Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
já myslím, že je to možná i na dobré cestě, jestli tě to bolí tak, jako by jsi měla dostat menstruaci, bolení v podbříšku bývá u začínajícího těhotenství
To je vaše první IUI?
Ahoj kelynka, je to naše první IUI, tak jsem z toho ještě trochu vykulená. Ta bolest není v podbříšku, ale právě jenom na jedné straně na pravém vaječíku z kterýho proběhla ovulace a je to taková bolest, že mám pocit, jako by mi měl explodovat
pak píchání a pak zase tlak, fakt nevím co to může být. Včera mě kámoška uklidnila, že ona ma tyhle bolesti pořád při ovulaci a bolí ji to někdy až do měsíčků, ale já to nikdy nezažila, tak proč teď? No zkusím zítra zavolat do CAR, uvidím co mi řeknou…
ahoj womanz, no určitě si tam zavolej, oni ti řeknou, co je toho příčina, snad se ti tam to mimčo pořádně zavrtává a je to takové znamení, moc bych ti to přála ![]()
Děkuji
taky bych si to přála… Uvidíme jak mi bude zítra ráno, dnes to malinko polevuje, už mě to bolí jenom občas, třeba tam ani nebudu muset nakonec volat ![]()
po 14ti dnech pokud nedorazí MS si mám udělat test, pokud se dostaví tak se rovnou objednáme na druhý pokus. Já to asi nevydržím ![]()
dělali mi to ve středu 1.12. takže kolem 15týho si mám udělat test ![]()
aha, tak to je fajn a četla jsem si, že to byla docela rychlovka, že vás hned vzali a hned ti to udělali
Já jdu naprvní konzultaci ve středu, tak jsem zvědavá na kdy nám to naplánují ![]()
no byla to ryhlovka díky tomu že jsem dostala zrovna MS. Vás budou objednávat podle toho kdy máš MS, tz třetí den na krev a pak cca 12 den na první UTZ a pak asi podle toho pro jakou metodu se rozhodnete, každopádně držím palce ![]()
ano, máš pravdu třetí den musím na krev a rozhodli jsme se pro IUI a pokud se nepodaří, tak IVF, tak uvidíme. ![]()
Tak budu držet palečky, při IUI je malá šance asi jenom 10-15% ale i tak něco… Já musím vydržet do příštího týdne, jestli se to povedlo nebo ne…ten čas se tak vleče ![]()
děkuji moc
Je tam malá šance, ale musíme doufat, že to vyjde
Pak písni, jak to dopadlo
. To věřím, že se to vleče, jsou to nervy, které pak stojí za to ![]()
prosím tě a to iui se dělá ambulantně? Zavedou mi to tam a jdu domů?
Ahojky, u IUI jde manžel dvě hodiny před tebou do kabinky a po těch dvou hodinách si tě vezmou do parády
je to jako běžné vyšetření v zrcadlech u gynekologa, lehneš si na kozu, kanylou ti zavedou spermie přímo do dělohy, chvilku si tam poležíš, cca 15 min a jdeš domů. Žádný klidový režim nemusíš mít, ale je dobré si doma lehnout a ten první den odpočívat. Já jela ještě na nákup a trochu courala městem a až pak jsem jela domů. Trochu Tě může pobolívat břicho a pár dní špiníš. No a pak už jenom čekat jestli se to povedlo nebo ne ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.