Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymko,
co na to napsat,taky by mi z toho bylo všelijak a i tě chápu ohledně těch dětí.Samozřejmě že děti za to nemůžou,ale děti od takových lidí bych u sebe na zahradě nechtěla taktéž.Co si budem psát,závist je užírající,ale alespoň tě může blažit,že dotyčná se sama užere svou závistí,a že co vyšleš,to 10 násobně sklidíš,jak v dobrém,tak ve zlém,takže ono se jí vše vrátí.To už je bohužel častá česká vlastnost.Sousedku ignoruj,pokud na to máš žaludek,klidně ji slušně pozdrav,ona se bude užírat ještě víc,když uvidí,že jsi v pohodě,pokud by se náhodou chtěla vybavovat víc,pokaždé ji slušně odvěť,že moc pospícháš a máš moc práce.Přeji,ať máte klid a vše vám dobře dopadne. ![]()
závist je mrcha no, asi bych si to s ní chtěla osobně vyříkat a klidně bych jí do očí řekla, co si o ní myslím. a ty děti, no …, jestli se s vašimi dětmi kamarádí, tak bych jim to asi nezakazovala, oni za to opravdu nemůžou
Naprosto presne vim o cem mluvis, dodnes si zive pamatuju na kontrolu dani meho otcima, kdy jej nekdo „naprasil“…
Nic ji nemuzes dokazat, ze to byla ona, nepises dalsi konkretni veci - u nas to bylo i napadani formou sms, mejlu a tak dale, no sila!!!
Ja jsem si s dotycnym razne promluvila, od te doby me osobne nechal na pokoji, pomlouva ovsem dodnes, nyni jsme si otevreli kavarnu a cekame staru z hygieny - proste zavist a potahne se to s nami dost dlouho, protoze dotycny s dotycnou je prinejmensim psychopat.
Snazila bych se styk s detmi omezit na minimum a onu pi.u ignorovat, nejvetsi zadostiucineni bude, kdyz pna uvidi, ze vam ty problemy opravdu pusobi, takze jednou bych ji upozornila a dale nejspise ignorovala, ale to se spatne soudi, kdyz nevime nic dalsiho, ze…
Rozhodně ne. A ty se tím budeš užírat pekelně dlouho, pokud jí to narovinu neřekneš. Nemusíš na ní být sprostá nebo křičet, ale já bych se jí v klidu šla zeptat, že jsi slyšela to a to a zda je to pravda. Může samozřejmě vše zapřít, ale to už pak uvidíš podle její reakce, jak se k ní dál chovat…
A ještě otázka, zda to víš jistě, že to vše pramení od sousedky? Ona lidská závist je hrozná a šíření informací stylem jedna bába povídala není moc spolehlivé…
carola píše:
Anonymko,
co na to napsat,taky by mi z toho bylo všelijak a i tě chápu ohledně těch dětí.Samozřejmě že děti za to nemůžou,ale děti od takových lidí bych u sebe na zahradě nechtěla taktéž.Co si budem psát,závist je užírající,ale alespoň tě může blažit,že dotyčná se sama užere svou závistí,a že co vyšleš,to 10 násobně sklidíš,jak v dobrém,tak ve zlém,takže ono se jí vše vrátí.To už je bohužel častá česká vlastnost.Sousedku ignoruj,pokud na to máš žaludek,klidně ji slušně pozdrav,ona se bude užírat ještě víc,když uvidí,že jsi v pohodě,pokud by se náhodou chtěla vybavovat víc,pokaždé ji slušně odvěť,že moc pospícháš a máš moc práce.Přeji,ať máte klid a vše vám dobře dopadne.
Presne, cim vice uvidi, ze se vam dari a jste stastni, tim vice bude ona v nepohode a bude ji to vice zrat!!! ![]()
AstraG píše:
závist je mrcha no, asi bych si to s ní chtěla osobně vyříkat a klidně bych jí do očí řekla, co si o ní myslím. a ty děti, no …, jestli se s vašimi dětmi kamarádí, tak bych jim to asi nezakazovala, oni za to opravdu nemůžou
To jsem chtěla udělat hned, vletět k ní a pořádně jí říct něco od plic, ale manžel mě zastavil, že mi za to nestojí.
Řekl něco ve smyslu, jak píše carola: „Nechej být, nenervuj se, boží mlýny melou“, ale moc tomu nevěřím, na takové lidi to neplatí ![]()
Barca12345 píše:
Naprosto presne vim o cem mluvis, dodnes si zive pamatuju na kontrolu dani meho otcima, kdy jej nekdo „naprasil“…
Nic ji nemuzes dokazat, ze to byla ona, nepises dalsi konkretni veci - u nas to bylo i napadani formou sms, mejlu a tak dale, no sila!!!
Ja jsem si s dotycnym razne promluvila, od te doby me osobne nechal na pokoji, pomlouva ovsem dodnes, nyni jsme si otevreli kavarnu a cekame staru z hygieny - proste zavist a potahne se to s nami dost dlouho, protoze dotycny s dotycnou je prinejmensim psychopat.Snazila bych se styk s detmi omezit na minimum a onu pi.u ignorovat, nejvetsi zadostiucineni bude, kdyz pna uvidi, ze vam ty problemy opravdu pusobi, takze jednou bych ji upozornila a dale nejspise ignorovala, ale to se spatne soudi, kdyz nevime nic dalsiho, ze…
Právě, že to víme, že nás naprášila: Ad1) dotyčná pracuje přímo na oném úřadě ad2) náš daňový poradce se trochu poptal u bývalých kolegů na úřadě a je to od ní ![]()
Anonymní píše:AstraG píše:
závist je mrcha no, asi bych si to s ní chtěla osobně vyříkat a klidně bych jí do očí řekla, co si o ní myslím. a ty děti, no …, jestli se s vašimi dětmi kamarádí, tak bych jim to asi nezakazovala, oni za to opravdu nemůžouTo jsem chtěla udělat hned, vletět k ní a pořádně jí říct něco od plic, ale manžel mě zastavil, že mi za to nestojí.
