Zlobící dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9148
29.12.18 20:39

Ani pri dnesni prenatální diagnostice nemusi byt down odhalenej vcas. Pokud nevyleze riziko v triple testu, nikdo amniocentezu neudělá a pozdeji na uzv to muze jit a nemusí poznat. Autismus odhalit ani nejde, protoze se nevi, kde presne v genomu je ulozeny.
Sourozenci postizenych deti situaci samozřejmě odnasej ale zaroven jsou zralejsi nez vrstevnici. To je zivot, jsou i deti bite a jinak tyrane, deti zneuzivane…a to jsou veci ktere rodice ovlivni. na rozdíl od postizeni pripadnyho sourozence. Tak pomalu s tema odsudkama, zvenku se vsechno snadno soudi ;)

Příspěvek upraven 29.12.18 v 20:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
29.12.18 20:42
@Tarjei píše:
@Lenka_Hal nelze se venovat stejne intenzivne zdravymu diteti jako postizenymu kdyz je dětí vic. To postižený stahne desne pozornosti. Jeden az dva lidi jsou na to proste malo.

Tohle ja teda vubec nezpochybnuju, jen bych se proste snazila ty skody minimalizovat. To o stejne davce pozornosti jsem psala, kdyz jsem nevedela presne diagnozy. Snad zakladatelce pomuze to, ze nebude na ni koukat jako na zlou, ale bude vedet, proc se tak chova. Zla je jen v jejim pohledu na svet. Ona si ten svuj teprve tvori a verim, ze lehke to nema… :nevim: drzim jim palce, obema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
29.12.18 20:47
@truelly píše:
Naprostý souhlas. A klidně se do mě pusťte. Takovou diagnózu, při dnešní prenatalni diagnostice, musela zakladatelka znát už dlouhodobě před porodem. V tom případě, třetí dítě v takhle rychlém sledu..sebevražda

Tak uplne presna a akuratni ta diagnostika vzdy neni. A hlavne je treba respektovat, ze jsou lidi, co neuznavaji potraty ani z takovych duvodu. Ja s ti problem nemam, nevidim postizene deti jako menecenne. Jen jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
29.12.18 20:48

@Lenka_Hal jo to my se všichni snažíme. Jen sil neni vzdy dost. Kazdej mame ty hranice jinde. A jak rikam, zvenku lepe nesoudit. Je to totiz nepredstavitelnej zahul. Jenze my mame ty nase mimone radi. Kazdeho vec, jak se k tomu postavi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
29.12.18 22:06

@Tarjei Tebe si pamatuju z jine diskuze na toto tema a rikala jsem si tehdy, jestli bych se mela v pristim zivote narodit jako „jine“ dite, tak bych rada u tebe. Myslim , ze zrovna ty to zvladas nadstandartne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
29.12.18 22:20

@Lenka_Hal jeeee Ty jsi mila, dekujuuuuuu :kytka: ..no urcite nejsem matka roku, to ani nechci, jen se snažím na veci divat z ruznych uhlu, to clovek zjisti nejvic. A rada premejslim o souvislostech…taky jsem děsně měkká no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
29.12.18 22:28
@axelina píše:
@Zvonilka83 ahoj taky nemam radu jen držím palce…já mám problematickeho syna (6) , dcera 1.5 roku je pohodářka. Ale syn mi dáva zabrat v podstatě od porodu…už ten byl strašný a táhne se to dál…po 20 letech jsem se vrátila k takovým blbým zlozvykum jako zatnute pěsti v noci, nespavost, tiky, kousání nehtu… už máme ale termin u psychologa.. věřím že mi topřinese alespon pochopení JEHO a jeho chování

Copak syn dělá, jestli se můžu optat? Musí to být náročné, ještě když je to od porodu. Snad to najde rozuzlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
30.12.18 09:06
@Lenka_Hal píše:
Tak uplne presna a akuratni ta diagnostika vzdy neni. A hlavne je treba respektovat, ze jsou lidi, co neuznavaji potraty ani z takovych duvodu. Ja s ti problem nemam, nevidim postizene deti jako menecenne. Jen jine.

Nepíšu o potratu, píšu o tom, že měli dobře promyslet, jestli ještě další dítě ano nebo ne. Kamarádka taky chtěla aspoň tři děti…no jenže když měla malá druhá dcera čtyři měsíce, tak dostala těžkou mrtvici, je ráda, že to přežila a dokáže se postarat o sebe a děti a další dítě už neriskují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
30.12.18 18:21

@Gituš já jsem se nezbláznila. Ale vím, že tady občas jedovatiny padají. Prostě je tvrdohlavá, nepřístupná, nevděčná a k sourozencům zákeřná. Že nerozlišuje, že už jsme si hrály, s tím nic nenadělám. Nemůžu si pořád hrát. Když přijdou děti ze školek, nastává chaos. Ale nikdy jsme ji neodstrkovali, naopak. Když se narodila, hned jsem věděla, že ji budu bránit a udělám pro ni všechno. Myslím, že na poradny už nebylo ani kdy. Ale děkuju za doporučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
30.12.18 18:22

@truelly ano. Třetí bylo plánované. Má zázemí, máme prostředky, jsme plně funkční rodina. O synovu handicapu jsem se dozvěděla ve 30tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
30.12.18 18:24

Trochu mám strach, že bude taky „zvláštní“ jinak než kluk, ale „zvláštní“. Už si to nepamatuju u starších, ale je normální, že dítě 1 rok a 7 měsíců chodí stále po špičkách? Pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
30.12.18 18:28

@Tarjei zrovna nedávno jsem vyplňovala dotazník PAS u pediatričky. Ale není ničím nijak zvláštní. Jen ten její náboj, nikoho moc nepustí k sobě, ani mě a tátu. Je taková svérázná, hodně uplakaná od miminka a spíš je to horší a horší. Jestli je taky autistka, tak úplně jiný typ. Syn třeba nemluví, teprve se učí. Ona mluvit umí. Ukazuje, mává, má oční kontakt.. jako jinak je podle syna „normální“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
30.12.18 18:32

@Zvonilka83 promin ale pripada mi, ze toho konkrétně o autismu moc nevis. Kazdej autista je preci jinej. Základ ty poruchy je triada narusenosti: rec, soc. vztahy, prizpusobivost. Muzou byt jen dve oblasti a pak je to atypicky autismus. Pokud jsou vsechny tri, byva přítomna mr ruzneho stupně a je to detsky autismus Jinak chozeni po špičkách provozuje rada autistu. Nejak se nemuzu vyrovnat s tim ze o tak malym diteti vytvaris tolik negativniho hodnoceni. Ja si spis myslim ze se snazis sama sobe namluvit ze mala je jen zlobiva a ne taky postizena. Ja rikavala synovi knize Ignor, nez se rozeznala ta diagnoza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
30.12.18 18:35

@Zvonilka83 sama pises ze k sobe dcera nikoho nepusti. Autismus je nejvic videt na socialnu. Zajímají ji lidi? Kdyz postavi neco treba z kostek, podiva se na Tebe aby se pochlubila a zjistila jestli to vidis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
30.12.18 18:37

@Zvonilka83 jde spíš o to, ze porizovat si dalsi dite byl genetickej risk. Ja na nej taky dojela. Jenze kdyz vylezl autismus u prostredniho, nejmladšímu uz byly tri mesice. Ja na vyber nemela. Devcata to myslela spis tak, ze byl pak hazard pořizovat si dalsi dite z hlediska genetiky …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí