1. IVF - Repromeda

• Fotoalbum (393)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9821
4.12.10 16:11

neboj vše ti bude vysvětleno nebo si zadej na netu ruzné cary a je tam přesně popsáno co vše ivf obnáší, určitě se v repromedě hodně ptej, oni ti musím odpovědět. Já znám holky co měla prodlouženou kultivaci a neotěhotněly, a taky naopak … takže v tom se těžko radí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
4.12.10 16:12

noo ptát se budu :D Jinak děkuji za rady :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
4.12.10 16:33

Zkusím ti to vysvětlit.
Dlouhý protokol - diphereline (na uspání vaječníků) se píchá od 2 do 5 dne cyklu. Pak jdeš na jeden kontrolní utz a kdyxž je vše v pohodě, tak větčinou 20 dní od Dipherelinu se začíná s Puregonem. Dávku ti určí lékař. Píchá se od 12 - 15 dní. V tomto období máš 2 kontrolní utz. Pak se rozhodně, kdy bude punkce. narkoza je krátkodobá - cca 15-25 min, dle počtu vajíček.
Pak zhruba 2 hod ležíš a můžeš jít dom. Po punkci je potřeba se šetřit, hodně pít.
Pokud si zaplatíte prodlouženou kultivaci (v repromedě 7.700,–), tak ti je zavedou za 5 dní. pokud budete mít normální, tak je to za 2-3 dny. 5 dní před punkcí si vyplachuješ pochvu - roztok ti tam dají - cca300 Kč.
Jo, a zavádí se embria.
Po transféru si aplikuješ vaginální gel - každý den ráno. No, a pak už jen čekáš.
Zavádí se max 2 embria. Zbytek si můžeš nechat zamrazit. Za to se také platí, ale kolik - to ti neřeknu, protože jsme neměni nic na zamražení.
Kdyby tě ještě něco napadlo, tak řekni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
4.12.10 16:41

děkuji moooc. Jestli ten dlouhý protokol nebo krátký to mi tam poradí oni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
4.12.10 16:50

Ano, to vyhodnotí dle celkové anamnézy, toho, co máš za sebou, věku a výsledkem hormonálního profilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
4.12.10 16:55

aha, no už se tam moc těším :D Musíme podstoupit to imunologické vyšetření, myslím, že tam bude ten pes zakopaný :( Akorát je blbé, že zase bude muset můj manžel podstoupit tu trapnou chvilku v kabince :/ Jsem myslela, že tam půjde jen jednou a pak na tu přípravu. Musím ho na to nějak připravit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
4.12.10 18:38

IMuno se dělá z krve ne ze spg. Pokud už spg máte znovu ho dělat nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
4.12.10 18:47

No, možná ho budou dělat. Slyšela jsem, že chtějí svoje výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
4.12.10 19:13

aha, no na nějaké diskuzi psaly holky, že se to dělá u ženy z krve a u chlapa ze spermiogramu :DDD. Ještě, že vás holky mám :))). Tak to je super, my už spermiogram máme z Repromedy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
4.12.10 19:15

Lemaz imuno se dělá z krve, vid? nebo se pletu? já vlastně myslela že z krve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
4.12.10 19:17

no ony tam psaly, že se to dá na rozbor to sperma s mojí krví :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
4.12.10 19:54

Imuno - krev (u chlapa nám nedělali, ani se to standartně nedělá, ale jinak také krev)
Genetika - oba krev
Spermio - to je jasný :mrgreen:
Hormonální profil - krev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
4.12.10 20:38

aha, takže super. V tom případě nechápu, proč to nedělají hned před prvním 1.ivf. Proč na tom pacientka musí trvat, to je mazec, chtějí jen prachy, je to jasné :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
4.12.10 20:40

lemaz: takže mi vezmou krev a podle spermigramu co tam mají zjistí, jestli je nezabíjím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
4.12.10 21:09

ne vezmou krev tobě a vezmou krev manželovi, zjistí protilátky proti sobě nevzájem a dle výsledků určí dignozu případná rizika. Spermiogram nemá s imuno vyšetřením nic společného, teda asˇpoŇ myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.