Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Magdaleeena jojo, u nás takhle funguje šanta. A rodičů kocour zas miluje kozlík. Kapnout kapku na zem a bude se v tom válet hodinu, a pak odpadne. ![]()
@Mista1 Pokud bys chtěla, můžeš mi napsat do zprávy, můžu Ti poslat grátis pro kotě na ozkoušení hračku plněnou kozlíkem. Vyrábíme se starší dcerou.
A trávu pro kočky jíte?
Já to zkouším stále dokola, nevzdávám to, ale zatím nikdo neprojevil zájem.. ![]()
@aiwwa píše:
@Magdaleeena jojo, u nás takhle funguje šanta. A rodičů kocour zas miluje kozlík. Kapnout kapku na zem a bude se v tom válet hodinu, a pak odpadne.
Kozlík zkus, ale opatrně. Kápla jsem ho na škrabadlo a kocour ho začal ožírat a bl. l pak jak Alík. Škrabadlo jsem potom prala a prala, protože on to pořád asi cítil a chtěl to okusovat.
Kotě mělo zůstat ještě minimálně měsíc u mámy. Nepotřebuje jen umět jíst pevnou stravu a chodit na záchod, ale taky se socializovat. Kotě zkouší hranice a máma kočka ho učí, kdy je přes čáru. Jak to dopadá, vidíš sama, a věz, že bude hůře.
To zaprvé. Zadruhé - je to mimino! Mládě úplně stejně, jako lidské mládě. Prostě potřebuje pozornost, péči, potřebuje unavit hrou, mazlit, znovu unavit hrou, znovu mazlit, nastavovat pevně, ale laskavě hranice. A prostě tě taky bude ze začátku (a taky v pubertě) budit v noci, tak to je. Je to noční tvor, je to mimino, potřebuje se to naučit. Co kotě fakt nepotřebuje je, aby ho jeho lidská macecha mlátila za to, že se chová jako kotě. Kočky nejsou žádné extrémní mrchy, ale dají ti prostě sežrat, pokud se k nim chováš blbě.
Doporučuji věnovat kotě hodným lidem, kteří o něj opravdu stojí, a sobě pořídit na hraní do 1kk plyšáka.
@Magdaleeena píše:
A trávu pro kočky jíte?Já to zkouším stále dokola, nevzdávám to, ale zatím nikdo neprojevil zájem..
@aiwwa
trávu musí mít každý den, má na zahradě šáchor.
Přes zimu v květináči.
Chce si hrát a chce pozornost. Ne ho praštit
. Jednak mělo být 12 týdnů u kočky a teprve je odloučit.
Když už ho máš, tak se mu věnuj. A nebij ho, neodháněj. Si pohraje a usne.
My máme doma kotě, kterého se někdo zbavil. Manžel se o něj staral v práci, než ho donesl domů. Když ho donesl, tak to bylo malé, že do dlaně se vlezl. A mého muže má, že je náhradní mamka. Protože se o něj první staral. Taky za námi chodí nebo nejvíc za mužem v noci. Buď si mu lehne na prsa, když leží na boku nebo si mu lehne na bok nebo se nacpe mezi nás, když jsme moc u sebe
a chce pozornost. Máme plno hraček doma kočičích. Když ty mu nestačí, tak si najde gumku na vlasy nebo sponku a to nahání.
Je to jak malé dítě. Chtějí si hrát. Máme i 7r. a ten je taky stále hravý.
Máš úplně normální kotě, jen si ho vzala od mámy o měsíc dřív, než si měla, takže se nanučil zatahovat drápky a potřebuje víc kontaktu.
Není zlobivý, ty neumíš zacházet s kočkami a nevíš co očkeávat. Zádrhel je v tom, že chováš zvíře a moc o něm nevíš.
Nevzala sis domů hračku co se dá vypnout, ale živou šelmu která potřebuje vhodné protředí a kontakt, aby to fungovalo.
