Jak se chovat k problémové sousedce?

Anonymní
19.3.12 09:28

Jak se chovat k "problémové" sousedce?

Raději anonymně, nevím, zda dotyčná nenavštěvuje i e-mimino :roll:
Máme takový problém se sousedy, spíše tedy se sousedkou. Doneslo se nám, že kudy chodí pomlouvá nás - vše pramení za závisti z její strany. Sice nechápu proč a hlavně, co nám závidí, ale z řečí, které vede, to tak bohužel vyplývá :cert:
Nejde jen o řeči, ale jde i o víc, nechci být moc konkrétní, tak naznačím, sprostě naši rodinu udala na nejmenovaný úřad, který teď prošetřuje naše podnikání.
Přitom vloni v létě, když se tady přistěhovali, bylo vše OK, v létě jsme grilovali, pozvali je k nám, byla jsem ráda, že si mají děti s kým hrát a já s kým popovídat, vůbec mě nenapadlo, že to dokáže zneužít a být tak zlá :x
Vůbec nevím, jak se k nim chovat, máme malé děti, oni také, děti samozřejmě nechápou, proč se nám nelíbí, že si nepřejeme, aby jejich děti chodili k nám na zahradu, vím, že za to ty děti nemůžou, ale nějak to nemůžu překousnout, prostě si to nepřeju po tom všem. Nemůžu jí ani pozdravit. :evil: , fakt to mám tak moc v sobě, že to „prozatím“ nejde!

Tak se ptám, jak byste se chovaly Vy :?: Dokázaly byste se nad to všechno povznést a dělat jako by se nic nestalo :?:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8037
19.3.12 09:34

Anonymko,
co na to napsat,taky by mi z toho bylo všelijak a i tě chápu ohledně těch dětí.Samozřejmě že děti za to nemůžou,ale děti od takových lidí bych u sebe na zahradě nechtěla taktéž.Co si budem psát,závist je užírající,ale alespoň tě může blažit,že dotyčná se sama užere svou závistí,a že co vyšleš,to 10 násobně sklidíš,jak v dobrém,tak ve zlém,takže ono se jí vše vrátí.To už je bohužel častá česká vlastnost.Sousedku ignoruj,pokud na to máš žaludek,klidně ji slušně pozdrav,ona se bude užírat ještě víc,když uvidí,že jsi v pohodě,pokud by se náhodou chtěla vybavovat víc,pokaždé ji slušně odvěť,že moc pospícháš a máš moc práce.Přeji,ať máte klid a vše vám dobře dopadne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063

závist je mrcha no, asi bych si to s ní chtěla osobně vyříkat a klidně bych jí do očí řekla, co si o ní myslím. a ty děti, no …, jestli se s vašimi dětmi kamarádí, tak bych jim to asi nezakazovala, oni za to opravdu nemůžou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649

Naprosto presne vim o cem mluvis, dodnes si zive pamatuju na kontrolu dani meho otcima, kdy jej nekdo „naprasil“…
Nic ji nemuzes dokazat, ze to byla ona, nepises dalsi konkretni veci - u nas to bylo i napadani formou sms, mejlu a tak dale, no sila!!!
Ja jsem si s dotycnym razne promluvila, od te doby me osobne nechal na pokoji, pomlouva ovsem dodnes, nyni jsme si otevreli kavarnu a cekame staru z hygieny - proste zavist a potahne se to s nami dost dlouho, protoze dotycny s dotycnou je prinejmensim psychopat.

Snazila bych se styk s detmi omezit na minimum a onu pi.u ignorovat, nejvetsi zadostiucineni bude, kdyz pna uvidi, ze vam ty problemy opravdu pusobi, takze jednou bych ji upozornila a dale nejspise ignorovala, ale to se spatne soudi, kdyz nevime nic dalsiho, ze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
19.3.12 09:35

Rozhodně ne. A ty se tím budeš užírat pekelně dlouho, pokud jí to narovinu neřekneš. Nemusíš na ní být sprostá nebo křičet, ale já bych se jí v klidu šla zeptat, že jsi slyšela to a to a zda je to pravda. Může samozřejmě vše zapřít, ale to už pak uvidíš podle její reakce, jak se k ní dál chovat…

A ještě otázka, zda to víš jistě, že to vše pramení od sousedky? Ona lidská závist je hrozná a šíření informací stylem jedna bába povídala není moc spolehlivé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
19.3.12 09:35
carola píše:
Anonymko,
co na to napsat,taky by mi z toho bylo všelijak a i tě chápu ohledně těch dětí.Samozřejmě že děti za to nemůžou,ale děti od takových lidí bych u sebe na zahradě nechtěla taktéž.Co si budem psát,závist je užírající,ale alespoň tě může blažit,že dotyčná se sama užere svou závistí,a že co vyšleš,to 10 násobně sklidíš,jak v dobrém,tak ve zlém,takže ono se jí vše vrátí.To už je bohužel častá česká vlastnost.Sousedku ignoruj,pokud na to máš žaludek,klidně ji slušně pozdrav,ona se bude užírat ještě víc,když uvidí,že jsi v pohodě,pokud by se náhodou chtěla vybavovat víc,pokaždé ji slušně odvěť,že moc pospícháš a máš moc práce.Přeji,ať máte klid a vše vám dobře dopadne. :kytka:

Presne, cim vice uvidi, ze se vam dari a jste stastni, tim vice bude ona v nepohode a bude ji to vice zrat!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.12 09:36
AstraG píše:
závist je mrcha no, asi bych si to s ní chtěla osobně vyříkat a klidně bych jí do očí řekla, co si o ní myslím. a ty děti, no …, jestli se s vašimi dětmi kamarádí, tak bych jim to asi nezakazovala, oni za to opravdu nemůžou

To jsem chtěla udělat hned, vletět k ní a pořádně jí říct něco od plic, ale manžel mě zastavil, že mi za to nestojí.

