1. IVF - Repromeda

• Fotoalbum (393)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3040
4.12.10 11:32
kelynka píše:
fakt jsem zvědavá, jak to dopadne, no já bych asi na tu imunologii ani jít nemusela, jelikož jsem už s manželem hodně dávno miminko čekala, jenže to nevyšlo jak by mělo, takže bych jeho spermie neměla zabít, ne? Tak mi to aspoň říkal doktor, tak nevím.

Jenomže tvoje tělo se mění a můžeš zabíjet třeba embria nebo jim bránit ve vývoji.

Přítel neplatil nic. Vše šlo na pojišťovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
4.12.10 11:33

kelynko - trvej si na tom, máš na to právo a platí to pojišťovna. Jsou to jen 2 ampulky krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
4.12.10 11:42

takže jak tam pojedu, tak jim řeknu, že chci první udělat ty testy imunologie pro jistotu, když mám investovat tolik peněz. Za ty testy imunoligie se nic neplatí? A jak dlouho ty testy budou trvat než bude výsledek??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
4.12.10 11:43

a jak se to pak řeší, když zjistí, že se spermie zabíjí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
4.12.10 12:16

Nejdřív ti udělají hormonální profil, pak genetiku, spermiogram. Zároveň s genetikou si zažádej o imuno. Nic to nestojí - hradí pojišťovna.
Hormonální profil - max 14 dnů
genetika - 3 týdny až měsíc
spermio - 1 týden
imunologie - nejvíc 3 týdny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
4.12.10 13:01

no spermiogram už máme hotový, ten je hodně dobrý, dokonce mu doktor řekl, že by mohl být dárce :D. Jinak ten hormonální to zase nevím, co si mám pod tím představit a tu imunologii už jsi mi vysvětlila, takže na té budu trvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
4.12.10 13:04

myslím, že asi to bude tím, že ty spermie musím zabíjet, jelikož mi můj doktor dělal stimulaci vaječníku tři měsíce, pak pauza a pak zase tři měsíce. Brala jsem clostilbegyt, duphaston a pregnyl 5000, chodila jsem na kontrolu folikul a měla jsem je krásně velké, vše bylo každý měsíc nachystáno a stejně nic, takže si myslím, že prostě je musím zabíjet, jinak si to nedokážu vysvětlit, když má manžel tak dobrý spermiogram a já vše ok. Divné a že by v tom hrála až takovou roli psychika se mi fakt věřit moc nechce. Zase až tak vystresovaná nejsem, takže asi tak. Za dva a půl roku čekání už to člověka i přejde, takže asi tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
4.12.10 13:31

Všichni se ohánění psychikou. Já ti řeknu, že od začátku jsem myslela pozitivně. Prostě jsem si tam šla pro mimino. neúspěch jsem si nepřipouštěla. No a vidíš, jak to dopadlo.
Hormonální profil - jestli ovuleješ správně, jestli jsou vajíčka schopný dozrát, celkový stav hormonů - včetně štítné žlázy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
4.12.10 13:40

jj taky si myslím, že se vymlouvají na psychiku. Já si miminko přeji a na tom není nic špatného, takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
4.12.10 13:42

jinak můj cyklus je pravidelný 28dní, dostanu to úplně přesně na den, žádné zpoždění, ovulaci taky mám, dokonce mám i vždycky ovulační hlen, ovulace bývá kolem 14-16dne. Folikuly se mi taky tvoří, ale teda velikostně jak mají být jen s pomocí nějakých podpůrných léků. Jinak mám folikuly, ale malé, mám jich tam mraky :DDD. Ale s těma lékama mi narostly krásně velké folikuly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
4.12.10 13:50

a jak se vlastně odebírají ty vajíčka? Doktor říkal, že buď v nakroze nebo bez narkozy :/. Jdu hned ten den domů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
4.12.10 14:57

Kelly pod mírnou narkozou asi 15 minut a za cca 2 hodiny jdeš domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
4.12.10 15:17

tak to se dá určitě vydržet, to je fajn, že pak můžeš jít hned domů :) a po jaké době se vajíčka zavádějí? a ta stimulace před ivf se dělá první den menstruace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
4.12.10 15:50

u krátkého protokolu tuším od 2 - 3 dne cyklu, u dlouhého se prvně uspí vaječníky a začíná se předchozí cyklus a pak nějak asi 9 DC - záleží na stavu vaječníku.
u mě psychika po celou dobu procesu ivf byla dost bídně, pořád jsem očekávala nějakou překážku :nevim: prostě pesimista

zavádějí se embryja a ne vajíčka :wink: u prodloužené kultivace(cena 7000 příplatek) po 5 dnech, eliminují se riziko zavedení horších embryjí, při krátké kultivaci(bez příplatku) se zavádějí po 3 dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
4.12.10 16:02

aha, takže pokud se udělá ta kultivace, tak je větší šance, že se ujmou? Chápu to dobře? :-) Teď už v tom mám úplný zmatek :DDD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.