Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já co jsem dostala MS , jsem hned volala do CAR, tam mi řekl doktor, že mám počkat na další MS a pak se teprve objednat. Jak to,že u tebe je to tak rychlé!!!
Anus, no já to měla ale také tak, akorát jsem měla dlouhý protokol tak jsem začala už s injekcema dříve, ale transfér byl 15.11, 24.11 příšla ms, a 24.12 druhá ms, a začala jsem se stimulkou, ale tím že jsem měla dloouhý protokol tak jsem začala s decapeptylem už 15.12. to se začíná 22dc -předešlého cyklu, takže jestli ty máš krátký protokol tak začneš při další ms, a pokud chceš mít jistotu, tak tam zavolej a objednej se na konzultaci. Já jsem tam volala hned ten den co jsem dostala ms, mluvila jsem s dr. Hromadovou, 24.11 a bavili jsme se že chceme hned jít do dalšího pokusu, a ona mi řekla pár termínů a já jsem si to rychle počítala a shodli se na 15.12 že to budu akorád 22dc a můžu začít s dlouhým protokolem, ale taky jsem měla dá se říct dvě ms než jsme začali zase stimulovat.
No a dnes jsem byla na utz, a nevím
na to jak mě bolí břicho jsem si říkala že tam budu mít foliků jako hrom a možná že jsem jen náročná, ale bojím se aby se neopakoval první pokus, deset foliků a nakonec nic z toho, No ale teď mám na pravo pět a na levo šest foliků, s tím že největší mají 13mm, pak 12, 10 a 8mm. Tak v pondělí znovu výlet do Brny, uvidíme jak jsme porostli a kdy půjdeme na věc… ![]()
Kelynko, kdy jsi tam byla? my dorazili až přesně na osm a hned si mě volala sestřička na krev, vím že tam nějaké holčiny seděli a pamatuju si je, ale to jsi asi ty nebyla ![]()
No já jsem tam přijela přesně v sedum a hned jak jsem vešla, tak akorát sestřička stála u recepce a vzala mě, takže super. Pak jsem nasedla do auta a frčela domů ![]()
já mám endometriozu 1.st, a manža má pomalejší spermije, 45% pohyblivost. a v Repromedě jak byl na spermiogramu tak má ještě 13% nějakých sperijek s kulatou hlavičkou, ty nejsou vůbec oplodnění schopné, ono je to dost málo 13%, ale zase s tou pohyblivostí už to naše šance -přirozeně počít, snižuje. U nás není řečeno že bych přirozeně neotěhotněla, jsou holky s horší endometriozou a otěhotní, chlap má spermio tak že jim doktoři nedávají žádnou šanci na těhu a přesto se jim přirozeně zadaří, my taky běžné páry -zdravé- mají 25% šanci otěhotnět přirozeně v každém cyklu, moje enodška a manžílkové spermijky nám dávají 5% šanci. ale čekat na ní, kdy nastane??? můžeme další dva roky, nebo dýl a nebo kdyby jsme nic nepodnikli tak za dva měsíce třeba otěhotním, ale kde mít tu jistotu??? myslím si ale že pokud otěhotním teď i s IVF, tak druhé těhotenství příjde samo, přirozeně, jak už jsem tu psala tělíčko se vzpamatuje a „půjde so sebe“ ![]()
Ano mám krátký protokol, máš pravdu, víš já jsem strašně nedočkavá, už bych chtěla zas stimulovat
. Snad se nám všem zadaří a budeme šťastné
. Také jsem slyšela, že jakmile se absolvuje IVF tak druhé těhotenství přijde samo. Anebo má někdo štěstí a přijde samo mezi prvním a druhým IVF.
Anousko já jsem si to po prvním IVFku malovala taky tak, že se stane zázrak na vánoce a budu těhotná a stanese to přirozenou cestou, ouha, zázrak se nekonal a my stimulkujeme
no ale věřím že i takto se dá otěhulkovat, třeba zrovinka vám to vyjd??? Snažte se
a uvidíme…
taky prot jsem is říkala že když to tentokrát nevyjde a nebude ani nic na zmražení tak si třetí-poslední pokus necháme až tak za rok, že to budem zase rok zkoušet přirozeně a snad
se zadaří třeba i takhle,
no ale teď mám úplně jiné myšlenky, aby mi rostly folíky a byly kvalitní. Holky, hlavně zdravíčko do Nového roku vám všem přeji, těhotným narození zdravých miminek bez komplikací a aby prood šel jak po másle
a nám těhulkochtivým aby jsme se brzy dočkaly bříška s miminkem.
mějte se krásně, papa ![]()
holky, přeji krásného Silvestra a šťastný Nový rok, ať už se konečně všechny dočkáme toho vytouženého miminka
)
HOlky přeju do Nového roku hlavně jedno přání všech tady - miminko v náručí ![]()
Ahojky holky v Novém roce
tak já mám za sebou i druhou kontrolu a ve čtvrtek jedeme na OPU. V Repromedě jsme byli včera, folíky porostly tak doufejme tam budou kvalitní vajíčka, a manža dá kvalitní spermijky a budeme mít kvalitní děti ![]()
ANUS, tobě se už to taky krátí, že? jak tak počítám tak příští týden bys už mohla stimulkovat, že??? ![]()
A DITU, ty už máš sbalenou tašku do porodky??? 14dní uteče jako voda ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď