Jsem na eMimino docela krátce, ale i tak mě zajímá pár věcí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21680
1.11.18 16:35

@Yopii Takze jestli jsem to dobre pochopila, tak bys chtela, aby byly odpovedi vzdycky utesujici, ze nic spatneho se urcite nestane a ve vsem pozitivni.
Takhle to ale prece nefunguje :nevim: samozrejme je na miste, utesit vystresovanou tehotnou ci maminku, ale mazat med kolem pusy? Vetsina odpovida podle vlastnich zkusenosti. A vsude se najdou rypalove, s tim uz do toho jdes, pokud pises na internet.
Je tu prostredi prijemne, najdes tu podporu, nekdy je potreba nahled nezavisle osoby - otevre ti to oci. A myslim, ze tech pozitivnich reakci je tu porad vetsina ;)

Anonym typu, jaky kocarek do mesta? Opravdu nepochopim :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3283
2.11.18 12:24

@Yopii 1) Já jsem toho názoru, že i špatná zkušenost se dá sdělit citlivě, že ten můj názor nekdo nesdílí, ale neznamená, že nějak selhává diskuze. S neempatickým přístupem se setkáš jak v běžném životě, tak občas i v diskuzích. Tomu se nijak zabránit nedá.

1. Anonymy zcela chápu. Přeci jen jsou témata, která se těžko píšou bez anonymu. Anonymy na téma „co si dnes obleču“ taky nechápu, ale je to svobodná vůle každého člena. S trolly je bohužel všeobecně problém a při některých zvláštních dotazech člověk opravdu neví, jestli si někdo dělá srandu, nebo to myslí vážně.

Každopádně podtrženo a sečtono, vnímám stále eMimino, jako podpůrnou a vesměs citlivou zónu. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
3.11.18 17:58
@Yopii píše:
Ahoj, vim, ze za tohle jsi to asi schytam, ale budiz :D

Jsem na emimino docela kratce, ale i tak me zajima par veci, takze budu rada za vysvetleni.

1. Pise tady hodne zdenervovanych nastavajicich matek - boji se kde ceho… casto ctu reakce od dam (kolikrat matek), ktere mi hlava nebere… konkretne se jedna o vylicovani potratu a jejich „predpovidani“ (nejde videt hned srdicko, vacek na spatnem miste apod.). Zajima me proc? Tazatelky se sice ptaji, ale stejne jim stopro odpoved nedame, nejsme vedmy a vesmes se chcou zakladatelky uklidnit, aby to cekani na vysledek prezily :nevim: i kdyby se to nejhorsi stalo, tim, ze jim to budeme rikat predem jim neulehcime, jen je drtime jeste vic. Nebavim se o normalnich citlivych odpovedich, ktere tuhle moznost pripousteji, ale konci povzbuzenim.

2. Casto se tu nekdo napada kvuli anonymu… proc? :nevim: ucet vam prece moc infa neda ( presne jmeno a adresa atd.)… moznost anonymu tu je a plati pro kazdeho
O tom, ze se kazdy obvinuje, ze je troll nemluve :zed: tohle stejne nezjistime ne? Nebo ano? :nevim:

Diky vsem za cas;)

edit admin - odstraněna vulgarita

Ahoj,

k prvnímu bodu - rady a dedukce. Je tady docela velká skupina holek, které mají hodně široké osobní zkušenosti, nebo třeba zkušenosti z jiných sociálních sítí (nevím zda ty sama máš děti) nebo popisují životní zkušenosti kamarádek a známých - ale i třeba je tady i hodně zdravotních sester. Příjde mi, že se holky vždy snaží povzbudit, hledat pozitivní, ale zároven prostě když není srdce v 8-9tt tak to většinou končí špatně (ale já třeba měla první srdeční ozvy v 9tt a vždy se snažím uživatelky tímto povzbudit) :nevim: ono bohužel svět není růžový a otěhotnět (ačkoli se to ne vždy daří a hodně holek nebude souhlasit, protože to otěhotnění u nich byl boj a dlouhá cesta) ale otěhotnění je na celém těhotenství to nejjednodušší a celé těhotenství je jedna velká nejistota. Do toho si zapoj emoce a hormonální nestabilitu a už to jede a řešíš třeba drobnosti typu šíleně silného a častého průjmu v 7tt a křeče a už je tady další diskuze, která je pro hodně uživatelek usměvná až hloupá a zbytečná (mimochodem jsem uvedla svůj případ - prvorodička, a v 7tt jsem myslela, že se obrátím naruby, takové křeče, že jsem si byla jistá, že tohle nemuže tak malý plod vydržet :nevim: a tehdy mě holky moc podržely, ale i byly názory, že těhotenství šlo do háje a moje tělo čistí :nevim: ).
Prostě je to server pro těhotné a maminky a o tom to je - dotaz a odpovědi, názory, dedukce, coby kdyby, … :nevim:

A k druhému bodu - až tady budeš déle, tak některé uživatelky pochopíš, poznáš, vznikají taky přátelství, ale i nepřátelství :nevim: některé uživatelky se možná nudí, nebo zkouší a opravdu zaládají trollí diskuze, a trošku lžou :nevim: proč to netuším, ale samy se pak do svých lží zamotají. Proto nemužeme mít za zlé, že tady nějaká podezřívavost je. Mnohdy to jsou dotazy, kde by anonym ani nemusel být :think: a holky se stydí uplně zbytečně. Někdy jsou tak dotazy na anonymitu jen za učelem dodání sebevědomí, že se zakladatelka nemusí stydět a muže se přiznat, někdy je to z důvodu podezření, že někdo vymýšlí příběhy a „zbytečně“ čeří vody třeba tématem, které hodně rozděluje a je na něj hodně názorů a jindy to je ožehavé téma, kde se holky pak napadají :think:

Je to prostě server pro holky, které něco spojuje - asi většina z nás sem šla za učelem se bavit o rodině a s tím vše spojené (snažíme se o dítě, těhotníme, rodíme a snažíme se ve zdraví a psychické pohodě přežít rodičovskou, vychovávme dítě/děti, pak se také znovu zapojujeme do sociálního dění a nástup do práce a tak dokolečka dokola a některé řeší rozpady vztahů a navazování nových vztahů.

O tom to celé je :nevim: :mavam:

Al jinak doufám, že se ti tady líbí. Je to poměrně hodně návykové a když tady pak najdeš kamarádky a zabrousíš do skupin, kde uživatelky něco spojuje (třeba TP), to pak vznikají i velmi hluboká přátelství a je to super. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
13.11.18 23:39

Libi se mi tu urcite :D diky vsem za napsani, hodne mi to osvetlilo (co se tyce anonymu a trolu hlavne)
Co se tyce potratu, tak tam jsem nemyslela ty dotazy, ktere zminujete, ale treba(opravdu strelim) holka se pta, jak oznamit rodine za mesic tehu (je evidentne nadsena a uziva si to)- bude treba nejaka seslost (pta se na nejake vesele napady) a pristane ji tam x hlasek, ze muze do te doby jeste potratit, atd. Tady se mi to proste nehodi, protoze na to se nepta (a urco o riziku vi), ale sdili svou radost a kocha se :nevim:

Diky moc vsem za odpovedi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.11.18 00:30

@Yopii To proto, že jsi tu situaci nezažila. Prostě tu víme, jak často se průšvihy stávají a jak moc je obtížný to pak rodině vysvětlovat. Věř mi, to je hodně dobrá a užitečná rada.

• Citovat
  • Upravit
921
14.11.18 08:01
@Janli píše:
@Yopii To proto, že jsi tu situaci nezažila. Prostě tu víme, jak často se průšvihy stávají a jak moc je obtížný to pak rodině vysvětlovat. Věř mi, to je hodně dobrá a užitečná rada.

No ja prave z tehle rad mela psycho stavy a litala na pohotovost s kazdym pichnutim - a to jsem to do te doby neresila (kdy se zadari, jak se zadari, ovulace atd.) :lol: kolem me se ty hlasky mnozily a me chytala panika :D rekla jsem to hned ze startu, vsichni meli radost a ja je klidnila, ze to nemusi vyjit (protoze vim jake je riziko), ale nechtela bych slyset - jeste jsi nam to nemela rikat, treba potratis :nevim: moje neter to same, mela zamlkle, ale ani ji nenapadlo, ze nam to nemela rikat :nevim: s ni jsme to odvyskali a pak osmutnili…
Ale mas pravdu, lze to brat z vice uhlu ;) ten, kdo ti pise v tom vidi jen radu a treba to pise v nejlepsim umyslu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová