Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chci se poradit, jestli nemáte někdo podobnou zkušenost. Mám 17. měsíční holčičku a už asi 5 dní má na jazyku žlutý povlak. Nejprve jsem myslela, že to má z jídla, ale když to měla celý den, tak mi to začalo být divné. První dny to měla hodně žluté, skoro až do oranžova, teď druhý den je povlak spíš bílý a uprostřed světle žlutý, odpoledne to má vždy více. Nevíte čím by to mohlo být? A ještě mám jeden dotaz. Dcerka má skoro pravidelně k večeru mírně zvýšenou teplotu (ale to už pozoruji delší dobu). Teď jí měřím 3× denně, ale zvýšená je vždy až večer. Měřím v zadečku, odečítám 0,5 stupně a pak jsou naměřené hodnoty tako 37,2 - 37,5, někdy 36,8 nebo 36,9. Je to podle vás normální? Za každou zkušenost předem děkuji.
Dlouho přetrvávající teplota ač malá něco určitě signalizuje, určitě bych nechala malou prohlédnout lékařem.
Jinak co se týče jazyka našla jsem toto
http://zdravi.doktorka.cz/…odle-jazyka/
Já bych k doktorovi šla určitě , protože i zvýšená teplota vyskytující se několik dní po sobě není zcela normální. Nic jiného dost dobře ani poradit nejde… Nesetkala jsem se ještě se zažloutlým jazykem, ( s vyjímkou zabarvení od ovocných šťáv,lízatka či bombonu) a o to víc by mne to hnalo k lékaři.
Ahoj, můžu se zeptat jak jste dopadli u lékaře? Máme teď s 18 měsíčním synem podobný problém.. teplotu jsem nezjistila, ale 2 týdny už má v centru nažloutlý jazyk.. Zítra zavolám doktorce.. Díky
Ahoj,
můžu se zeptat jak jste dopadli se žlutým jazykem, co vám bylo řečeno? díky
@dinčik tak jestli tam @Tea byla, tak cca před 3 lety. Myslíš, že si to ještě pamatuje nebo že sem chodí? Naposled koukla na eMimino začátkem prosince 2012 ![]()