Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Sice Ti nepomůžu, ale kde jsi, prosím Tě, četla o darování vajíček? Jak to opravdu funguje a je to vůbec v praxi vyžadované? Díky.
Ale svůj názor - jestli je to jako ve spermobankách (jen z filmů, nikdy jsem tam nebyla, tak nevím), tak jde o vzdělání (a spoustu dalších věcí), takže základní vzdělání vyžadované nejspíš nebude (bez urážky, myslím si to), i když hloupá nejsi. A těch 63 cm má být nejspíš 163, takže váha mi špatná nepřijde, to je v pohodě, ne? Nebo měříš opravdu 63 cm?
Urcite existuje darovani vajicek, je to myslim v nejakych GynCentrech specializujicich se na lecbu neplodnosti. Zda jsi idealni darce, to nevim. Ja o tom taky uvazuji, ale odrazuje me hormonalni lecba, co tomu predchazi. Aby mi to nejak nerozhazelo organismus. ![]()
Já vím, že to existuje, ale zajímá mě, jestli je to opravdu v praxi využívané, zda a jaký je o to zájem. Jestli to není zbytečné. Klidně a ráda daruji pokud budu moct, ale jestli je to k něčemu. Neznám ženu, která by si nechala dát od někoho vajíčka, to spíš tak adopce nebo jí odnosí dítě někdo jiný. Jestli teda nekoukám moc na televizi. ![]()
existuje to, kámoška to chtěla absolvovat, věkově to je snad do 35 let musíš mít už zdravé těhu a dítko na konci, rodinu bez genetické zátěže, vzdělání fakt nevím.. v Praze za to platí 20tis, po odběrech, kámoška ale skončila na tom, že když si píchala tu léčbu myslím do břicha, která předchází odběru, a díky které mají tvá vajíčka se xnásobit a vyrůst, tak po utz po nějaké době zjistili, že nerostly jak měli, takže k odběru nebyli dobré a tím to skončilo…takže ono i záleží zda se ti léčba vyvede, pokud ano, odeberou ti to…ale víc nevím, mám to zprostředkovaně od kámošky, co jsme řešili u kafe…:) řekla bych jinak že spousta žen to nedělá ale proto aby pomohli jiným, ale kvůli penězům, protože to je fakt dobře placený, můžeš to snad absolvovat jednou za půl roku…myslím.
kousanek.cz píše:
Já vím, že to existuje, ale zajímá mě, jestli je to opravdu v praxi využívané, zda a jaký je o to zájem. Jestli to není zbytečné. Klidně a ráda daruji pokud budu moct, ale jestli je to k něčemu. Neznám ženu, která by si nechala dát od někoho vajíčka, to spíš tak adopce nebo jí odnosí dítě někdo jiný. Jestli teda nekoukám moc na televizi.
Tak co vím, tak žena raději bude mít cizí embryo u sebe a prožije si tak těhotenství se vším všudy, než aby to za ní udělal někdo jiný
Řekla bych, že využívané je to dost, ale cesta k úspěšnému darování asi nebude zas tak jednoduchá. Já to znám jen okrajově, ještě plánuju jedno dítko (doufám, že se brzy zadaří) a pak bych ráda darovala vajíčka. Pokud tedy budu vhodná kandidátka. Jo a jelikož podstupuješ hormonální léčbu, tak už nesmíš kojit.
Myslím si, že to základní vzdělání bude vyřazující. ![]()
AHojík zakladatelko. ANo, v praxi je to zcela běžné, ale jsi mladá a hormonální stimulace je dost náročná. Vím o čem mluvím. Barunka je po IVF. Kritéria jsou přísná hlavně co se týká zdravotního stavu, pohlavních chorob a tuším, že i věku. Nejlépe uděláš, když si někam zavoláš a zeptáš se.
kousanek.cz píše:
Sice Ti nepomůžu, ale kde jsi, prosím Tě, četla o darování vajíček? Jak to opravdu funguje a je to vůbec v praxi vyžadované? Díky.
Ale svůj názor - jestli je to jako ve spermobankách (jen z filmů, nikdy jsem tam nebyla, tak nevím), tak jde o vzdělání (a spoustu dalších věcí), takže základní vzdělání vyžadované nejspíš nebude (bez urážky, myslím si to), i když hloupá nejsi. A těch 63 cm má být nejspíš 163, takže váha mi špatná nepřijde, to je v pohodě, ne? Nebo měříš opravdu 63 cm?
promin měřím 163cm…asi se mi tam nenapsala ta jednička.
Četla jsem o tom na internetu…a i s jednou ženou co už vajíčka darovala si píši.
hele dodelej si maturitu - ne kvuli darovani vajec, ale kvuli sobe. Na darovani vajec mas jeste furu casu, jsi mlada.
Rada bych tu uvedla na pravou miru nektere veci ![]()
Darovani vajicek je celkem vyzadovane a urcite to neni tak, ze si zena „radeji adoptuje nebo necha odnosit“ - to druhe snad u nas neni uplne legalni.. A jak uz psala Kakika - pokud si mezi temito vriantami zena muze vybrat, v 99 % pripadu si podle me vybere darovane vajicko.
Ja jsem byla darovat a nejen ze je to zadane, ale nekde se na vhodne darkyne ceka i leta ![]()
Jinak k dotazu zakladatelky - jednak sest tydnu po porodu je brzy, i pokud bys nekojila tak minimalne pul roku, nekde i rok po porodu, nebo pul roku po skonceni kojeni. A druhak opravdu vyzaduji alespon maturitu. Vaha jestli bude mit vliv - tak casto ma vliv na hormonalni rovnovahu, to by se videlo podle hormonalniho profilu.
Holky já teda nevím, ale mám kamarádku, která vajíčka darovala a rozhodně nemá maturitu. Je jí 21 let, má základní vzdělání, ze školy po dvou měsících utekla …, vydělává si jako společnice v jednom nejmenovaném podniku a samozřejmě to udělala jen pro to, aby měla peníze. Jediné co musela splnit, bylo to, že před brala nějakou dobu antikoncepci a pak testy na pohlavní choroby a HIV/AIDS.
já chtěla darovat vajíčka… nemusíš být už po těhu.. je jedno jestli dítko nemáš nebo jich máš 5. Vyplňují se asi 3 stránky dotazníku, choroby dědičné, získané, jestli je v rodině někdo homosexuáln, i vzdělání a postava se tam píše ale nevidím v tom nic špatného, to že ty máš základní vdělání neznamená, že tvé dítko nemusí vystudovat vysokou. Pak se dělají genetické testy a testy gynekologické. Pokud je vše ok tak tě přijmou do programu.. Další události už se můžou lišit podle centra. Zájem je o toto hodně velký
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahojík.Chtěla bych darovat vajíčka jen si myslím, že nejsem vhodná dárkyně.
je mi 21let a mám dvě děti (5let a 6týdnů) já i mjá rodina jsme zdrávy,ale měřím 63cm a vážím 82kg…zůstalo mi dost po první dítěti.A ještě mám jen základní vzdělání,kvůli tomu že jsme otěhotněla v prváku.Blbá ale nejsem
Ale mrzí mě to.....chtěla jsem pomoc ostatním ženám.