Řekl něco ve smyslu, jak píše carola: „Nechej být, nenervuj se, boží mlýny melou“, ale moc tomu nevěřím, na takové lidi to neplatí
Hele a co udelas??? Vlitnrs tam, zacnes ji nadavat, ze jsi s ni skoncila a jak vam to ublizilo??? Toto ona ale presne chce!!!
Hod usmev, zajdi ke kadernici a dej si hodne zalezet na tom, aby te vydela s katalogem od cestovni kancelare!!! ![]()
Anonymní píše:Barca12345 píše:Právě, že to víme, že nás naprášila: Ad1) dotyčná pracuje přímo na oném úřadě ad2) náš daňový poradce se trochu poptal u bývalých kolegů na úřadě a je to od ní
Ja jsem si s dotycnym razne promluvila, od te doby me osobne nechal na pokoji, pomlouva ovsem dodnes, nyni jsme si otevreli kavarnu a cekame staru z hygieny - proste zavist a potahne se to s nami dost dlouho, protoze dotycny s dotycnou je prinejmensim psychopat.Snazila bych se styk s detmi omezit na minimum a onu pi.u ignorovat, nejvetsi zadostiucineni bude, kdyz pna uvidi, ze vam ty problemy opravdu pusobi, takze jednou bych ji upozornila a dale nejspise ignorovala, ale to se spatne soudi, kdyz nevime nic dalsiho, ze…
My jsme taky stoprocentne vedeli, kdo to udelal, ale ty s tim nemuzes UDELAT nic, chapes??? ![]()
Barca12345 píše:Anonymní píše:AstraG píše:
závist je mrcha no, asi bych si to s ní chtěla osobně vyříkat a klidně bych jí do očí řekla, co si o ní myslím. a ty děti, no …, jestli se s vašimi dětmi kamarádí, tak bych jim to asi nezakazovala, oni za to opravdu nemůžouTo jsem chtěla udělat hned, vletět k ní a pořádně jí říct něco od plic, ale manžel mě zastavil, že mi za to nestojí.
Řekl něco ve smyslu, jak píše carola: „Nechej být, nenervuj se, boží mlýny melou“, ale moc tomu nevěřím, na takové lidi to neplatíHele a co udelas??? Vlitnrs tam, zacnes ji nadavat, ze jsi s ni skoncila a jak vam to ublizilo??? Toto ona ale presne chce!!!
Hod usmev, zajdi ke kadernici a dej si hodne zalezet na tom, aby te vydela s katalogem od cestovni kancelare!!!
Boze, aby te VIDELA, ne VYDELA, varim, hlidam dcerku a datluju, tak pardon ![]()
Vykašli se na ní a úplně jí ignoruj a kdyby ti nadávala přímo do očí nebo tak, řekni jí něco pěkného od plic a nemazli se s ní. Je sice smutné, že si spolu děti už nesmějí hrát, ale já bych jím to taky nedovolila a ničeho se zbytečně neboj. Pokud nemáte v podnikání nějaký velký průser, což asi ne, dopadne to nakonec dobře a ta kráva si tak může doma kousat nehty závistí a nic s tím stejně neudělá. Časem se pak jistě zaměří na někoho jiného. Přeji hodně štěstí.
Jak říkám, chtěla jsem si to s ní vyříkat, ale už mě to přešlo a s prominutím s..u na ní ![]()
Ale platí Anonymko,platí.Na každou svini se vaří voda.Co bys tam chodila,ona ti to stejně nepřizná a ty se akorát vynervuješ.Dočkej času a uvidíš.Co zaseješ,to sklidíš,uvidíš,že si na mě jednou vzpomeneš.Někdy to pravda trvá déle,ale každému se dle jeho zásluh vše vrátí,opravdu.
Ahoj zakladatelko,promluvila bych si se sousedkou,šla na nejmenovaný úřad a řekla co a jak.Zeptala bych se jí co proti nám má,že se takto závistivě chová?Ale určitě bych to tak nenechala. ![]()
Raději anonymně, nevím, zda dotyčná nenavštěvuje i e-mimino

, fakt to mám tak moc v sobě, že to „prozatím“ nejde!
Máme takový problém se sousedy, spíše tedy se sousedkou. Doneslo se nám, že kudy chodí pomlouvá nás - vše pramení za závisti z její strany. Sice nechápu proč a hlavně, co nám závidí, ale z řečí, které vede, to tak bohužel vyplývá
Nejde jen o řeči, ale jde i o víc, nechci být moc konkrétní, tak naznačím, sprostě naši rodinu udala na nejmenovaný úřad, který teď prošetřuje naše podnikání.
Přitom vloni v létě, když se tady přistěhovali, bylo vše OK, v létě jsme grilovali, pozvali je k nám, byla jsem ráda, že si mají děti s kým hrát a já s kým popovídat, vůbec mě nenapadlo, že to dokáže zneužít a být tak zlá
Vůbec nevím, jak se k nim chovat, máme malé děti, oni také, děti samozřejmě nechápou, proč se nám nelíbí, že si nepřejeme, aby jejich děti chodili k nám na zahradu, vím, že za to ty děti nemůžou, ale nějak to nemůžu překousnout, prostě si to nepřeju po tom všem. Nemůžu jí ani pozdravit.
Tak se ptám, jak byste se chovaly Vy
Dokázaly byste se nad to všechno povznést a dělat jako by se nic nestalo