Zlobivé koleno

3
14.10.12 17:10

Zlobivé koleno

Ahoj holky,
trápí mně pravé koleno. Už před 3mi lety jsem měla úraz, letos v červnu jsem ale vstala ze židle a v koleni ruplo znova. Bolelo mně přímo v kloubu, nemohla jsem koleno pořádně ohnout (když jsem zatla zuby, tak jsem koleno i přes tu bolest ohla uplně). Ale jakmile jsem se na nohu postavila, tak šla na zem, protože jsem se na ní neudržela. :nevim: Navštívila jsem chirurga, ten mi dal na týden ortézu a nic víc neřek, ani mně neposlal dál :pocitac: Do teď jsem mněla s kolenem klid, teď mně bolí znova. :zed: Na vnitřní straně zhruba uprostřed kloubu. Neměla jste to některá podobně? Jaká byla nakonec vaše diagnóza? Ráda jezdím na koni, takže potřebuju koleno funkční :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20296
14.10.12 17:26

Zkus najít nějakého ortopeda, to bude lepší než chirurg - prozatím 8)
Jinak po úrazech se často v kolenou tvoří voda, což by mohl být tvůj případ (pokud nemáš třeba prasklou čéšku apod)…voda se musí odsát a pokud je to ono, tak problémy přestanou. To ti ale vše musí zjistit doktor 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
14.10.12 18:14

Ahoj,
každopádně jdi k ortopedovi. Taky jsem měla úraz a skoro 10 let mi říkali, že je to v pořádku, za mastičky a léky na klouby jsem vyhodila peněz a peněz. Nakonec že simuluju. Našla jsem si jednoho dobrého ortopeda kterému se to nezdálo a nakonec jsem skončila na operaci. Natrhlé křížové vazy..Bohužel jak mi bylo řešeno, už nikdy to nebude dobré. Pokud už je jednou na koleni úraz, nikdy ti to nevyléčí na 100%, ale určitě se to dá zmírnit. Když příjdou na to, čím to je. Tak val val, na nic nečekej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.10.12 19:04

No skoro podobne to chirurg s tim nic neudela musite k ortopedovi ja mam umely pravy koleno od lonska pred 11lety jsem mela velky uraz kolene a doslo az na umely preskocilo v nem a bolelo uprostred a na boku a diagn. gonartroza 4.st. No a tf me ceka to druhe uz za tyden jsem s tim od konce srpna marod šla jsem do prace a nedošla podlomilo se mi koleno a diagng to same ale s tim umelym jsem spokojena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.10.12 19:12

Nateklý to nemam, takže voda by tam bejt nemusela.. Ale při chůzi sem občas jak deb*l, du si po rovince a najednou koleno zradí podlomí se, já udělám vyrovnávací manévr a du dál :D Tak si hold musim najít doktora, dodat si odvahu a jít :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
14.10.12 19:16

Tak vazy…ale to fakt může posoudit jen ten ortoped. Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.10.12 19:17

Praha.. Tady se snad někdo dobrej najde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
30.1.20 09:11

Kolení vazy

Dobrý den. Od 16.12. marodím. Uklouzla jsem a spadla a podle doktora jsem si natáhla vazy. Dostala jsem ortézu od poloviny stehna ke kotníku. Bolelo to jako čert, píchalo mě v tom a v noci v posteli jsem se nemohla přes to koleno ani otočit, vždy mě tam tak zapíchalo, že jsem zakřičela au! Nebo, když si na sedačce natáhnu nohu přes nohu a otočím s ní tak ta bolest je opravdu nepříjemná, tuhle jsem se až rozbrečela a chlap se mě zeptal, to tě opravdu tak bolí? Tak né asi…asi bych si to nevymýšlela… Ortézu nosím pořád, když jedu k lékaři nebo se jdu projít s prckem..chodila jsem i na rhb-magnet a po tom to bylo vždy horší…jinak v noci se stále budím, když mě v tom píchne a ráno než to rozchodím, tak mi to taky dýl trvá. Každopádně mám za sebou magnetickou rezonanci, ale výsledek budu vědět až po neděli. Jsem už z toho nešťastná, kolikrát udělám špatný krok doma a píchne mě v něm, že se mi udělá až špatně. Mám pocit jako by mi tam něco přeskočilo a vrátilo se to jako by zpět..dr. na poslední kontrole mi řekl i do papíru napsal, že tam je pořád otok a pokud se na té rezonanci nic neukáže tak mě čeká, že se mi tam budou muset podívat..jak píšu jsem nešťastná, nedokážu si představit jít do práce a tam jsem celých 8hodin na nohách :(. Prosím radu jestli jste to někdo taky tak měl a jestli se mám té atroskopie bát. Moc děkuji a hezký den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
30.1.20 12:27

Já jenom nerozumím tomu, pro zakládás tři diskuse na stejné téma v jeden čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí