Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj děvčata, s přítelem jsme se rozhodli po neúspěšném snažení navštívit nějaké z center, kde nám snad pomůžou. Byla bych ráda, kdyby mi některá z Vás napsala, jak to probíhá, myslím první návštěva, jestli nás hned vyšetří, nebo až po první konzultaci a na co všechno se máme připravit, jsem z toho dost zmatená.
Moc děkuji všem, které odepíšou.
Ahoj, popíši ti, jak to chodí v Repromedě v Brně. Ono se to zase až tak lišit nebude od ostatních.
Při první návštěvě tě celkově seznámí s možnýma postupama. Pak na základě tvé rodinné anamnézi a možných vyšetřeních, které máš, a i tvůj manžel, ti sdělí předběžně, jaký je nejlepší postup pro vás. Zároveň vám sdělí i orientační cenu. Pokud jí budete akceptovat, tak se bere krev u tebe na hormonální profil, ale to většinou až při druhé návštěvě, dle měsíčků. Bere se většinou 2-5 den cyklu, poté následuje vyšetření spermií a genetika. A pak dle výsledků navrhnou postup. Jestli IUI nebo IVF. Na IUI je nutnost mít dobrý spermiogram a průchozí vejcovody.
Kdyby tě něco zajímalo, tak se klidně ptej. Já jsem teď po transféru jednoho embria a tak mám času dost ![]()
ahojky, děkuji za rychlou odpověď
já jsem už 2× těhotná byla, bohužel to ale nedopadlo dobře, jednou ukončení z důvodu genetické vady, podruhé zamlklé těhotenství, ale jsou to už víc než 3 roky, ted se s novým přítelem snažíme asi rok a nic… tak jsme si řekli že to nebudem prodlužovat, přece jen nejsme už nejmladší a čekat další rok nebo víc na to jestli se to povede nebo ne nechcem. Zítra budu volat poprvé do CAR tak mám z toho smíšené pocity, ani nevím co jim tam řeknu.
Tobě držím palečky ať Vám to vyjde, cesta k vytouženému miminku je někdy fakt trnitá…
ještě se zeptám jak dlouho je čekací doba na objednání? asi to nebude u všech center stejné, tak jenom orientačně
No, slyšela jsem , že ve fakultních nemocnicích, které to některé také dělají, je až několik měsíců. Ale v soukromých je to míň. Já jsem šla na první návštěvu týden po zavolání.
já budu volat do CAR Sanus Pardubice, tak uvidíme
byla bych ráda, kdyby to bylo co nejdřív ![]()
Já jen doufám, že nenajdou nějaký zásadný problém, který nám brátní otěhotnět. Ale to asi neovlyvníme, tak uvidíme co se bude dít ![]()
A jak se cítíš ty po transferu?
No, dnes je to na levačku. Vzbudili mne bolesti jako na ms. Červená zatím nedorazila, ale bolí to. Jen doufám, že to jsou dobré bolesti - třeba zahnizďování.
Držím palečky at červená nedorazí, naopak at se na testu objeví // ![]()
Ahojky lemaz, tak jak jste dopadli? povedlo se? My jsme byli na první návštěvě v CAR, hned třetí den jsem šla na krev a přítel jde v úterý na spermiogram, pak v pátek na ultrazvuk, uvidíme co dál, záleží na spermiogramu, doufám, že to bude v klidu a brzy se dočkáme ![]()
Ahoj Womanz,tak to je vážně fofr!!! Já jedu na první návtěvu zítra. MS by měla dorazit začátkem prosince,myslíš,že už bych taky takhle brzy po první návštěvě ,šla na krev? ![]()
Ahoj Ilčo,nám chceš jako říct,že hned po první stimulce jsi těhulka??? Nádhera a obrovská gratulace!!! A šlo to přirozenou cestou???? Ahoj Dana
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.