Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, potrebuji radu.
S pritelem jsem se k sobe vratili po 2 letech. Duvod rozchodu byk ten, ze narusil moji duveru a pak se se mnou rozesel. (Psal na eroticke masaze, chodil domu s mikinou od rtenky.. ). Rozchod jsem nesla spatne a on mi celou dobu psal, chtek se videt, choval se hezky… a zacali jsme se vidat, spali jsme spolu, ale on vztah nikdy nechtel obnovit.. mezitim jsem poznala jineho muze, zname se z minulosti a dost jsme si rozumeli… ale ja se pak rozhodla pro byvaleho… chtela jsem to proste znovu jeste zkusit.. sama nevim proc.. no ale ted po skoro roce si nejsem jista.. za posledni mesic jsem byla v kontaktu s tim druhym muzem, volali jsme si kvuli nejakym vecem a nejak jsme se rozkecali, bavili jsme se o zivote a vyrikali si vsechno, co bylo.. a ja ted nevim, co delat. V tom mem aktualnim vztahu mi neco chybi, nedokazu s pritelem mit sex, nebo respektive nejsem nikdy pripravena, mam ho rada, ale asi ho nemiluju… jsem zmatena..
psycholozku mam.. chodim k ni, ale prijde mi, ze se v tom hrozne placam..
A je nějaký důvod, proč s tím prvním musíš být? Nevidím v tom žádná pozitiva.
@syslomil jako ja ho mam rada, mam skveke vztahy s jeho rodinou, je pracovity, hodny, snazi se ted hodne, vim, ze by z nej byl skveky tata… jen mi proste neco chybi
@..martinna99… píše: Více
A co ti chybí? Já když mám partnera ráda, tak ho chci… a chci s ním být. Chci s ním spát… nejen, že mne to baví, ale i že chci, aby byl spokojený a nechtěl jít jinam. Máš osobní krizi nějajou nebo chtěla bys spát s někým jiným? Možná tě doběhly ty problémy z minula než jste se rozešli. Zkoušeli jste trávit čas s jinými lidmi dohromady?
Příspěvek upraven 12.07.25 v 02:39
Rozejdi se s ním, buď nějakou dobu sama a pokus se ujasnit si priority. A ano, souhlasím s názorem, že tě doběhla minulost. Je špatně, když s ním nedokážeš spát. To je ti určitě jasné. Ještě ses s vaším rozchodem a situací před dvěma lety nevyrovnala. Buď ho děsně miluješ a budeš schopna na vašem vztahu fakt pracovat, nebo se s ním rozejdi, dej si pauzu a zkus to s tím novým. Stejně ti to bude celou dobu vrtat hlavou, když zůstaneš v tom současném vztahu, jestli by někde nebyla tráva zelenější.
A co ten druhý muž - toho chceš? Ten tě přitahuje, chceš s ním být, myslíš na něho pořád?
Mohla by si se rozejít s prvním, skočit do vztahu s druhým, zjistit po 2 letech, že to není ono a hledat třetího. Pak č.4, č.5..atd. Možná budeš hledat celý život..
A kolik vztahů si měla doteď?
No, můj názor je, že do určitého věku a do určitého počtu vztahů je to prostě v pořádku.
Když cítíš, že se ten vzorec tvého nezájmu pravidelne opakuje, tak bude čas na sobě popracovat, což děláš už teď. ![]()
Možná v tvém životě chybí něco úplně jiného, jen to zatím neumíš identifikovat.
Takže jsi vlastně odkopla někoho, s kým ti bylo dobře, a vrátila se k někomu komu, koho ani nemiluješ, a ve vztahu ti něco chybí. Proč si takhle blbě komplikuješ život? Rozejdi se s ním, co jinéhobys chtěla vymyslet?
Asi mi chybi nejake pochopeni, pocit… netravime spolu moc cas, kazdy jsme v tomhle jiny a ja si prijdu v tomvztahu dost sama… asi potrebuju trochu vic vasen, nebo nevim jak to popsat.
S tou minulosti to je asi pravda, obcas na nej mam trochu vztek.. ze se zachoval, jak se zachoval a odkopl me a prijdu si tak jako zneuzite..
Ten druhy muz nel podobne zajmy a myslim na nej asi vic, nez bych mela.. ale bojim se, ze je to prave takove to, jdyz to nemam, tak to chci… a kdyz to mam, tak ne to nelaka..
Vztah jsem mela jeden “velky” a to s byvalym, predtim jsem chodila jen s dvema klukama, to byly takove detske lasky spis.. trvalo to tak 2mesice a bylo mi tak 16.
Čeho jste vlastně chtěla dosáhnout návratem k nevěrnému muži, který už jednou dokázal, že mu nelze důvěřovat? Co vás k tomu motivovalo? Nejspíš ne to, že byl tak skvělý a nedá se bez něj žít, že? Daleko spíš jste se z nějakého důvodu nechtěla pustit starého vztahu. Máte naučeno, že věci nesmíte vzdávat - a to ani když chcete? Nebo že vztah se musí udržet za každou cenu? Najděte tu motivaci. Jakmile porozumíte PROČ, tak se s tím dá lépe pracovat… Byla bych pro rozchod. A pro to, abyste se nevracela ani k tomu dalšímu ex, se kterým si teď dopisujete. Nechte minulé muže v minulosti. Tím, že mezi nimi budete pendlovat, budete prodlužovat to plácání se. Ani jeden není ON. Oba jsou jen někdo, s kým jste se rozhodla spokojit. Ale ne někdo, koho doopravdy chcete. To byste se v tom jinak takhle nemotala. To nejlepší, co můžete teď udělat, je být sama a přijít na motivace, které vás vedou k takovému chování a špatným volbám…
Kočko, jestli máš pocit, že chlap, který se chová tak jak popisuješ v úvodním příspěvku, je hodný a byl by z něho skvělý táta, tak to chce lepší terapii. Proč jsi chtěla návrat k někomu, kdo se k tobě choval takhle? Ani z tvého dalšího příspěvku to nevypadá, že by měl o tebe extra zájem.
Ja se j nemu chtela vratit, protoze jsem za ty dva roky mela asi predstavu, ze oba dospejeme a bude to ok… nevim, co jsem si myslela.. on v nejakych veci urcite dospel, ake prijde mi, ze ja proste nejsem uz ten stejny clovek. Hodne jsem ho predtim uprednostnovala, cekala na nej, mel jine priority, praci skolu… a ted mi prijde, ze potrebuju proste vic pozornosti asi.. ikdyz je schopny me jako skvele zabezpecit a vse.. ale porad mi prijde, ze vlastne nejak cekam.. do spolecnych aktivit se nehrneme.. vlastne zadne moc nemam, vikendy travime oba doma (mne je 23, jenu 25), ale radsi bych byla nekde venku. On rad odpociva, ma stresujici praci.. vestinou se vidime az vecer v tydnu a stejne zase pracuje.. snazin se mit jako pochopeni, ale chybi mi proste asi zit… mozna si rikam, ze jsem problem ja.. nevim
Nesedí ti, nejste spolu moc kompatibilní.