Řekl něco ve smyslu, jak píše carola: „Nechej být, nenervuj se, boží mlýny melou“, ale moc tomu nevěřím, na takové lidi to neplatí :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.12 09:38
Barca12345 píše:
Naprosto presne vim o cem mluvis, dodnes si zive pamatuju na kontrolu dani meho otcima, kdy jej nekdo „naprasil“…
Nic ji nemuzes dokazat, ze to byla ona, nepises dalsi konkretni veci - u nas to bylo i napadani formou sms, mejlu a tak dale, no sila!!!
Ja jsem si s dotycnym razne promluvila, od te doby me osobne nechal na pokoji, pomlouva ovsem dodnes, nyni jsme si otevreli kavarnu a cekame staru z hygieny - proste zavist a potahne se to s nami dost dlouho, protoze dotycny s dotycnou je prinejmensim psychopat.Snazila bych se styk s detmi omezit na minimum a onu pi.u ignorovat, nejvetsi zadostiucineni bude, kdyz pna uvidi, ze vam ty problemy opravdu pusobi, takze jednou bych ji upozornila a dale nejspise ignorovala, ale to se spatne soudi, kdyz nevime nic dalsiho, ze…

Právě, že to víme, že nás naprášila: Ad1) dotyčná pracuje přímo na oném úřadě ad2) náš daňový poradce se trochu poptal u bývalých kolegů na úřadě a je to od ní :cert:

• Citovat
  • Upravit
9649
19.3.12 09:39
Anonymní píše:
AstraG píše:

To jsem chtěla udělat hned, vletět k ní a pořádně jí říct něco od plic, ale manžel mě zastavil, že mi za to nestojí.

Řekl něco ve smyslu, jak píše carola: „Nechej být, nenervuj se, boží mlýny melou“, ale moc tomu nevěřím, na takové lidi to neplatí :(

Hele a co udelas??? Vlitnrs tam, zacnes ji nadavat, ze jsi s ni skoncila a jak vam to ublizilo??? Toto ona ale presne chce!!!

Hod usmev, zajdi ke kadernici a dej si hodne zalezet na tom, aby te vydela s katalogem od cestovni kancelare!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
19.3.12 09:40
Anonymní píše:
Barca12345 píše:
Ja jsem si s dotycnym razne promluvila, od te doby me osobne nechal na pokoji, pomlouva ovsem dodnes, nyni jsme si otevreli kavarnu a cekame staru z hygieny - proste zavist a potahne se to s nami dost dlouho, protoze dotycny s dotycnou je prinejmensim psychopat.Snazila bych se styk s detmi omezit na minimum a onu pi.u ignorovat, nejvetsi zadostiucineni bude, kdyz pna uvidi, ze vam ty problemy opravdu pusobi, takze jednou bych ji upozornila a dale nejspise ignorovala, ale to se spatne soudi, kdyz nevime nic dalsiho, ze…
Právě, že to víme, že nás naprášila: Ad1) dotyčná pracuje přímo na oném úřadě ad2) náš daňový poradce se trochu poptal u bývalých kolegů na úřadě a je to od ní :cert:

My jsme taky stoprocentne vedeli, kdo to udelal, ale ty s tim nemuzes UDELAT nic, chapes??? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
19.3.12 09:41
Barca12345 píše:
Anonymní píše:
AstraG píše:

Řekl něco ve smyslu, jak píše carola: „Nechej být, nenervuj se, boží mlýny melou“, ale moc tomu nevěřím, na takové lidi to neplatí :(

Hele a co udelas??? Vlitnrs tam, zacnes ji nadavat, ze jsi s ni skoncila a jak vam to ublizilo??? Toto ona ale presne chce!!!

Hod usmev, zajdi ke kadernici a dej si hodne zalezet na tom, aby te vydela s katalogem od cestovni kancelare!!! :mrgreen:

Boze, aby te VIDELA, ne VYDELA, varim, hlidam dcerku a datluju, tak pardon :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
19.3.12 09:42

Vykašli se na ní a úplně jí ignoruj a kdyby ti nadávala přímo do očí nebo tak, řekni jí něco pěkného od plic a nemazli se s ní. Je sice smutné, že si spolu děti už nesmějí hrát, ale já bych jím to taky nedovolila a ničeho se zbytečně neboj. Pokud nemáte v podnikání nějaký velký průser, což asi ne, dopadne to nakonec dobře a ta kráva si tak může doma kousat nehty závistí a nic s tím stejně neudělá. Časem se pak jistě zaměří na někoho jiného. Přeji hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.12 09:43

Jak říkám, chtěla jsem si to s ní vyříkat, ale už mě to přešlo a s prominutím s..u na ní :!

• Citovat
  • Upravit
8037
19.3.12 09:47

Ale platí Anonymko,platí.Na každou svini se vaří voda.Co bys tam chodila,ona ti to stejně nepřizná a ty se akorát vynervuješ.Dočkej času a uvidíš.Co zaseješ,to sklidíš,uvidíš,že si na mě jednou vzpomeneš.Někdy to pravda trvá déle,ale každému se dle jeho zásluh vše vrátí,opravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
19.3.12 09:47

Ahoj zakladatelko,promluvila bych si se sousedkou,šla na nejmenovaný úřad a řekla co a jak.Zeptala bych se jí co proti nám má,že se takto závistivě chová?Ale určitě bych to tak nenechala. :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová