Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Anonymní píše:
Ahoj, chtela bych se jen zeptat, mame problem s otehotnenim, muj doktor mi rekl, ze pokud se to do tri mesicu nepodari, posle mne na vysetreni do centra a ja bych chtela vedet, jestli me vysetri i bez meho partnera, nebo on musi jit take? Jde mi o to, ze jeho asi na nejake vysetreni nedostanu. Alespon zatim ne, ale ja bych chtela vedet, jestli jsem v poradku, jestli je problem u mne, nebo u nej. Muze tedy poslat doktor na takove vysetreni jen mne? dekuji za odpoved
ahojky určo může,ale většinou chtějí začínat nejdříve u partnera spermiogramem,je to jednodušší než se hned „vrtat“ v nás
ale mám pocit,že nás chtěli ze začátku v CARu oba
i kvůli podepisování papírů a tak
Anonymní píše:
Ahoj, chtela bych se jen zeptat, mame problem s otehotnenim, muj doktor mi rekl, ze pokud se to do tri mesicu nepodari, posle mne na vysetreni do centra a ja bych chtela vedet, jestli me vysetri i bez meho partnera, nebo on musi jit take? Jde mi o to, ze jeho asi na nejake vysetreni nedostanu. Alespon zatim ne, ale ja bych chtela vedet, jestli jsem v poradku, jestli je problem u mne, nebo u nej. Muze tedy poslat doktor na takove vysetreni jen mne? dekuji za odpoved
Ahoj,proč do tří měsíců,vy už se snažíte nějak dýl?Já šla do caru po tel.domluvě nejdřív sama,ale partner o tom věděl,jen nebylo třeba aby tam byl,neměli jme žádný problém,jen jsme chtěli vyšetření,je mi 35,tak proto a pak samozřejmě musel i partner,bez toho se to prostě neobejde.Nemusí mít strach,vemou mu krev a sperma může přinest z domova,nemusí ho získávat tam.Spíš je vyplašnej,že neví co ho čeká,ale to nemusí,rozhodně nebude jedinej chlap,který bud v čekárně.neni to nic ponižující,no chlapi jsou v tomhle tak trochu cimprlich
diky u nas je skoro jisty ze je problem u mne… nedozravani vajicek asi… no tak snad ho nejak presvedcim aby tam prece jen sel se mnou…
snazime se asi rok a pul tak nam dal posledni tri mesice. u nej jde spis o to ze on je chlap tak prece nemuze mit zadny problem. ja chci mit jen jistotu jestli je to u mne nebo u nej nebo u obou. je mi jasny ze tam stejne bude muset taky. plati se neco za vysetreni?
Anonymní píše:
snazime se asi rok a pul tak nam dal posledni tri mesice. u nej jde spis o to ze on je chlap tak prece nemuze mit zadny problem. ja chci mit jen jistotu jestli je to u mne nebo u nej nebo u obou. je mi jasny ze tam stejne bude muset taky. plati se neco za vysetreni?
neboj oni ti pomůžou a přítel prostě bude muset něco pro to udělat.Neboj,to bude dobrý.nějak ho na to připrav on změkne.a fakt se na něj nikdo nebude dívat jako na vadnýho
jééé,já když si vzpomenu na mýho jak z toho byl špatnej,dokud nezjistil kolik chlapů kolem je na tom stejně a než mu dr a sestra řekli,že jako fakt není první ani poslední a že je na tom takhle pomalu každej třetí pár,to bylo krušný než se s tím srovnal,ale chtělo to jen trochu času ![]()
neboj to bude dobrý a hlavně vám tam poradí a pomůžou,určo lepší než se tím trápit doma
a ty poplatky,já myslím,že jsme ze začátku platili jen těch 30 Kč,než se vlítlo teda na ty hrazený jako je ET,ICSI,zamražení atd atd
rohlice píše:
jééé,já když si vzpomenu na mýho jak z toho byl špatnej,dokud nezjistil kolik chlapů kolem je na tom stejně a než mu dr a sestra řekli,že jako fakt není první ani poslední a že je na tom takhle pomalu každej třetí pár,to bylo krušný než se s tím srovnal,ale chtělo to jen trochu času
neboj to bude dobrý a hlavně vám tam poradí a pomůžou,určo lepší než se tím trápit doma
a ty poplatky,já myslím,že jsme ze začátku platili jen těch 30 Kč,než se vlítlo teda na ty hrazený jako je ET,ICSI,zamražení atd atd
Joo,my taky asi 30,– za odběry mé i přítelovo.taky se trochu styděl a na první odběr jsem šla s ním…
fikina píše:rohlice píše:Joo,my taky asi 30,– za odběry mé i přítelovo.taky se trochu styděl a na první odběr jsem šla s ním…
jééé,já když si vzpomenu na mýho jak z toho byl špatnej,dokud nezjistil kolik chlapů kolem je na tom stejně a než mu dr a sestra řekli,že jako fakt není první ani poslední a že je na tom takhle pomalu každej třetí pár,to bylo krušný než se s tím srovnal,ale chtělo to jen trochu času
rohlice píše:fikina píše:rohlice píše:Joo,my taky asi 30,– za odběry mé i přítelovo.taky se trochu styděl a na první odběr jsem šla s ním…
a ty poplatky,já myslím,že jsme ze začátku platili jen těch 30 Kč,než se vlítlo teda na ty hrazený jako je ET,ICSI,zamražení atd atdjako do „kabinky“?příťa mě tam nechtěl,se hrozně bál,že mu to takhle na povel nepůjde a měl strach aby tam nebyl dlouho
jen co vylezl,tak se mě ptal na čas
a ve finále mi řek,že to tam bylo tak prťavý,že bysme se tam 2 zaboha nevešli
no,když jsem tam byla úplně poprvé,tak e mě doktor ptal ,jestli přineseme sperma z domova nebo tovykoná tady,pro jistotu jsen si vzala kelímek s sebou.a když byl ten den d,tak přítel nechtěl,abych mu s tim pomohla,tak já že počkam v kuchyni…kdepak,ani v autě ne,prý by byl nervozní,že na něj čekam,tak jsem tam jela tamvají a on dorazil autem.A podruhé si šel do kabinky sám a už mu to nepřišlo divný,když viděl kolik je tam chlapů ,ale nikdy mi neřekl,na co při tom myslel,se ho ptám furt a hážu nějaký témata,jen se směje,že mi nic říkat nebude.ale je zajímavé,že mi všichni v tý čekárně vždy přijdou usměvavý a takový pokorný.
Trochu asi OT - pusť si na netu poslední díl Mr.GS (najdeš na stránkách Novy), Michal Nesvatba tam vypráví o svém zážitku ze spermiogramu. Můžeš usoudit, jestli ho to víc povzbudí nebo vyděsí a když tak mu to pustit taky ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.