První návštěva CAR

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4157
7.11.10 15:53

První návštěva CAR

Ahoj děvčata, s přítelem jsme se rozhodli po neúspěšném snažení navštívit nějaké z center, kde nám snad pomůžou. Byla bych ráda, kdyby mi některá z Vás napsala, jak to probíhá, myslím první návštěva, jestli nás hned vyšetří, nebo až po první konzultaci a na co všechno se máme připravit, jsem z toho dost zmatená.
Moc děkuji všem, které odepíšou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3040
7.11.10 16:02

Ahoj, popíši ti, jak to chodí v Repromedě v Brně. Ono se to zase až tak lišit nebude od ostatních.

Při první návštěvě tě celkově seznámí s možnýma postupama. Pak na základě tvé rodinné anamnézi a možných vyšetřeních, které máš, a i tvůj manžel, ti sdělí předběžně, jaký je nejlepší postup pro vás. Zároveň vám sdělí i orientační cenu. Pokud jí budete akceptovat, tak se bere krev u tebe na hormonální profil, ale to většinou až při druhé návštěvě, dle měsíčků. Bere se většinou 2-5 den cyklu, poté následuje vyšetření spermií a genetika. A pak dle výsledků navrhnou postup. Jestli IUI nebo IVF. Na IUI je nutnost mít dobrý spermiogram a průchozí vejcovody.
Kdyby tě něco zajímalo, tak se klidně ptej. Já jsem teď po transféru jednoho embria a tak mám času dost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
7.11.10 16:13

ahojky, děkuji za rychlou odpověď :-) já jsem už 2× těhotná byla, bohužel to ale nedopadlo dobře, jednou ukončení z důvodu genetické vady, podruhé zamlklé těhotenství, ale jsou to už víc než 3 roky, ted se s novým přítelem snažíme asi rok a nic… tak jsme si řekli že to nebudem prodlužovat, přece jen nejsme už nejmladší a čekat další rok nebo víc na to jestli se to povede nebo ne nechcem. Zítra budu volat poprvé do CAR tak mám z toho smíšené pocity, ani nevím co jim tam řeknu.
Tobě držím palečky ať Vám to vyjde, cesta k vytouženému miminku je někdy fakt trnitá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
7.11.10 16:14

ještě se zeptám jak dlouho je čekací doba na objednání? asi to nebude u všech center stejné, tak jenom orientačně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
7.11.10 16:22

No, slyšela jsem , že ve fakultních nemocnicích, které to některé také dělají, je až několik měsíců. Ale v soukromých je to míň. Já jsem šla na první návštěvu týden po zavolání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
7.11.10 16:38

já budu volat do CAR Sanus Pardubice, tak uvidíme :-) byla bych ráda, kdyby to bylo co nejdřív :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
7.11.10 17:08

Tak držím palečky, aby to bylo co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
8.11.10 11:02

Tak jdeme příští čtvrtek, to je fakt fofr :-) to budou nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
8.11.10 11:14

No, to budou, na to se připrav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
8.11.10 14:33

Já jen doufám, že nenajdou nějaký zásadný problém, který nám brátní otěhotnět. Ale to asi neovlyvníme, tak uvidíme co se bude dít :-)
A jak se cítíš ty po transferu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
8.11.10 14:35

No, dnes je to na levačku. Vzbudili mne bolesti jako na ms. Červená zatím nedorazila, ale bolí to. Jen doufám, že to jsou dobré bolesti - třeba zahnizďování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
8.11.10 14:40

Držím palečky at červená nedorazí, naopak at se na testu objeví // :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
21.11.10 21:13

Ahojky lemaz, tak jak jste dopadli? povedlo se? My jsme byli na první návštěvě v CAR, hned třetí den jsem šla na krev a přítel jde v úterý na spermiogram, pak v pátek na ultrazvuk, uvidíme co dál, záleží na spermiogramu, doufám, že to bude v klidu a brzy se dočkáme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danice
24.11.10 12:30

Ahoj Womanz,tak to je vážně fofr!!! Já jedu na první návtěvu zítra. MS by měla dorazit začátkem prosince,myslíš,že už bych taky takhle brzy po první návštěvě ,šla na krev? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Danice
24.11.10 12:32

Ahoj Ilčo,nám chceš jako říct,že hned po první stimulce jsi těhulka??? Nádhera a obrovská gratulace!!! A šlo to přirozenou cestou???? Ahoj Dana

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.