Vhodná na darování vajíček?

Anonymní
26.10.10 21:17

vhodná na darování vajíček?

Ahojík.Chtěla bych darovat vajíčka jen si myslím, že nejsem vhodná dárkyně.
je mi 21let a mám dvě děti (5let a 6týdnů) já i mjá rodina jsme zdrávy,ale měřím 63cm a vážím 82kg…zůstalo mi dost po první dítěti.A ještě mám jen základní vzdělání,kvůli tomu že jsme otěhotněla v prváku.Blbá ale nejsem :-)
Ale mrzí mě to.....chtěla jsem pomoc ostatním ženám.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26.10.10 21:40

Sice Ti nepomůžu, ale kde jsi, prosím Tě, četla o darování vajíček? Jak to opravdu funguje a je to vůbec v praxi vyžadované? Díky.
Ale svůj názor - jestli je to jako ve spermobankách (jen z filmů, nikdy jsem tam nebyla, tak nevím), tak jde o vzdělání (a spoustu dalších věcí), takže základní vzdělání vyžadované nejspíš nebude (bez urážky, myslím si to), i když hloupá nejsi. A těch 63 cm má být nejspíš 163, takže váha mi špatná nepřijde, to je v pohodě, ne? Nebo měříš opravdu 63 cm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
26.10.10 21:44

Urcite existuje darovani vajicek, je to myslim v nejakych GynCentrech specializujicich se na lecbu neplodnosti. Zda jsi idealni darce, to nevim. Ja o tom taky uvazuji, ale odrazuje me hormonalni lecba, co tomu predchazi. Aby mi to nejak nerozhazelo organismus. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.10.10 22:10

Já vím, že to existuje, ale zajímá mě, jestli je to opravdu v praxi využívané, zda a jaký je o to zájem. Jestli to není zbytečné. Klidně a ráda daruji pokud budu moct, ale jestli je to k něčemu. Neznám ženu, která by si nechala dát od někoho vajíčka, to spíš tak adopce nebo jí odnosí dítě někdo jiný. Jestli teda nekoukám moc na televizi. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
26.10.10 22:12

existuje to, kámoška to chtěla absolvovat, věkově to je snad do 35 let musíš mít už zdravé těhu a dítko na konci, rodinu bez genetické zátěže, vzdělání fakt nevím.. v Praze za to platí 20tis, po odběrech, kámoška ale skončila na tom, že když si píchala tu léčbu myslím do břicha, která předchází odběru, a díky které mají tvá vajíčka se xnásobit a vyrůst, tak po utz po nějaké době zjistili, že nerostly jak měli, takže k odběru nebyli dobré a tím to skončilo…takže ono i záleží zda se ti léčba vyvede, pokud ano, odeberou ti to…ale víc nevím, mám to zprostředkovaně od kámošky, co jsme řešili u kafe…:) řekla bych jinak že spousta žen to nedělá ale proto aby pomohli jiným, ale kvůli penězům, protože to je fakt dobře placený, můžeš to snad absolvovat jednou za půl roku…myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
26.10.10 22:18
kousanek.cz píše:
Já vím, že to existuje, ale zajímá mě, jestli je to opravdu v praxi využívané, zda a jaký je o to zájem. Jestli to není zbytečné. Klidně a ráda daruji pokud budu moct, ale jestli je to k něčemu. Neznám ženu, která by si nechala dát od někoho vajíčka, to spíš tak adopce nebo jí odnosí dítě někdo jiný. Jestli teda nekoukám moc na televizi. :lol:

Tak co vím, tak žena raději bude mít cizí embryo u sebe a prožije si tak těhotenství se vším všudy, než aby to za ní udělal někdo jiný :think: Řekla bych, že využívané je to dost, ale cesta k úspěšnému darování asi nebude zas tak jednoduchá. Já to znám jen okrajově, ještě plánuju jedno dítko (doufám, že se brzy zadaří) a pak bych ráda darovala vajíčka. Pokud tedy budu vhodná kandidátka. Jo a jelikož podstupuješ hormonální léčbu, tak už nesmíš kojit.
Myslím si, že to základní vzdělání bude vyřazující. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
26.10.10 22:26

AHojík zakladatelko. ANo, v praxi je to zcela běžné, ale jsi mladá a hormonální stimulace je dost náročná. Vím o čem mluvím. Barunka je po IVF. Kritéria jsou přísná hlavně co se týká zdravotního stavu, pohlavních chorob a tuším, že i věku. Nejlépe uděláš, když si někam zavoláš a zeptáš se.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.10 22:36
kousanek.cz píše:
Sice Ti nepomůžu, ale kde jsi, prosím Tě, četla o darování vajíček? Jak to opravdu funguje a je to vůbec v praxi vyžadované? Díky.
Ale svůj názor - jestli je to jako ve spermobankách (jen z filmů, nikdy jsem tam nebyla, tak nevím), tak jde o vzdělání (a spoustu dalších věcí), takže základní vzdělání vyžadované nejspíš nebude (bez urážky, myslím si to), i když hloupá nejsi. A těch 63 cm má být nejspíš 163, takže váha mi špatná nepřijde, to je v pohodě, ne? Nebo měříš opravdu 63 cm?

promin měřím 163cm…asi se mi tam nenapsala ta jednička. :-) Četla jsem o tom na internetu…a i s jednou ženou co už vajíčka darovala si píši.

• Citovat
  • Upravit
43035
27.10.10 06:47

hele dodelej si maturitu - ne kvuli darovani vajec, ale kvuli sobe. Na darovani vajec mas jeste furu casu, jsi mlada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
27.10.10 12:01

Rada bych tu uvedla na pravou miru nektere veci ;-)

Darovani vajicek je celkem vyzadovane a urcite to neni tak, ze si zena „radeji adoptuje nebo necha odnosit“ - to druhe snad u nas neni uplne legalni.. A jak uz psala Kakika - pokud si mezi temito vriantami zena muze vybrat, v 99 % pripadu si podle me vybere darovane vajicko.
Ja jsem byla darovat a nejen ze je to zadane, ale nekde se na vhodne darkyne ceka i leta :-(

Jinak k dotazu zakladatelky - jednak sest tydnu po porodu je brzy, i pokud bys nekojila tak minimalne pul roku, nekde i rok po porodu, nebo pul roku po skonceni kojeni. A druhak opravdu vyzaduji alespon maturitu. Vaha jestli bude mit vliv - tak casto ma vliv na hormonalni rovnovahu, to by se videlo podle hormonalniho profilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
27.10.10 20:34

Holky já teda nevím, ale mám kamarádku, která vajíčka darovala a rozhodně nemá maturitu. Je jí 21 let, má základní vzdělání, ze školy po dvou měsících utekla …, vydělává si jako společnice v jednom nejmenovaném podniku a samozřejmě to udělala jen pro to, aby měla peníze. Jediné co musela splnit, bylo to, že před brala nějakou dobu antikoncepci a pak testy na pohlavní choroby a HIV/AIDS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10136
29.10.10 15:29

já chtěla darovat vajíčka… nemusíš být už po těhu.. je jedno jestli dítko nemáš nebo jich máš 5. Vyplňují se asi 3 stránky dotazníku, choroby dědičné, získané, jestli je v rodině někdo homosexuáln, i vzdělání a postava se tam píše ale nevidím v tom nic špatného, to že ty máš základní vdělání neznamená, že tvé dítko nemusí vystudovat vysokou. Pak se dělají genetické testy a testy gynekologické. Pokud je vše ok tak tě přijmou do programu.. Další události už se můžou lišit podle centra. Zájem je o toto hodně velký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.