Zlozvyk - kousání spodního rtu

61
27.1.11 11:57

Zlozvyk - kousání spodního rtu

Zdravím všechny maminky, máme doma 16 měsíčního prcka s pěkným zlozvykem. Od malička nám Tomášek odmítal dudlík, takže jsme nikdy žádný neměli, flašku taky atd… byl jen kojený, tak žádný problém nebyl. Jenže asi v 8 měsících jednou přišel na to, když se mu chtělo spát, že ho uklidňuje, když si kouše zoubkama spodní ret. Začal to dělat vyjímečně, ale postupně se to zhoršovalo. Nyní je to tak, že ho musím okřikovat a upozorňovat co minutu, aby to nedělal. Nedělá to jen když je hodně zaměstnaný. Jinak skoro pořád. Má už na pusince drobné červené pupínky a mají celou omačkanou pod bradou. Co s tím? Už nevím, jak na něj… a je mi líto, že jsem to dopustila a neudělala s tím něco od začátku, jenže mi to nepřišlo tak strašné..... Nechci aby měl pusinku celou poničenou a červenou. Budu vděčná za každou rozumnou radu, jak tomu zabránit nebo ho to odnaučit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Aty
7700
27.1.11 12:14

taková rada by se mi taky hodila. naše malá má tři a půl a už pár měsíců si taky kouše spodní ret.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
27.1.11 12:19

No já bych na šlo asi tak jak říkala babička mýmu taťkovi když byl malej a kousal si nehty- nech toho nebo ti je dám do pepře. :lol: :-D
Namazala bych jim je něčím co jim fakt chutnat nebude, ale co samozřejmě neuškodí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
27.1.11 12:20

můj muž si ten ret dodnes škube a loupe, vypadá u toho jako dementní jedinec, ale nepomáhá nic… dělá to i návštěvách :nevim:
mladej to od něj okoukal, málem jsem vyletěla z kůže, ale ten si naštěstí dal říct… :roll:
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
27.1.11 12:24

Pravda je že ten můj má tolik zlozvyků, co jsem předtím neviděla, a pak sem pochopila že to dělá jeho matka :lol: :-D tak rychle ho to odnauuuuuuuč :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
27.1.11 12:33
Dice píše:
Pravda je že ten můj má tolik zlozvyků, co jsem předtím neviděla, a pak sem pochopila že to dělá jeho matka :lol: :-D tak rychle ho to odnauuuuuuuč :lol:

jo, aby až se ožení, nebyly stížnosti… :lol:
NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
27.1.11 12:57

Tapi a zkoušela jsi mu teď dát dudlík?
Třeba by mu nevadil když chce něco kousat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
27.1.11 13:02

Ahojky tak malá si rtíky kouše taky pořád ale popravdě to má asi po mě :) ikdyž já to dělam jen když jsem nervozní :oops: za to Sárinka to děla kdykoliv :( taky ji furt napomínam ale pak si ji chvilinku nevšímam a má to do krve :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
27.1.11 13:54

Ahojky.

Mám 3 děti. Všechny odmítaly dudlík. Prostě se jim nadavovalo, když jsem jim ho zkoušela dávat. Dcera se též naučila uklidňovat cumláním spodního rtu. Dneska má 12, a když se soustředí nebo něco řeší dělá to pořád…
Taky jsem měla snahu jí vysvětlovat, že to nemá dělat celé roky, ale marně. Až byla starší, snažila se na to i soustředit, aby to nedělala, ale teď když se o tom bavíme mě říká, že je to takové automatické. Když třeba píšou písemku a soustředí se na něco, hnedka ho má v puse a jede :lol:
Syn má 3,5 a ten si to cumlal též. Ale pak jako když utne toho nechal,nebyly mu ještě ani 2 roky. Tomu nejmenšímu jsou 2 měsíce a zatím žádné uklidňovací manévry nepozoruju. Tak uvidíme, co si vymyslí…
Jinak teda obě starší děti nemají nijak deformované rty nebo něco. Toho bych se rozhodně nebála. I když vy tady píšete o kousání, u nás se teda jednalo o dumlání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
27.1.11 14:31

rtíky

On vlastně taky tak dumlá, jenže jak už má zoubky a pořád strčený ret v puse a přes to zoubky, tak se mu tam dělá červený otlak a má tam snad 5-6 červených pupínků, které se ne a ne zahojit. Jinak to zní možná blbě, ale jsem ráda, že to nedělá jen ten můj špuntík. Tak snad se obrnit trpělivostí a doufat, že z toho vyroste. :))) Já to taky občas dělám, ale jen vyjímečně a hned jak si to uvědomím, tak přestávám. :) :zed: Dudlana bych nerada už zkoušela když ho do teď nechtěl :wink: Ono je těžký zabavit ho, aby to nedělal, když třeba jedeme po Praze za babičkou a cesta trvá 45min. a on zatím běhat nemůže po metru a na všechno sahat. Tak je v kočáru, vesele kouká a dumlá. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
27.1.11 17:53

Tapi, tak bych viděla problém v tom, že tě při tom viděla ))-: uvědomila jsem si, že u nás to občas dělá manžel ))-:, ale malá to prostě dotáhla k dokonalosti a rtík si rozhryzává do krve ))-: no po mě má asi zase ohryzávání prstů )-: a já to mám po své mamince a ona po své, to je začarovaný kruh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucinye
20.9.12 06:45
@Aty píše:
taková rada by se mi taky hodila. naše malá má tři a půl a už pár měsíců si taky kouše spodní ret.

tak.. :/ myslím si že to namazat něčím co nema rada.. Je dobré..to neuškodit..:/ mě je 14..:/ a ja už si to i trhám ten ret až do masa :/ a i dolní a i horní rty :/ a nejhorší je že mi to pak i hnisa ale ja si to neuvědomuju :/

• Citovat
  • Upravit
versko001
16.7.13 13:55

cucání spodního rtu

Zdravím…máme 2roční robátko a cca rok si stále saje spodní ret…nevíme co s tím…prý existuje nějaká pomůcka, aby se nekazily zoubky jak rostou, nevíte co s tím? dudlík jsme nikdy neměli…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.15 08:07

Tak to jsme na tom stejně dělam to asi od pěti let a je to čimdal horši teď ve 14 si rty trham do masa. Nevim, ale prostě se toho nemužu zbavit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.