještě ne a že mám dobrou práci a tak, no a teď jak jsou ty problémy tak stačí když se tím trápíme my dva, natož aby jsme tím trápili i rodiče, pořád by se jen ptali a nikam by to nevedlo. Ale vadí mi ty řeči, sestřenice má dítě a všichni i oni-kdy pořídíme tomu jejich prcku někoho na hraní???-přitom tam nejezdíme nikdy ani na návštěvu, tak nevidím důvod proč by se to pak mělo změnit. a na to švagr tak hezky vesele jako by se nechumelilo- co kdy vy už budete mít dítě?? kdy budeš čůrat na papírek?? a stejně jste už staří- už vám to nejde,že??? a to bylo zrovna po tom prvním „úspěchu“ kdy já měla pokaždé slzy v očích jen jsem si na to vzpoměla, no zkrátka příjemné jako hrom! Takže teď už ani nemám potřebu se s tím někomu svěřovat.
A nejhorší jsou plány, u prvního IVF mi to vycházelo že průkajdu bych už mohla mít na vánoce i s fotkou miminka, tka jsme mohli mít takový krásný dáreček pro rodič a nic, neplánuju, není to k ničemu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
26.12.10 14:06

U nás to ví skoro všichni, že nám to nejde a že podstupujeme IVF. Mě nebavilo odpovídat na ty stupidní otázky, proč, kdy a to děláte asi špatně a to musíte tak a tak. Ted mám od všech pokoj, a čekají jen kdy jim oznámíme že čekáme mimi . Doufám, že nám to podruhé snad vyjde. Co jste podstupovali za IVF my měli IVF+ICSI no a ted uvažujeme že půjdem do PICSI + že si nechám embryjka přilepit Embryo Glue.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
26.12.10 17:44

měli jsme IVF, ICSI- kvůli spermoškám, jinak nemají moc šanci ti naši, to je hlavně vlastně i důvod proč to všechno… a prodlouženou kultivaci, na glue jsem se ptala a na PICSI se zapoměla zeptat, tak se zeptám jak pojedu na UTZ. Mě bylo řečeno ohledně Glue že se zatím neví když dojde k otěhu tak do jaké míry za to může to lepidlo, že se zatím neví, co se má uchytit se uchytí tak jako tak :nevim: , ale na PICSI jsem se taky chtěla zeptat, nevíte kolik to stojí v Repromedě, vím že za ICSI si platíme 10tis, a PICSI bude ještě nějaký příplatek k tomu, že???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
26.12.10 17:56

ICSI stojí 10.000,–- a PICSI stojí do 10 oocytů 10.000,–- a pak za každý oocyt 1.000,–- . Tzn. že pokud půjdeme na PICSI zaplatíme 20.000,–- . Dělali ti imunologii? Já nevím zda se mám na to zeptat, aby mi to udělali jestli to má význam. Pač my jsme měli v den ET jen 2embrya morulky (nic moc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
26.12.10 20:08

ANi a Eli moc dobře vám rozumím, sice jsem v jiné stadiu,ale vím co v sobě zažíváte a jak to prožíváte !!! Veřte že vám rozumím a děsně vám přeju ten úspěch, tu radost !
U nás to taky nikdo neví, myslí si že jsme děti odkládali kvuli karieře,až cca před rokem jsem to mamce řekla jinak dvou kamarádkám§ O ivf nevěděl nikdo, neměli jsme sílu to někomu říkat, samy víte kdo nezažil nepochopí !!!!!!! a je zbytečné to s někým řešit! celé ivf má moc uskalí, moc rizik ale taky velká šance úspěchu :potlesk: mamce jsem to řekla v 8 tt a ostatním až po 3 měsíci, ale jen mami a švagrová vědí o ivf, jinak nikdo netuší.

My si dali vše co se dalo, tedy isci, pk - to nám bylo doporučeno v den ET dvě balstocysty, jedna expandovaná. IMuno nám nedělali - jako prevence prednison, měli jsme genetiku ta vyšla dobře. osobně jsem byla orzhodnutá před druhým ivf absolvovat vše - imuno, laparku a další co šlo :wink: ale věřím, že doktoři radí dobře a moc moc vám přeju úspěch !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
26.12.10 21:06

Dituš, děkujem moc, sama jsi důkazem že to funguje :dance: :dance: :dance: to nám dává sílu!
Aňi, já se na imuno ptala teď před druhým ivf a dr nám to vcelku zhatila, že je to zbytečné po prvním neúspěchu svádět hned vše na imuno, my měli taky jen dvě morulky, ráno v den et, ale na et jsem šla až v 11hod a to už jsme měli alespoň ranou blastocističku, noo a tu imuno nám celkem zhatila, a já si v tomto neumím stát za svým, říkám si že dr tomu rozumí více než já, tak má asi pravdu, i když mi na diskuzi psaly holky že když mám endometriozu tak právě můžu mít nějaký ten imuno problém, no ale já to prostě si takhle doktorovi říct přímo neumím, že mi mají tu imunologii udělat ze každou cenu, že to prostě chci a přes to vlak nejede. Genetiku dělají v Repromedě mi připadá že automaticky u všech párů před prvním IVF.
Do PICSI teda navím jeslti půjdeme, tak tak se dorovnáváme s účtem za první IVF a hned vyplácnem další peníze na druhé IVF takže to teda nevím, navíc 10tis, :nevim: asi ne… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
27.12.10 08:27

Dituš děkujeme moc za podporu :kytka: .
No my do PICSI jdeme, manža má fakt hodně špatný spermie morfologii jinak počet a pohyblivost super. Ale chápu tě Eli , že když nejsou penízky tak je boj. Nám naštěstí skončilo stavebko,takže penízky jsou,ikdyž by se hodily na hypotéku ale mimi je přednější. On manžela spolupracovnice absolvovala několik IVF,tak se s ní chci sejít a popovídat si, hlavně chci znát její názor co si myslí že je nejlepší podle ní(metoda,centrum atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
27.12.10 08:47

holky máte můj velký obdiv a podporu vidím sílu s jakou chcete bojovat, pozitivní energii a odvahu !!! Opravdu vás obdivuju a věřím, že se vám to vrátí v úspěchu :hug: máte mnohem větší odvahu než jsem měla já a vím, že tohle všechno je pro ivf hodně důležité :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
27.12.10 09:15

Odvážné :-) . Nic jiného nezbývá, přeci nebudu házet flintu do žita když mám ještě dva pokusy :-) . Myslím, že už jsem i psychicky v poho, jen mě rozhodí, když zjistím že je v mém okolí opět někdo těhotnej :cry: . To ty slzy ne a ne zastavit. Budu doufat, že to tentokrát vyjde :dance: Děkuji za podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
27.12.10 14:42

Dituš, jsi ZLATÍČKO! :hug: :hug: :hug: Děkujem.
No mě naštěstí těhulky nerozlakají, to jsem v klidu, jen mi hlavou proletí-já bych taky chtěla mít takové bříško… :oops: spíše je mi do pláče jak do člověka rýpou kvůli tomu, a přitom kdyby věděli a uvědomili si co řekli tak by se v noci z toho nevyspali jak by je to svědomí hryzalo!!! :zed: :zed: :zed:
a pak když vidím zprávy a jsou tam ty bestie co dětí pohodí jen tak, nebo je trápí anebo ještě něco horšího, toto mi vadí, ta nespravedlnost, i když v tom případě je to chuďátko dítko na tom podstatně hůř než my.. :-x
Anus, já to ani říct doma abych od všech měla pokoj nemůžu, u nás je totiž tchýně hrozně zvědavá a ona by se i přesto na to ptala, ať už mě a když bych jí řekla že mi to vadí tak manžela, a nebo by to tahala postupně, ptala by se co čtrnáct dní jak pokračujem a tak, a to by mi teprv lezlo na nervy!
Dnes mě začalo pořádně pobolívat břicho, při prvním IVf jsem to vůbec nevnímala, ale teď zvedli mi dávky a dnes mám sice teprv třetí dávku gonalu ale dost mě tlačí jakoby vaječníky, a mám pořád pocit nacpaného břicha, myslíte že už je to stimulací? tak brzy??? a nebo jsou to ještě pozůstatky žranice z vánoc??? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
27.12.10 14:43

Eli myslím že by to mohly být vaječníky. tou stimulací.
Zkus si uvařit nějaký dobrý bylinkový čajík kdyby ot byl žaludek tak at ho uklidníš, nebo pokud nemáš bylinky tak zelený čajík :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
27.12.10 14:46

Dituš, jsi přes bylinky? já miluju mátový, vypiju ho klidně litřík, dva, ale nevím jestli zrovna mátový se může???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
27.12.10 14:48

v tom přízpěvku v 14.42 mělo být že mě těhulky nerozplakají a né nerozlakají, to taky vlastně :-P , ale hlavně tam mělo být nerozPlakají :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
27.12.10 14:56

Eli nejsem přes bylinky,akorát jsem pila kontryhel a ted piju maliník na porod. Jinak i meduňku pro klidný spánek, na čajíky já věřím :potlesk: a když mě tlačí nebo tlačilo břicho čajík mě většinou zachránil :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
29.12.10 15:05

Ahojky kočky, tak já jdu zítra na kontrolu na krev a utz, už budu 7dc takže proto, hned pak písnu jak jsem dopadla, ale oproti 1.IVF mě dost bolí břicho-nejspíše vaječníky, talčí a bolí, to jsem nezažila, tak doufám že tam bude vše OK a že nám tam roste hodně a hlavně kvalitních oocytků. Ahojky, mějte se , zase se ozvu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.