Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
tak to je fajn, budu vyžadovat tu imunologii a zkusíme první IUI a pak se uvidí, jestli se to nechytne, tak bych zkusila IVF. V různých diskuzích jsem četla, že je lepší zkusit první to IUI, když je spermiogram hodně dobrý a folikuly rostou jak mají a menstruace je pravidelná na den. Protože pokud mi pořád doktor tvrdil, že mám vše krásně nachystané a manželův spermiogram je fakt dost slušný, tak tam asi musí být problém v tom, že se tam ty spermie nedostanou nebo je zabíjím.
Nee, spermiogram je čistě o četnosti, pohyblivosti a „kráse“ spermiek.
Imuno manželovi dělat nebudou. O to by si musel zažádat u své obvodní. V repromedě dělají jen ženské.
No, mě řekli, že imuno standartně před prvním IVF nedělají. Tenkrát mě to netrápilo, protože jsem počítala s tím , že to vyjde. Teď už bych jednala jinak.
Jo, a bohužel, je to o prachách.
no já to myslím tak, že budu vyžadovat to vyšetření, jestli spermie nezabíjím, to je přece to imunologické vyšetření, ne jak jsi psala? a pak bych volila tu iui a pak se uvidí
Určitě jdi do iui, nenech se odradit protže během iui je stimulace která tě případně připravuje na ivf. Kamarádce vyšel iui až na potřetí, pokud máte vše kompletní určitě do toho jdi !
lemaz: mám krásně průchozí vaječníky a dokonce byla i ovulace, když mi dělali laparoskopii. Mám cyklus na den pravidelný 28dní, nikdy se nezpozdí ani o den. Manžel má spermiogram výborný, takže proto bych první chtěla zkusit to iui, pokud teda výsledky imunologie a genetiky dopadnou dobře.
dita: určitě se odradit nenechám
Právě i doktor se pořád divil, jaktože se nedaří, když je vše ok, pořád to shazoval na psychiku, tak nevím. Pokud genetika a imunologie budou ok, tak to asi psychika bude
a proto si myslím, že je zbytečné se ženout do ivf, když můžu zkusit první iui, která je pro ty, kteří mají vše ok
Tak držím co mužu a at konzultace dobře dopadne ![]()
kelynka píše:
Ahoj Dituš, jdeme tam zítra ve tři hodiny
holky řeší tam i gynekologické záněty? Jelikož se mi pořád vracejí … tak nevím jak to řešit …
Hm to pochybuju to ti doporučí řešit u tvého gyndaře, tak řeší čistě neplodnost
Linda1 píše:
holky řeší tam i gynekologické záněty? Jelikož se mi pořád vracejí … tak nevím jak to řešit …
Kely jak jste dopadli na pohovoru? Jaký vám doporučili postup?
Ahoj Dituš, sestřička mi vzala krev na imunologii a jak dostanu menstruaci, tak mám přijít druhý nebo třetí den na krev na testy hormonálního profilu myslím
A tam mi asi řeknou, kdy mám pak dojít na IUI. Domluvili jsme se, že první zkusíme IUI, když je vše v pořádku a pokud se to nezadaří, tak by jsme zkusili IVF, tak jsem zvědavá jak to všechno dopadne. Byla jsem s manželem u paní Prokopové a byla velmi příjemná
Akorát mi nedala termín další objednávky, jsme asi na to zapomněly
. Řekla, že na tu krev mám přijít i bez objednání, takže se pak budu muset zeptat co a jak a jestli bude nějaká stimulace nebo tak ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.