Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Kely prvně bez stimulace odběr krve, bude se čekat na výsledky a pak se uvidí zda nasadí stimulku, kdy máš mít ms?
Fakt ti vzali krev na imuno nebo na genetiku? Bylo by fajn kdyby ti udělali oboje, ale vím že raději dělají prvně genetiku a za 3 týdny se chodí pro výsledky a na konzultaci ![]()
Prokopová je fajn, dala mi do dělohy naše miminko
![]()
kelynka píše:
Ahoj Dituš, sestřička mi vzala krev na imunologii a jak dostanu menstruaci, tak mám přijít druhý nebo třetí den na krev na testy hormonálního profilu myslímA tam mi asi řeknou, kdy mám pak dojít na IUI. Domluvili jsme se, že první zkusíme IUI, když je vše v pořádku a pokud se to nezadaří, tak by jsme zkusili IVF, tak jsem zvědavá jak to všechno dopadne. Byla jsem s manželem u paní Prokopové a byla velmi příjemná
Akorát mi nedala termín další objednávky, jsme asi na to zapomněly
. Řekla, že na tu krev mám přijít i bez objednání, takže se pak budu muset zeptat co a jak a jestli bude nějaká stimulace nebo tak
no brala mi sestra krev a říkala něco o imunologii, že se na to čeká tři týdny a pak mi vezmou krev na hormonální profil a to akorát budou ty výsledky, takže to akorát vyjde a pak se asi rozhodnout jestli mi dá před IUI nějaké léky podle výsledků hormonálního profilu. Ale bez léků si myslím, že by to nemělo cenu. Aspoň clostilbegyt, po něm mám krásně folikuly
a pak pichnout pregnyl. Menzes mám mít 2. ledna. Doktorka říkala, že to teď blbě vyšlo, že mám akorát po menzes :/ Ale nevadí, já si počkám a snad se i dočkám
Na genetiku testy říkala, že by mi udělali jedině, kdybych se rozhodla na IVF, takže nevím :/ Tak to je super, že je šikovná paní doktorka Prokopová
Opravdu byla moc fajn, příjemná ![]()
To je Kelly príma, ta genetika opravdu až před ivf, hlavně že budeš mít imušku
zkus alespon 2 - 3 iui kamarádka uspěla napotřetí ![]()
kelynka píše:
no brala mi sestra krev a říkala něco o imunologii, že se na to čeká tři týdny a pak mi vezmou krev na hormonální profil a to akorát budou ty výsledky, takže to akorát vyjde a pak se asi rozhodnout jestli mi dá před IUI nějaké léky podle výsledků hormonálního profilu. Ale bez léků si myslím, že by to nemělo cenu. Aspoň clostilbegyt, po něm mám krásně folikulya pak pichnout pregnyl. Menzes mám mít 2. ledna. Doktorka říkala, že to teď blbě vyšlo, že mám akorát po menzes :/ Ale nevadí, já si počkám a snad se i dočkám
Na genetiku testy říkala, že by mi udělali jedině, kdybych se rozhodla na IVF, takže nevím :/ Tak to je super, že je šikovná paní doktorka Prokopová
Opravdu byla moc fajn, příjemná
no právě nevím, jestli na to budu mít nervy na tři pokusy
a pak kdyby nás mělo ještě čekat ivf. Asi to zkusíme jednou a půjdeme o ivf
Akorát nevím, jestli ta prodloužená kultivace nebo ne ![]()
Ahoj holky, taky patřím k vám do repromeďaček, no já mám trochu jinou zkušenost, chodím k dr.Hromadové.
Snažíme se přes rok a půl, taky nevěřím že by to bylo psychikou, ze začátku jsem si to ani nepřipoštěla, navíc začalo být léto a já si říkala že teď přes léto to vyjít ani nemusí, budou dovolené, grilovačky, vínko a tak, takže ze začátku jsem na těhulkování ani netlačila a stejně to nedopadlo…za půl roku mi moje gynd. nasadila clostilbegyt a duphaston na 4 měsíce v kuse, a za ty 4měsíce mi neudělala ni jeden utz jak na něj reaguju, navíc by se clostilbegyt neměl užívat déle jak 3měsíce, během té doby jsem poslala manžílka na spg kde zjistili 45%pohyblivost, čili trochu menší. Od svoji gyn jsem ztratila důvěru a přešla k jinému, ten mi udělal utz a podle něj jsem měla krásné folíky, zrovna jsem ještě dobírala clostilbegyt a další měsíc si mě pozval na diagnostickou laparoskopii, kde vše ok ale našli mi endometriozu 1st. Poslal nás do caru jelikož máme kombinovanou příčinu možné neplodnosti. Na začátku září první návštěva caru, udělali mi HP, manželovi SPG, je opravdu slabší než by měl mít takže nám IUI nic neřeší, jedině ICSI. další měsíc genetika a na konci října jsme začali stimulovat s dlouhým protokolem, od 22DC jsem si píchala Decapeptyl, a 1den dalšího menstruačního cyklu jsem začala baštit anopyrin a prednison. od 2dc jsem začala s Gonalem, 112jednotek první tři dny a pak 150jednotek. 6dc první kontrola krev a utz, a 10dc druhá kontrola krev a utz, celkem jsem tam měla 10foliků. 14dc OPU kde mi našli 9vajíček z toho 7dobrých a 5se oplodnilo, měla jsem PK a 5den po OPU jsem měla ET, ten mi dělala právě dr. Prokopová, taky moc hodná paní doktorka, manžel byl se mnou a byla jsem moc ráda jelikož paní dr nemohla chytit čípek a tak ho musela chytnout kleštěmi, bylo to nepříjemné ale dá se to v pohodě vydržet, vrtat zub je teda horší
. A ještě jsem zapoměla napsat že s 5oplodněných vajíček nám v den embyotransféru oznámili že se tři nevyvíjí dobře, jedno byla raná blastocysta a jedna lepší morula, takže na zmražení nic a zavedli jsme obě. MS přišla po devíti dnech po ET, na den přesně, ms mám pravidelnou jako hodinky, jak píše KELY, přesně 28dc je u mě červené nadělaní. Takže 1.IVF nevyšlo.
Nejdříve jsem nechtěla o dalším pokusu ani slyšet, probrečené údolí, kdo to zažil-chápe! ![]()
Manžel by šel hned do dalšího, ale že prý záleží na mě, injekce a tak, ale injekce je to nejmenší, mě IVF ani nevyčerpalo ani to pro mě nebyl záhul, po fyzické stránce jsem nic nepociťovala, ale po psychické!!! Jenže druhý den jsem se probudila a říkala jsem si že zkusíme vybít klín klínem a rozhodli jsme se hned jít do dalšího pokusu, třeba je moje tělo teď nějak vyhecováno že by se mohlo třeba zadařit. Taky uvádějí že druhý pokus bývá úspěšnější než první. Teď ve středu jsme se vrátili z Repromedy, byla jsem zrovna 22dc a tak jsem dostala hned injekci decapeptylu a opět dlouhý protokol, jen při 2dc mám vyšší dávky gonalu, tak uvidíme. takež já už jsem v koloběhu 2IVF.
Co se imunologie týká, ptala jsem se na to paní doktorky, moc o tom nechtěla slyšet a říkala že zatím nevidí důvod mi jí dělat, že jsem ani nepotratila a nevidí u nás problém v imunu,
navíc mi říkala že když se ty výsledky pošlou do deseti laboratoří tak z každé laborky příjdou jiné výsledky
tak jsme se na imunologii prozatím vyprdli a zkusíme se soustředit na druhé IVF, pokud to i teď nevyjde, tak si dáme pauzu a uvidíme v roce 2011 kdy se pustíme do třetího pokusu-když nebudeme mít mrazáčky, ale předbíhám a snad zbytečně ![]()
Jujda jsem se rozepsala
ahoj Eliz !!!! KOukám, že celkem popisuješ naše zkušenosti s repromedou, jen s tím rozdílem že nnám to vyšlo,ale průběh byl podobný, tady v den ET zbyle jen 2 embryjka - lepší blastocysta a lepší blastocysta. Eliz v den OPU brali tvému manželovi krev? A platili jste za to?