Zavírat male kočičí mimino do chodby, kde nic není je týrání a jedinne co tím vyrobíš je neurotizovaný nešťastný kocour, co se začne třeba počůrávat a být agresivní. Stejně tak je naprostá idiocie kočku trestat za to, že dělá něco co je naprosto přirozené a ty si s tím neumíš poradit příčetně. Opět - jen tím vychováváš neurotickou kočku, se kterou je těžké vyjít.
Přečti si alespoň toto
http://www.kocky-online.cz/…kocku_20.pdf
Nejjednodušší řešení jak ho vychovat a jak zamezit tomu, aby byl deprivovaný, zejmna pokud budeš chodit na celý den do práce je zajít do útulku a vzít ještě jednu mladší kočku- tak 8-24 měsíců, ideálně už kastrovanou. Pro tebe to nebudou výdaje navíc, kočky budou výrazně spokojenější a budou daleko méně rušit v noci a zároveň budou daleko méně třeba z nudy ničit vybavení tvého bytu, zejmena když jim správně umístíš škrabadla, budeš se jim věnovat a budou mít kam zaléz a mít kde tě pozorovat z výšky.
a projdi tenhle youtbe kanál, ať dokážeš fungovat s kočkou tak, abyte všichni byli spokojení.
Bohužel kočky musejí být v bytě dvě, jinak se zblázní. Nebo může být jen jedna, ale musí chodit ven a tak je vysoké riziko, že přijde pryč. Vzácná plemena se kradou, ty normální vlitnou pod auto a podobně.
@Mista1 píše:
Dobrý den, kočkomilovébydlím sama v bytě 1kk, oddělená chodba s vchodem do koupelny. Bylo mi smutno, když jsem se odstěhovala od rodičů, tak mám od kamarádky malé kotě kocoura (2 měsíce.) Asi jsem byla naivní, přes den zlatý, mazlivý, na zachudek chodí od prvního dne, ale v noci mi skáče po hlavě, škrábe peřiny, už mi skočil i po obličeji, to jsem ho praštila teda. Snažím se si s ním hrát, unavit ho, sice spí, ale pak se 2× za noc probudí a začne zlo. Chápu, noční tvor, jeho přirozenost, zlobí… Ale také nechci být otrok, vstávám do práce, chci se vyspat… Napadlo mě, máte někdo zkušenosti s tím, zavřít kočku do místnosti, v mém případě tedy do té chodby, WC má v koupelně, kam volně může, misky má také tam, je zvyklý, jen bych mu tam pořídila malé škrabadlo, abych nemusela stěhovat velké, které mám právě ve velké místnosti, že bych mu tam vytvořila takové noční zázemí. Přes den by mohl běhat volně, když nejsem na posteli já, tak po ní neskáče, to je takový ospalý a mazlivý, ale na noc by šel tam. Myslíte, že by si zvykl? Aby se mi potom nemstil, jak to kočky umí
přítel u mě přespí tak 3× týdně, zatím spolu nebydlíme a zvířata mu nevadí, ale má také náročnou práci a chce se vyspat.
Kotě je příliš malé, mělo být ještě měsíc u kočky.
Kočka, se vychovava citem, nikoliv mlácením a zavíráním na samotku.
Je to noční tvor, tak se zlobeni /aktivita v noci dá očekávat.
Psychicky nevyrovnána kočka je vždycky problém, projeví se to v jejím chování.
Před kocourem je potřeba se zavřít, jak se dostane v noci do postele, bude si všechny svoje kočičí milostné i nenávistne pocity řešit na lidech. Kočky opravdu musí být dvě a zvykat si na sebe jsou to šelmy a jejich etologie je složitá.
@Gežitka píše:
Před kocourem je potřeba se zavřít, jak se dostane v noci do postele, bude si všechny svoje kočičí milostné i nenávistne pocity řešit na lidech. Kočky opravdu musí být dvě a zvykat si na sebe jsou to šelmy a jejich etologie je složitá.
prosim tě, jak jsi na to přišla. kočky fakt dvě být nemusí. to ostatní snad ani nekomentuju.
@Gežitka píše:
To je teda pěkná blbost
Dvě musí být pouze kočky, které potřebuji společnost
@Gežitka píše:Kocoura je potřeba zavřít?