Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
trápí mně pravé koleno. Už před 3mi lety jsem měla úraz, letos v červnu jsem ale vstala ze židle a v koleni ruplo znova. Bolelo mně přímo v kloubu, nemohla jsem koleno pořádně ohnout (když jsem zatla zuby, tak jsem koleno i přes tu bolest ohla uplně). Ale jakmile jsem se na nohu postavila, tak šla na zem, protože jsem se na ní neudržela.
Navštívila jsem chirurga, ten mi dal na týden ortézu a nic víc neřek, ani mně neposlal dál
Do teď jsem mněla s kolenem klid, teď mně bolí znova.
Na vnitřní straně zhruba uprostřed kloubu. Neměla jste to některá podobně? Jaká byla nakonec vaše diagnóza? Ráda jezdím na koni, takže potřebuju koleno funkční ![]()
Zkus najít nějakého ortopeda, to bude lepší než chirurg - prozatím ![]()
Jinak po úrazech se často v kolenou tvoří voda, což by mohl být tvůj případ (pokud nemáš třeba prasklou čéšku apod)…voda se musí odsát a pokud je to ono, tak problémy přestanou. To ti ale vše musí zjistit doktor ![]()
Ahoj,
každopádně jdi k ortopedovi. Taky jsem měla úraz a skoro 10 let mi říkali, že je to v pořádku, za mastičky a léky na klouby jsem vyhodila peněz a peněz. Nakonec že simuluju. Našla jsem si jednoho dobrého ortopeda kterému se to nezdálo a nakonec jsem skončila na operaci. Natrhlé křížové vazy..Bohužel jak mi bylo řešeno, už nikdy to nebude dobré. Pokud už je jednou na koleni úraz, nikdy ti to nevyléčí na 100%, ale určitě se to dá zmírnit. Když příjdou na to, čím to je. Tak val val, na nic nečekej!
No skoro podobne to chirurg s tim nic neudela musite k ortopedovi ja mam umely pravy koleno od lonska pred 11lety jsem mela velky uraz kolene a doslo az na umely preskocilo v nem a bolelo uprostred a na boku a diagn. gonartroza 4.st. No a tf me ceka to druhe uz za tyden jsem s tim od konce srpna marod šla jsem do prace a nedošla podlomilo se mi koleno a diagng to same ale s tim umelym jsem spokojena
Nateklý to nemam, takže voda by tam bejt nemusela.. Ale při chůzi sem občas jak deb*l, du si po rovince a najednou koleno zradí podlomí se, já udělám vyrovnávací manévr a du dál
Tak si hold musim najít doktora, dodat si odvahu a jít ![]()
Tak vazy…ale to fakt může posoudit jen ten ortoped. Odkud jsi?
Dobrý den. Od 16.12. marodím. Uklouzla jsem a spadla a podle doktora jsem si natáhla vazy. Dostala jsem ortézu od poloviny stehna ke kotníku. Bolelo to jako čert, píchalo mě v tom a v noci v posteli jsem se nemohla přes to koleno ani otočit, vždy mě tam tak zapíchalo, že jsem zakřičela au! Nebo, když si na sedačce natáhnu nohu přes nohu a otočím s ní tak ta bolest je opravdu nepříjemná, tuhle jsem se až rozbrečela a chlap se mě zeptal, to tě opravdu tak bolí? Tak né asi…asi bych si to nevymýšlela… Ortézu nosím pořád, když jedu k lékaři nebo se jdu projít s prckem..chodila jsem i na rhb-magnet a po tom to bylo vždy horší…jinak v noci se stále budím, když mě v tom píchne a ráno než to rozchodím, tak mi to taky dýl trvá. Každopádně mám za sebou magnetickou rezonanci, ale výsledek budu vědět až po neděli. Jsem už z toho nešťastná, kolikrát udělám špatný krok doma a píchne mě v něm, že se mi udělá až špatně. Mám pocit jako by mi tam něco přeskočilo a vrátilo se to jako by zpět..dr. na poslední kontrole mi řekl i do papíru napsal, že tam je pořád otok a pokud se na té rezonanci nic neukáže tak mě čeká, že se mi tam budou muset podívat..jak píšu jsem nešťastná, nedokážu si představit jít do práce a tam jsem celých 8hodin na nohách
. Prosím radu jestli jste to někdo taky tak měl a jestli se mám té atroskopie bát. Moc děkuji a hezký den ![]()
Já jenom nerozumím tomu, pro zakládás tři diskuse na stejné téma v jeden čas.