Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Gituš já jsem jí neřekla, že je nevděčná, nemá ani dva, nemůže to chápat. Nedělejte ze mě blázna prosím. Hraju si s ní jak můžu, o děti se starám jak můžu, se synem pracuju jak můžu. A děkuji za rady a urážky.
@Zvonilka83 píše:
Trochu mám strach, že bude taky „zvláštní“ jinak než kluk, ale „zvláštní“. Už si to nepamatuju u starších, ale je normální, že dítě 1 rok a 7 měsíců chodí stále po špičkách? Pořád
Chozeni po spickach si myslim v tomto veku a neustale normalni neni, co na to rika detska lekarka?
@Zvonilka83 a nema nocni desy? Pro tento vek typicke. Za to nemuze. Moje zacala spat az ve 2,5 letech celou noc. Desy mela taky.
@blumen jak zakňučí, hned jsme u ní. A může mít tak malé dítě noční děsy?
@Zvonilka83 píše:
@blumen jak zakňučí, hned jsme u ní. A může mít tak malé dítě noční děsy?
Ano, pisu, je to pro ne typicky vek. Precti si o tom na internetu, staci zadat do googlu…
Ja musela uklidnovat, rozsvitit, tim se zklidnila a pak spala dal.
@blumen píše:
Chozeni po spickach si myslim v tomto veku a neustale normalni neni, co na to rika detska lekarka?
já jsem to s ní neprobírala. Ale chodí tak pořád a už mi přijde divné. Manžel mi tvrdí, že prvorozená - zdravá, taky chodila do 2 let po špičkách
nechci ji hned škatulkovat. Je malá, ale trošku mám obavy
Je nepřitulná, což jsem nezažila ani u syna s PAS. Vůbec mě nenapadá nic, čím by to mohlo být. My se jí opravdu snažíme věnovat hodně.
@Zvonilka83 tak ze neni pritulna me tak neprekvapuje, kazde dite je jine, ale ze chodi po spickach ano. To bych zavolala detske a domluvila si kontrolu. V autismu a podobnych vecech se nevyznam.
@Zvonilka83 jeste teda zalezi, kdy zacala chodit, zda je to nezrala chuze. A kdyz jsem to hodila do googlu, vyskocil na me opet autismus ![]()
@Zvonilka83 píše:
@Gituš já jsem jí neřekla, že je nevděčná, nemá ani dva, nemůže to chápat. Nedělejte ze mě blázna prosím. Hraju si s ní jak můžu, o děti se starám jak můžu, se synem pracuju jak můžu. A děkuji za rady a urážky.
@Gituš píše:
"@Zvonilka83Z logiky věci prostě o 1,5letým dítěti nemůžeš říct, že je nevděčný, asi ani zákeřný.
Já nikde netvrdím, že to říkáš JÍ. Takže já z tebe rozhodně blázna nedělám, ne v tomto ohledu, takže doporučuji pozorněji číst.
Ale tvrdím, že to dítě to cítí, nakrásno mu to nemusíš říct, ale ten přístup, ty emoce cítí. A můžeš si s ní hrát horem dolem, ale když ji manžel skoro nemůže ani cítit a ty píšeš takovéhle věci, tak prostě to OK není. Já jsem na začátku radila odborníky. Vás ani nenapadne se zeptat dětské dr. na věci, které vás zneklidňují /chození po špičkách/. A celkově je váš přístup, že tak nějak nechcete nic řešit a necháváte to vyhnít
.
Ale holčičce přeji, aby byla spokojená a v pohodě.
@Gituš já žasnu, co z tebe padá teda. Já se dětem věnuju dobře. A co jsou ti dva starší ve školkách, tak na sebe máme několikanásobně víc času a je to znát. Doma autistu mám, vím co je „podivné“. A všímám si proč chodí po těch špičkách. Protože pořád všude nakukuje, jen jsem to nezkoumala, až po tom, co ze mě děláš ignorantku. K pediatrovi chodím a byli jsme tam i teď přes svátky. Zmínila jsem to a v jejím věku je to prý stále v pořádku. Takže nejsem až tak líná matka, jak si myslíš. Holčička je spokojená a v pohodě, ale že jí to přeješ, to ti nevěřím zas já ![]()