Zkušenosti s realitkami

1155
29.7.10 21:33

Zkušenosti s realitkami

Ahoj,
dostali jsme se do situace, kdy musíme prodat co nejrychleji pozemek - stavební parcelu. Bohužel je to 200 km od našeho místa bydliště, navíc je ještě nutno „dopapírovat“ geometrické zaměření, zrušení hypoteční zástavy, katastr… Uvažovala jsem tedy o prodeji přes realitku. Na inzerát, který jsem si zkusila dát na jednom bezplatném inzertním webu, se mi ozývají realitky. Prozatím jsem v jednání s Proluxem a M&M. Naštěstí jsem žádnou jejich smlouvu prozatím nepodepsala a zřejmě jsem udělala dobře, protože ty diskuze o obou realitkách a zkušenosti lidí nejsou nejlepší. A tak se chci zeptat, zda máte někdo dobrou zkušenost s realitkama a kterýma. Nejlépe ze Severomoravského kraje.
Předem díky za příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3471
29.7.10 21:45

Ahoj, my kupovali byt přes Remax a byli jsme moc spokojení. Taky je to o lidech, s jinými realitkami jsme dobré zkušenosti neměli :wink:

Přeji hodně štěstí při prodeji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
29.7.10 21:46

PROBOHA HLAVNĚ NEEEEEEEEEEEEEEEE PROLUX.Všechno,jen ne je.Máme s nimy příšernou skušenost a pokud jsi se sem tam dívala na černé ovce nebo něco takového,tak oni tam byly min.2×.Pokud jste s nimy ještě nic nepodepisovaly,tak to ani za žádnou cenu NEDĚLEJTE.My s nimy už přez rok komunikujeme jen přez advokáta.M§M je solidnější.My jsme prodávaly byt a povedlo se nám to nakonec s MAX reality.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
29.7.10 21:49

Tak zrovna o Proluxu je diskuze o řádek níž… NIKDY NEBRAT!!! Jinak ze SM neporadím, my jsme ze stř. Čech

• Citovat
  • Upravit
1030
29.7.10 21:58

ahoj,jsem ze severomoravského kraje a máme výýbornou zkušenost s 1.opavskou realitkou-přes ní jsme prodávali a hned kupovali byt.
Jsou ochotní,vstřícní a rychlí,prostě profesionálové.O vše se postarali,my jen podepisovali :palec:

Loni jsme zas kupovali zahradu přes jinou realitku-MMreality,jak o nich píše Janč a taky vše proběhlo v pořádku a rychle.
takže hodně štěstí při prodeji :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
29.7.10 22:08

Theo, díky. Ta 1. opavská vypadá dobře, dokonce působí i v Krnově o který se mi jedná :palec: Určitě je zkusím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
29.7.10 22:08

My jsme prodávaly před 4 lety na ostravsku dům přes realitku Sting a byly jsme spokojeni. Všecno zařídily - návštěvy, notáře, atd. My jsme jenom podepsaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
29.7.10 22:16

Ahoj, tak my máme velmi drahou zkušenost s rk, takže jsem se zařekli, že rk již NIKDY. Kupovali jsme byt, peníze, jsme na žádost majitelky bytu, dali na účet rk, což jsme neměli dělat. Majitel rk vybral veškeré peníze, takže jsme naráz ocitli bez střechy nad hlavou a bez peněz s hypotékou na krku. Naštěstí po roce šílených nervů (byla jsem v té době těhotná s dcerkou, kterou jsem málem potratila) se majitelka bytu ozvala a udělala vstřícný krok a byt nám „nechala“ za úplatek. Naštěstí jsme na bytu měli hypotéku, takže v nejhorším bychom byt nechali bance, ale po soudech bychom se asi tahali tak jako tak. Takže z mojeho úhlu raděj obětovat čas, ale bez realtních kanceláří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
29.7.10 22:47

Dělala jsem v realitce a nedoporučuju ti ani MM, ani Prolux.Kam jsem vlezla, tam si na ně stěžovali…Takových stížností jsem si vyslechla min.15.Doporučuju nějakou menší realitku, bývají solidnější.A hlavně se moc dobře podívej, co podepisuješ, ať to není smlouva VÝHRADNÍ (nebo také exklusivní).Tu pak nemůžeš vypovědět (respektive můžeš, ale zaplatíš jako pokutu min.provizi).Bývá na dobu určitou (půl roku nebo rok).Trvej na smlouvě NEVÝHRADNÍ ( na dobu neurčitou s možností bezplatné výpovědi).Budou ti sice tvrdit, že s tou exklusivní máš ty a ty výhody navíc, ale prd, s oběma se jedná stejně.
Taky se zajímej o to, kam všude dávaj inzeráty na nemovitosti..Hlavně aby je dávali i na sreality, tam je samo nejvíc zájemců.
Prolux a MM mají nejmenší provize, což je super, ale za jakou cenu.. :roll: To si radši vem menší realitku s větší provizí..
Hlavně číst smlouvu, neboj, všechny realitky nejsou podvodníci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Milan0000
6.10.10 00:06

Realitka

Bohužel nevím jestli realitní kancelář Investment-Veselý působí i na Moravě, ale my jsme s ní byli maximálně spokojeni, jsou dobří a jednají férově. Zkuste se jim ozvat, třeba Vám pomohou.

• Citovat
  • Upravit
Milan0000
6.10.10 00:07

Realitka

Bohužel nevím jestli realitní kancelář Investment-Veselý působí i na Moravě, ale my jsme s ní byli maximálně spokojeni, jsou dobří a jednají férově. Zkuste se jim ozvat, třeba Vám pomohou.

• Citovat
  • Upravit
1
9.11.10 21:14

Ahoj, jjj, dle mého Sting je prostě jednička :-), vstřícnost, hlavně profesionalita. co mne potěšilo při prodeji, tak opravdu v provizi bylo vše od A-Z, nemuseli jsme hnout prstem a přišli jen ko konečné fázi - podpisu smlouvy. Co se týká MM, tak tam jsme měli bohužel zkušenost špatnou…neprofesionální jednání, víc se k tomu nemám chuť ani rozepisovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MilanC
4.6.11 22:17

Nedoporučujeme AAABYTY.CZ

Realitní kancelář AAABYTY.CZ nás jako klienta nedokázala žádným způsobem ochránit. Na úkor kvalitních služeb a spokojenosti upřednostnila svůj jediný zájem – zisk provize. Neposkytla nám v podstatě žádné kvalitní služby ani ochranu před podvodným jednáním a od celé věci se následně zcela distancovala. Bohužel ani kupní smlouva vyhotovená touto RK není provedena příliš kvalitně, což nám vše docela komplikuje.

Považujeme AAABYTY.CZ za nekvalitní RK a koupi bytu jejím prostřednictvím rozhodně nedoporučujeme. Tato společnost není ani členem Asociace realitních kanceláří.

Kdokoli by měl zájem o bližší podrobnosti a informace, můžete nás kontaktovat na emailu spatnarealitka@gmail.com.

Milan Čížek

• Citovat
  • Upravit
kajik002
12.9.11 18:51

Prolux

:-)
Tak já prodal pozemky do 2 měsíců přes Prolux a jsem spokojený. www.pozemky-prolux.cz

• Citovat
  • Upravit
kajik002
21.9.11 16:32

Čtu tady ty diskuse, a divím se.Já měl dům v Proluxu a po 2 marných prohlídkách se na 3 našel kupující a já jsem prodal.Takže nechápu tady těm reakcím. Posílám odkaz, kde jsem měl dům v nabídkách.
" www.domy-prolux.cz .{color: red}"

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel