Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
neboj vše ti bude vysvětleno nebo si zadej na netu ruzné cary a je tam přesně popsáno co vše ivf obnáší, určitě se v repromedě hodně ptej, oni ti musím odpovědět. Já znám holky co měla prodlouženou kultivaci a neotěhotněly, a taky naopak … takže v tom se těžko radí ![]()
Zkusím ti to vysvětlit.
Dlouhý protokol - diphereline (na uspání vaječníků) se píchá od 2 do 5 dne cyklu. Pak jdeš na jeden kontrolní utz a kdyxž je vše v pohodě, tak větčinou 20 dní od Dipherelinu se začíná s Puregonem. Dávku ti určí lékař. Píchá se od 12 - 15 dní. V tomto období máš 2 kontrolní utz. Pak se rozhodně, kdy bude punkce. narkoza je krátkodobá - cca 15-25 min, dle počtu vajíček.
Pak zhruba 2 hod ležíš a můžeš jít dom. Po punkci je potřeba se šetřit, hodně pít.
Pokud si zaplatíte prodlouženou kultivaci (v repromedě 7.700,–), tak ti je zavedou za 5 dní. pokud budete mít normální, tak je to za 2-3 dny. 5 dní před punkcí si vyplachuješ pochvu - roztok ti tam dají - cca300 Kč.
Jo, a zavádí se embria.
Po transféru si aplikuješ vaginální gel - každý den ráno. No, a pak už jen čekáš.
Zavádí se max 2 embria. Zbytek si můžeš nechat zamrazit. Za to se také platí, ale kolik - to ti neřeknu, protože jsme neměni nic na zamražení.
Kdyby tě ještě něco napadlo, tak řekni.
děkuji moooc. Jestli ten dlouhý protokol nebo krátký to mi tam poradí oni?
Ano, to vyhodnotí dle celkové anamnézy, toho, co máš za sebou, věku a výsledkem hormonálního profilu.
aha, no už se tam moc těším
Musíme podstoupit to imunologické vyšetření, myslím, že tam bude ten pes zakopaný
Akorát je blbé, že zase bude muset můj manžel podstoupit tu trapnou chvilku v kabince :/ Jsem myslela, že tam půjde jen jednou a pak na tu přípravu. Musím ho na to nějak připravit ![]()
IMuno se dělá z krve ne ze spg. Pokud už spg máte znovu ho dělat nebudou.
No, možná ho budou dělat. Slyšela jsem, že chtějí svoje výsledky.
aha, no na nějaké diskuzi psaly holky, že se to dělá u ženy z krve a u chlapa ze spermiogramu
. Ještě, že vás holky mám
. Tak to je super, my už spermiogram máme z Repromedy ![]()
Lemaz imuno se dělá z krve, vid? nebo se pletu? já vlastně myslela že z krve
no ony tam psaly, že se to dá na rozbor to sperma s mojí krví :/
Imuno - krev (u chlapa nám nedělali, ani se to standartně nedělá, ale jinak také krev)
Genetika - oba krev
Spermio - to je jasný ![]()
Hormonální profil - krev
aha, takže super. V tom případě nechápu, proč to nedělají hned před prvním 1.ivf. Proč na tom pacientka musí trvat, to je mazec, chtějí jen prachy, je to jasné ![]()
lemaz: takže mi vezmou krev a podle spermigramu co tam mají zjistí, jestli je nezabíjím?
ne vezmou krev tobě a vezmou krev manželovi, zjistí protilátky proti sobě nevzájem a dle výsledků určí dignozu případná rizika. Spermiogram nemá s imuno vyšetřením nic společného, teda asˇpoŇ myslím.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.