JInak zkušenost s clostilem mám podobnou a ještě nez kontroly na utz, potom změna dr a každý měsíc kontrola na utz - bohužel bez ovulace- důvod k ivf.
Moc ti přeju aby jste měla druhé ivf úspěšné !!!!!
Dita01 píše:
ahoj Eliz !!!! KOukám, že celkem popisuješ naše zkušenosti s repromedou, jen s tím rozdílem že nnám to vyšlo,ale průběh byl podobný, tady v den ET zbyle jen 2 embryjka - lepší blastocysta a lepší blastocysta. Eliz v den OPU brali tvému manželovi krev? A platili jste za to?JInak zkušenost s clostilem mám podobnou a ještě nez kontroly na utz, potom změna dr a každý měsíc kontrola na utz - bohužel bez ovulace- důvod k ivf.
Moc ti přeju aby jste měla druhé ivf úspěšné !!!!!
Ahojky, jo manželovi brali krev jak jsem byla na ET nebo jak jsem byla na OPU, to už si přesně nepamatuju, ani manža, ale brali, a neplatili jsme za to a vím že to bylo na AIDS a nějaké pohlavní choroby, mě to brali před stimulací.
![]()
Eli vidíš a my za to platili 1500 kč, tak jsme z toho celkem zmatená, protože vím že dost holek kterých jsem se ptala za to taky neplatili. Co se mi od nich nelíbí je to jak dávají ten slevový kupon na další ivf, dostali jste ho taky? Ale musí se vyčerpat do 3 měsíců. V den ET mi ho dali a bylo to dost morbidní, jak kdyby čekali že to nevyjde.
Taky na repromedě chválím Hromadovou(jen mě mrzí že ti to imuno nechtěla udělat) a potom je fajt Prokopová, vidím že máš podobné zkušenosti ![]()
No taky jsme dostali slevový kupon, sice jsem se pousmála ale lepší než nic…
jojo taky mě mrzí že to imuno nemám, ale nadruhou stranu mi dr Hromadová dobře vysvětlila kdy má smysl imuno dělat a kdy zatím zbytečně, navíc mi říkala že se na to dává prednison a ten bereme stejně právě z duvodu aby to trochu oslabilo imunitní systém a aby jsi lépe přijala cizí tělísko, pro to i anopyrin a takovou funkci má i Crinone co pak zavádíme do pochvy. Takže pro to udělají maximum aby to vyšlo, zase tomu já věřím, i když z nás mají peníze tak je jasné že každé klinice jde hlavně o dobrou reputaci, a hlavně o vysokou úspěšnost, jedině ítm se dostanou na žebříček výborných klinik.
Dr Fišer, mi dělal OPU, a taky poslední UTZ před OPU, jo je takový zdráhavější…, já ale naštěstí nejsem typ co by si tím nechal zkazit den, takže mi zas tolik nevadil, na ty dvě vyštření co jsem s ním prodělala byl v pohodě.Takže takové moje zkušenosti v Repromedě.
A netuším proč jste platili za manžílkovy test, nemá třeba pojišťovnu co nemá smlouvu s Repromedou??? ![]()
on má vzo tak to pochybuju
že by smlouvu neměli,jinak jak píšeš taky jsou mé zkušenosti celkme pozitivní a hlavně díky nim máme v bříšku miminko, za to jsme jim vděčná i když občas sýčkuji ![]()
dr Hromadová je dobrý doktor, vše vysvětli podpoří a doporučí, já si na ní nemohu stěžovat, dr Prokopová mě zase pěkně podržela u ET kdy jsem byla moc zklamaná že nám nezbylo nic na zamražení ![]()
kdybych se měla rozhodovat určitě s etam zaes vrátím, tam a nebo do reprofitu v Brně
i když tajné přání je abych už žádný car nepotřebnovala.
věřím, že vám při druhé ivf pomůže, ono se všeobecně řík že první je testovací jak tělo reaguje, takže u vás už vědí a udělají dle mého maxcimum.
Eli jak se endometrioza projevuje? to se bez laparky nepozná nbeo to má i klinické projevy?
AHojky, no já vlastně ani nevědla že nějaký problém mám, odjakživa jsem měla velmi bloestivou menstruaci-jeden z možných projevů endometroizy, a nic víc. jsem dosti hubená a ms mám tak normálně silnou, první dva dny silnou a další už jen doznívají a trvá mi cca 5-6dní. ale bolesti jsem měla někdy až takové že jsem lezla první den po čtyřech, než sjem to trochu rozchodila a než mi zabraly nějaké léky od bolesti, taky se mi stalo že jsem asi dvakrtá zvracela, z těch křečí. ale nikdy jsem tomu nevěnovala pozornost, vždyť koho nebolí břicho při ms??? ![]()
dr. mě pozval na laparku jen diagnostickou. dělal mi i hysteroskopii a chromopertubaci a takhle nic nezjistil že bych měla něco v nepořáku jen na levém vaječníku malé ložisko endometriozy 1.st, cca 7mm velké které mi odstranili. Něco o endometrioze jsem si pak přečetla na netu, něco mi řekli doktoři a já nad tím mávla rukou jelikož mi holky na diskuzích psaly že těch 7mm je nepatrné a vcelku nulanula prd! Takže jsem si říkala že to nebude mít nijaký vliv na otěhu, jenže jsem až tady na této diskuzi konečně rozklikla ty podpisy a tam si čtu že skoro každá které se nedaří otěhotnět a má za sebou i 5IVF tka má endometriozu takže mi ta endometrioza od včerejška začíná dost nahánět strach že i já budu patřit k nim! ![]()
Jojo taky proto že prý druhé IVF má větší úspěšnost tak jdeme hned do druhého, myslím si že moje tělo je po tak krátké době od prvního ještě nějak nabuzené hormonama a tak by se to mohlo povést tím tuplem než kdyby jsme čekali třeba půl roku, to by moje tělíčko mohlo !vychladnout! a bylo by to s ním jako na začátku-možná že v tomto nemám pravdu ale já si to myslím a je to v mojí kebulce tak mi to dodává sílu a pozitivní myšlení ![]()
a taky mi nechali stejné injekce jen podle prvního upravili jednotky, tak alespoň nějaká změna.
No jak píšeš tak taky jak nám dr Prokopová oznámila že máme jen jednu ranou blastocystu a jednu lepší morulku bylo mi jasné že není nic k zamražení, měla jsem slzy na krajíčku, manža ani nemluvil-raději, a já byla přesvědčená jelikož jsem hubená tak bych dvojčátka těžko donosila, tak jsem si říkala že když bude na zamražení tak dáme jen jedno a zbytek zamrazíme a když nebude nic k zamražení tak dáme tolik co bude, takže bylo u nás rozhodnuto že dáme obě. Pak jsem si říkala že pro dvojčátka abych je donosila budu klidně devět měsíců jen ležet, ale stejně nebyl důvod
no nic uvidíme, já si jdu za chvilku píchnout decapeptyl, normálně mi to píchá manžel-aby to neměl tak moc jednoduché
ale má nějaký firemní večírek, nebo spíše chlastačku, takže není doma, tak to zbývá na mě.
![]()
Eli jen piš , člověku je hnedka líp když vš pořeší s okolím. Díky za info o endometrioze ale zase já znám kamarádku co endom. má a na podruhé jim to vyšlo ![]()
Vážně?? Tak to je super, to mě potěšilo a zase mi t ododalo více věřit v úspěch, ![]()
ahojte holky, tak jste se tady rozepsaly, to je jedině dobře
Elizid: Moc ti přeji, aby vám ten druhý pokus vyšel ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.