Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Kely no jo překvapení až do konce! My bychom chtěli zdravé miminko, takže kliďo klučíka nebo holčičku
manžel si myslím, že holčičky jsou hodnější,ale nevím zda to platí vždy ![]()
kelynka píše:
Dituš, stejně tě obdivuji, že jste si nenechali zjistit pohlaví mimča. Já bych to asi nevydržela
A co by jste si přáli? Holčičku nebo chlapečka?
jj samozřejmě je nejdůležitější, aby bylo miminko zdravé
.. Nooo myslím, že může i holčička zlobit více jako chlapeček
Není pravidlem, že holčičky musí být hodnější
Já bych si hrozně přála holčičku, vždy jsem po ní hrozně toužila, ale teď už jsem si řekla za tu dobu čekání, že už bych byla šťastná i za toho chlapečka
Manželovi je to jedno, pro něho je taky nejdůležitější, aby bylo miminko zdravé ![]()
Ahojky holky, tak mám u sebe dva bibíšky, doufám že se jim bude u mě líbit a že u mě vydrží co nejdéle. ![]()
Jinak jsme si zkusili dát to embriogule-lepidlo které by snad mělo pomoci se lépe uchytit. Lékaři s tím sice moc praxi ještě nemají, tka na to nemají názor,ale říkala jsem is že tím snad nic nezkazím,že kdybych si ho nedala a nepodařilo se tak bych si to pak vyčítala, a tak jsem si říkala že to zkusíme. Zítra si mám ještě zavolat, jestli nám ještě dvě vajíčka dovivinou tak budeme mít i dva mrazáčky ![]()
Zdravím všechny, Dituš, ještě v celku??? ![]()
Děkuji Kelynko, jaksi tomu věřím, že to vyjde…a dnes jsem volala jestli se nám dovyvíjely i ostatní embryjka a máme 3zmrzlinky
, tak jsem moc ráda, je to super!!!
to je super
Chtěla by jsi,aby se ti uchytly obě dvě? Já si říkám, že dvě mimča mít, musí být záhul, ale taky bych si nechala zavést radši dvě. Lepší dvě jako žadné
Měla jsi zase prodlouženou kultivaci? Nás zatím čeká iui, jelikož je tam malá pravděpodobnost, tak s tím moc nepočítám a pořád přemýšlím, jestli si pak dát prodlouženou kultivaci nebo ne
Na kolik vás vyšlo to ivf? O tom lepidlu jsem už slyšela a myslím, že je to fajn ![]()
Kely, ani nevím, já jsem vždycky dvojčátka moc chtěla, odmala si spolu hrají a nevyrůstají jeko jedináčci, jsou an sebe zvyklí, taky si myslím že určitě s dvojčátkama má mamina velký záhul v prvním roce, a pak to musí být váhoda, že miminko bude chtít pozornost a nemáš čas ani vyžehlit, kdyežto si myslím u dvojčátek že si spolu hrají, že vlastně si dodávají pozornost navzájem. ale jestli to tu čte maminka od dvou stejěn starých capartíků, tak si bude určitě myslet že co já bezdětná můžu vědět??? ale je to jen můj názor, bez žádné zkušenosti!!!!
Teď to ani řešit nechci jestli tam bude jedno nebo dvě, je mi to úplně jedno, jak píšeš hlavně něco. Ale při prvním IVF jsem byla rozhodnutá když budou na zmražení, dám si vložit jen jedno, jelikož jsem takový hubeňour tak bych dvě nedonosila. ale při druhém jsem to vůbec neřešila, byly krásné dvě tak jsme dali dvě a jestli se chytnou obě, budu ráda. I když velká nevýhoda u dvojčat je ta že si toho miminka mamina pořádně neužije. Klídeček, pomazlit, asi neexistuje, rychle přebalit jedno, pak druhé, nakrmit, jedno pak druhé atd.. Nechám to osudu. jo a ještě jedna velká nevýhoda je u dvjčat, je to spíše velikánská sporsťárna- máš jedno mimino, nebo dvojčátka, máš stejnou rodičovskou, to se mi staví proti zdravému rozumu, máš snad dvě děti, dvakrát takové výdaje a stejné peníze??? ![]()
Jo měla jsem IVF se vším všudy, ICSI, PK-prodloužená kultivace, s hormonama nás první vyšlo na necelých 25tis, plus za cestu 4000, a druhé IVF taky tak, plus 5000za zmražení embrijek.
aha, no to jsem vůbec nevěděla, že máš na dvě děti jen jednu mateřskou :/ to je pěkně nespravedlivé, to by těch 7600 mělo být na každé mimčo… ![]()
no právě, máš dvě děti a peníze jako za jedno, já vím že peníze nejsou všechno, to neříkám, ale příjde mi to že je to postavené bez rozumu. No jo, vždyť on žádný ten poslanec co to vymyslel, dvojčata neměl, takže neví…
no to je hodně postavené na hlavu
, přesně tak, neměl je a proto neví :/
Ahojek holky ![]()
elizid gratuluji!!!!
Já se teď vrátila z hor
. Dnes jsem měla dostat MS a nikde, tak budu muset počkat týden pak si udělat test, který bude stejně negativný, a pak si zajet pro injekci, sakra
.
Ahoj Dituš obrovská gratulace
přeji moc moc zdravíčka a štěstíčka. Kryštof je krásné jméno, také mám vybráno ![]()
Ahoj Dituš, strašně moc gratuluji…
Holky takže test na imunologii je negativní, ale hormonální profil je špatný, zjistili mi zvýšený prolaktin v krvi 697 a ještě k tomu štítná žlaza je 5.52 ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.