Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj, my take chceme jit nejprve na to iui, na to ivf se mi moc nechce, je to dost drahe.ale kdyz nam nic jineho nezbyde, tak do toho pujdem. my jsme pry oba totalne zdravi, mladi, tak nevime, proc to nejde
třeba to je jenom psychikou… my jsme taky volili nejdřív IUI přece jenom tam nějaká naděje byla, ale spermio u nás nic moc a tak jsme po třech pokusech šli do IVF a nelitujem ![]()
Ahoj holky,
jsem tu nova a tak me zajima par veci. Pozitri nas ceka prvni nasvteva v Caru v Repromede. Tak nejak vim, co nas asi ceka, ale i tak me zajima, pokud nekdo chodi do Repromedy, jak to probiha, jak dlouho od prvni konzultace trva, nez dojde k transferu.Na gynde mi rikali, ze nam s partnerem budou brat krev na genetiku a ze na vysledky budeme cekat dva mesice, nemate s tim nekdo zkusenost? Kdyby nam tu krev vzali hned na prvni navsteve, protoze to cekani je fakt umorne ![]()
@kacgaba Ahoj, chodím taky do Repromedy. Nám vzali krev hned na první konzultaci, na všechno možné a opravdu jsme na výsledky čekali skoro dva měsíce, ale jakmile dojdou a jsou dobré, tak to jde rychle.. Neboj se ničeho, vím, že to čekání je hrozné, já taky teď pořád jen čekám, ale u mě je to o něčem jiném.. Držím palce ![]()
Dekuji za informace. Ja tak nejak predpokladam, ze by nam mohli vzit krev na genetiku. Spolupracuji s doktory v Litomysli, kam dochazim na gynekologii, tak muzu vse resit v Litomysli a na odber a transfer do Brna, ale i presto jsem se na prvni konzultaci objednala do Brna. Taky ted bude partner pryc a to se zrovna krizi s tim, kdy jsem meli jit do Litomysle na odbery krve na tu genetiku a tak si rikam, ze by bylo fajn, kdyby nam to vzali rovnou v Brne zitra na ty konzultaci z toho duvodu, protoze by to bylo treba o mesic kratsi.Jak pises, to cekani je umorny. Cekame uz dlouho, a kazdy mesic u doktora slysim to same a tak jsem se rozhodli to resit, myslim si, ze neni na co cekat. Pevne doufam a verim, ze i u Vas se vse zadari a ze to bude v poradku.Moc ti to preju a vsem, kterym se snazi, protoze jen ti vedi, co to vsechno obnasi. HOdne stesti a dekuji za info ![]()
Ahojky
Tak my jdeme do Gennetu 17. února po roce snažení. Mně je 22, manželovi 23. Byl mi předepsán od mého doktora Clostilbegyt, který jsem brala 2 cykly po 2 denně stejně nic. Tak jsme se rozhodli jít do Gennetu v Liberci právě. Jsme objednaný k doktoru Petrovi.
Ahojky děvčata. Chci se zeptat na aktuální zkušenosti s první návštěvou CAR. Snažíme se o druhé dítko, já mám nějaký problém (nejspíš hormonální) a jelikož mi už mi táhne na 39 tak nás doktorka poslala do CAR. Ani nevím, co tam do těch 39 stihnu…
Musím mít žádanku z gynekologie?
Na první návštěvu jdu sama nebo i s partnerem?
Co všechno se na první návštěvě dělá?
Je potřeba přijít v určité fázi cyklu?
Platí se něco pokud mi ještě není 39? Případně co?
Jak dlouho trvá základní vyšetření?
Nemusíš mít žádanku. Ideálně jít s partnerem. Obvykle mu udělají na první návštěvě spermigram, tobě ultrazvuk a vezmou krev. Samozřejmě mimo menstruaci. Dobré je mít s sebou nějaké lékařské zprávy, pokud máš za sebou nějaké větší gynekologické onemocnění/operace apod. Základní vyšetření se obvykle neplatí. S doplatky za další služby asis reprodukce vás jistě seznámí. U nás to trvalo od první návštěvy k ivf asi tři měsíce, ale to bude hrozně individuální.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.