Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, maminky, setkala se některá z Vás se změnou barvy očí v důsledku hormonů v těhotenství nebo při kojení? Mívala jsem oči modro-zelené a teď kojím (9 měs.:-) a všimla jsem si, že mám oči zeleno-rezavé.. Nevím, jestli to je normální..
Díky za rady.
Oči jsem nezkoumala, ale vlasy mi určitě po dvou těhotenstvích ztmavly, tak oči zřejmě na podobném principu ![]()
Hormonama nevím, ale oči jak chameleon, taky zeleno modré, když jsem vzteklá, úplně zelené (chlap mi říká, že je to často
) Když unavená, modré, dokonce se mi mění i podle oblečení a líčení
Takže to možné určitě je ![]()
Nikdy jsem nesledovala kdy nebo proč, ale někdy mám oči čistě modré a jindy do zelena, takže je to asi normální.
Mám pomněnkové, ale občas jsou víc do tmava, jindy mají nádech do zelena, rozhodně mám jiný oči po probuzení a jiný večer. ![]()
Já mám normálně oči tmavší zelené s rezavým kroužkem kolem panenky. V těhotenství mi viditelně ztmavnou skoro do hněda. Takže tomu věřím, že je to možné.
Ester13 píše:
Hormonama nevím, ale oči jak chameleon, taky zeleno modré, když jsem vzteklá, úplně zelené (chlap mi říká, že je to často) Když unavená, modré, dokonce se mi mění i podle oblečení a líčení
Takže to možné určitě je
u mě taky tak, ještě se do toho přidává ocelová modrošedá… ale která nálada je jaká barva, to mám jinak (třeba modré jsou u mě štěstí ![]()
a můj chlap má hnědé a mění se mu třeba jantarově žlutohnědá, jako tygří oko, tmavě kakaové atd.
Dobrý den,
jsem žačkou Gymnázia Vysoké Mýto a pracuji na biologickém projektu Změna barvy očí podle nálady. Našla jsem tu Vaše příspěvek zmiňující se o tom, že vy nebo někdo z Vašich blízkých máte zkušenosti s tím, že se Vám oči mění, tak bych Vás chtěla poprosit, jestli byste byly tak hodné a napsaly mi k tomu pár podrobností, například věk, jestli máte vysledované, jakému citovému rozpoložení odpovídá která barva, jestli není někdo částečně barvoslepý… Nebo kdybyste měly třeba nějaké fotky, u kterých by byla ta změna při porovnání patrná, velice byste mi pomohly. Zatím mám jen velmi málo lidí, kterým se barva očí mění, takže budu vděčná za jakýkoliv podklad k porovnání. samozřejmě je to anonymní. Kdyby Vás to moc neobtěžovalo a mohly jste mi pomoci, předem mnohokrát děkuji! ![]()
M. Skokanová
Tohle téma mě také začalo zajímat. Moje dcera je 29měsíců stará. A po překlenutí druhých narozenin jí oči z pomněnkově modrých, úplně změnily barvu na hnědé s nádechem khaki zelené. Gabriela M
![]()
Mám dotaz. Syn od mala modro šedé oči, teď ve 13 letech se mu mění z profilu do hněda na slunci modro šedé s kroužkem do hnědé. Já nemám čistě modré oči a manžel hnědé. Myslíte že budou hnědé? Nebo může mít mix? Děkuji
@SvětluškaKajuška píše: Více
Pata diskuze o tom samem?
Myslim, ze hnede ne. Ale pokud je otec nejistý, tak otcem muze byt i modrooky i hnedooky.