První návštěva CAR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4157
29.11.10 09:37

Tak jsem doma z kontroly folíků, je tam jeden 18mm takže večer si píchnu Pregnyl a ve středu dopoledne jdeme na IUI :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danice
29.11.10 16:58

Kéž by Ti to vyšlo!!! Folík je narostlý parádně!!!! :dance: Třeba dneska tulení a bude zaděláno. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
4157
30.11.10 09:06

Ahojky, už se nemůžu dočkat zítřka :-) na jednnu stranu mám z toho strach, ale na druhou se těším :-)
Tulení nebylo, musíme mít půst, teda přítel, takže dáváme všechny naděje do IUI :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
3.12.10 19:23

Ahoj, popíši ti, jak to chodí v Repromedě v Brně. Ono se to zase až tak lišit nebude od ostatních.

Při první návštěvě tě celkově seznámí s možnýma postupama. Pak na základě tvé rodinné anamnézi a možných vyšetřeních, které máš, a i tvůj manžel, ti sdělí předběžně, jaký je nejlepší postup pro vás. Zároveň vám sdělí i orientační cenu. Pokud jí budete akceptovat, tak se bere krev u tebe na hormonální profil, ale to většinou až při druhé návštěvě, dle měsíčků. Bere se většinou 2-5 den cyklu, poté následuje vyšetření spermií a genetika. A pak dle výsledků navrhnou postup. Jestli IUI nebo IVF. Na IUI je nutnost mít dobrý spermiogram a průchozí vejcovody.
Kdyby tě něco zajímalo, tak se klidně ptej. Já jsem teď po transféru jednoho embria a tak mám času dost

Ahoj, já se chystám na první konzultaci do Repromedy, ale už jsem jim psala o svém příběhu v mailu a já jsem ten případ, kdy má manžel hodně dobrý spermiogram a já mám průchozí vaječníky, vše je v naprostém pořádku… a doporučili mi ivf :/,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
3.12.10 22:41

Ahoj Kelynka, já si myslím, že si můžeš nejdřív zvolit IUI, my jsme s přítelem byli na pohovoru před dvěma týdny, vzali mi krev, jemu udělali spermiogram a i když neměl bůh ví jak dobrý výsledky, podstoupili jsme ve středu IUI, tak uvidíme jak dopadnem. Před samotným IUI měl opřítel už lepší spermiogram než při prvním vyšetření, ale i tak to nebyla moc velká sláva, ale do IVF nás netlačili, dokonce doporučili 3× IUI pokud se to nepovede teď a až pak případné IVF nebo ICSI.
Já teda doufám, že se nám to podaří :-)
zdravím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
3.12.10 22:52

ahoj womanz, přeji ti, aby vám to vyšlo :) No já jsem si psala s nějakou doktorkou z repromedy a ona psala, že by volila ivf. Ve středu jdu na první konzultaci, tak jsem zvědavá. Jak dlouho jste se snažili o mimčo a na kolik vás to IUI vyšlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
3.12.10 23:08

no my jsme se snažili od ledna, já už jsem 2× těhotná byla s bývalým přítelem před třema lety ale bohužel (nebo ted když to vezmu zpětně tak bohudík) to nevyšlo, tak jsme zkusili CAR, jestli jsme v pořádku. Přítel měl špatnou morfologii spermií, ale jinak v normě, tak nám doporučili IUI na začátek, pokud se to nepovede 3× tak IVF nebo ICSI.
Platili jsem 500,– za tu kanylu, kterou se zavádí spermie a cca 200 za Pregnyl, co jsem si píchla, jinak nic, 6× ročně to platí pojišťovna. IVF je už myslím placené z vlastní kapsy, ale nejsem si jistá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
3.12.10 23:14

womanz: no já jsem už pregnyl měla spolu s clostilbegytem a duphastonem a pak proverou a nevím s čím ještě. Doktor dělala stimulaci tři měsíce, pak jsem šla na laparoskopii a tam se ukázalo, že je vše ok, manželův spermiogram taky hodně dobrý. Ještě mi doktor říkal, že hned další cyklus po laparoskopii se může zadařit nebo do půl roku. Tento měsíc už je to půl roku, co jsem tam byla a pořád nic, takže sám řekl, že jiná možnost není než vyhledat nějaké centrum… Jsem zklamaná a už moc doktorům nevěřím, připadne mi, že jen mažou med kolem pusy a jde jim jen o prachy a on nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
4.12.10 11:10

Ahoj Kelynka, pokud jste oba v pořádku, tak nevidím důvod podstupovat IVF, to je zbytečně drahý, zkuste nejdřív IUI, zavedou Ti spermie až přímo k vajíčku, nemusí se prodírat tím hustým hlenem, možná v tom je problém, že se přes něj ani k vajíčku nedostanou.
Jinak nevidím důvod, proč nemůžeš otěhotnět. Zkuste to a hlavně na to moc nemysli, zaměstnej se něčím jiným, psychika taky dělá hodně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
4.12.10 11:19

ahojky womanz, no mně to doktor řekl, že je to po psychické stránce, je fakt, že na to fakt hodně myslím, ale můžu říct, že jsem se po laparoskopii uklidnila, když mi řekli, že je vše ok. Folikuly mi krásně rostou, každý měsíc jsem to měla krásně nachystané akorát tam asi nedorazily ty spermie, aby se uchytly :(. Já ti fakt nevím, právě proto jsem musela podstoupit tu laparku, jelikož si doktor myslel, jestli tam ta cesta není nějaká zablokovaná a není, vše je jak má být. Fakt už tomu nerozumím. No já té metodě moc nerozumím. Tam ti zavedou spermie a čekáš, jestli se to ujme? Tam to asi není na vložené vajíčka, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
4.12.10 14:27

Laparka se dělá aby zjisili jestli máš průchodné vejcovody, ne hlen. Při IUI ti zavedou spermie až do dělohy, spermie tudiž nemaj tolik práce proplavat hlenem a dostanou se hned k uvolněnému vajíčku.
Je to jen na Vás jestli zkusíte tuto metodu nebo půjdete rovnou na IVF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
4.12.10 15:46

aha, takže tam se třeba může stát, že se chytí i tři, že? :D A vám to vyšlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
4.12.10 16:35

no pokud máš normální ovu tak se uvolní jenom jedno vajíčko, pokud podstoupíš před samotným IUI stimulaci tak je jasné, že ti tam pravděpodobně dozraje vajíček víc :-) Mě nestimulovali, na samotném IUI jsem byla teď ve středu, takže nevím jestli se to povedlo, to uvidím tak za 10 dní :-) Ale hrozně mě bolí pravý vaječník z kterého došlo k ovulaci,tak nevím co to je :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
4.12.10 16:43

tak ti držím pěsti, aby to vyšlo :) Jinak děkuji za vysvětlení :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
4.12.10 18:29

Děkuji, byla bych nejšťastnější na světě :-)
Jen mě trápí ta bolest vaječníků, tak to asi budu v pondělí řešit a zavolám do CAR jestli to je normální..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.