Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
kely, děkuji moc, jojo já bych si to také přála
kéž by se potvrdilo pravidlo že napodruhé to výjde i u nás. A kdybych byla na tvojem místě tak bych taky zkusila nejdříve IUI, nám jej zatrhli jelikož máme horší spermio a u nás by to nic neřešilo, říkala paní doktorka že ta menší phyblivost neznamená že by nedošly spermijky k cíli, ale že tam dojdou vždycky, jenže pak už nemají sílu se zavrtat do vajíčka, takže pro nás jedině ICSI.
No ale v každém případě mám i šanci normálně otěhotnět, ale nechci čekat kdy to bude, jednou za deset let??? takže proto ivf…
![]()
Eli oni prostě iui nedoporučují i proto že z toho nemají velké penízky
bohužel…
taky si myslím, že jim jde hlavně o prachy. Z iui nic nemají, proto navrhují ivf
No chtěla jsem jít původně hned do ivf, ale jedna mě přemluvila, že ať první zkusím iui a je fakt, že nemám co ztratit
Pokud je vše v pořádku, tak by se mělo zadařit
, ale uvidíme… Nám paní doktorka řekla, že co tam děláme, když máme vše v pořádku, že je sama zvědavá jak to dopadne, tak uvidíme ![]()
No to já jsem chtěla raději nejdříve do IUI ale tak nám to paní dr vysvětlila.
Kelynko, víš jak, kolik je párů co nemají problém žádné a zkrátka jim to nejde, chce to jen pošťouchnutí. Určitě bych zkusila nejdříve IUI, u vás.
Dituš, tobě už se to krátí, co?? dnes je 18.12 za měsíc už budeš mít těsně před porodem, a nebo když to bude chlapeček tak bude nedočkavý a už to budeš mít za sebou a prcka u sebe… a když holčička tak si ještě počkáš, my holky než jdeme ven tak se musíme vyparádit, vždycky nám to dlouho trvá než se někam vypravíme
![]()
no uvidíme, zkusím jednou iui a pak ivf a pokud ani jedno nevyjde, nechám to tak ![]()
Eli ano ano jak popisuješ, akorát já mám tu zkušenost z okolí a z holek po ivf(tehotných) že rodily holčičku v temrínu nebo spíš před termínem a chlapečkům se na svět nechce… tak nevím nevím vidím to až na kolem ledna
i když bych raději dříve aby miminko bylo malé ![]()
Jasně Dituš, josu to babské rady, ale pro usmání…
nějak si to odůvodnit musíme.
A hlavně aby všechno dobře dopadlo a byli jste oba zdraví a to je nejdůležitější! ![]()
kelynko já taky, teď to druhé IVF, a pak dáme pauzu, pokud to nevyjde, jednak dostat se finančne do pořádku a pak i po duševní stránce, a necháme tomu volný prpůběh, poslední pokus si nacháme na později. Taky jsem uvažovala že pokud to nevyjde tak si zkusíme do léta našetřit a zajeli by jsme si k moři, odpočinout a přijít na jiné myšlenky.
noooo to nám taky doktor doporučil, jeďte si k moři a uvidíte, že se zadaří a to jsem ještě byla po laparoskopii měsíc, takže podle doktora tam měla být velká šance a vyhodilo se šedesát tisic za dovču a hovno ![]()
joooo, dovča super, určitě peněz nelitujeme, jeli by jsme i tak na dovču, ale podle doktoru je dovča dobrý lék, ale asi moc dobrý nebude, když se nezadařilo ![]()
moc jsem neporovnávala, ale určitě dražší je - o pár tisíců určitě ano
Anonymní píše:
holky jak se vám zdá repromeda drahá?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď